Connect with us

Novinky

Futbal: Piešťanci deklasovali Nižňanov 10:0

Published

on

Reklama

Počas uplynulého víkendu nastúpili naši futbalisti vo všetkých vekových kategóriách na celkovo päť zápasov, ktoré všetky odohrali na ihriskách súperov. Muži svoj duel v ôsmom kole VIII. ligy MEVASOX zvládli k maximálnej spokojnosti trénera, keď hosťujúcu obec Nižná porazili po polčasovom výsledku 0:3 vysokým rozdielom 0:10. Tabuľku vedú so skóre +46 o pať bodov pred druhými Sokolovcami. Starší dorast U19 podľahol Jaslovským Bohuniciam 3:0, naopak mladší dorastenci U17 si poradili so svojimi rovesníkmi z Bohuníc 0:5. Žiaci U15 remizovali s celkom Považskej Bystrice 0:0 a žiacka kategória do 13 rokov prehrala Považanmi 6:1.

tab8. kolo

Reklama

Nižná – Piešťany 0:10 (0:3)

Góly: 3., 42. Jozef Glos, 38., 48., 85. Ján Stachura, 51. Martin Javorka, 60., 75. Marek Staško, 70. Michal Dadík, 89. Peter Prištic

Reklama

Zostava : Zostava : Hrutka – Szabo, Javorka st. (70’Octa), Stachura J.Krajčovič, – Javorka ml., Prištic, Glos, Dadík,- Toman (46’Horňanský)

Priebeh zápasu
Piešťanci od úvodu zápasu dávali najavo, že si prišli pre hladké víťazstvo a prvý gól nenechal na seba dlho čakať, keď sa už v 3. minúte presadil z priameho kopu parádnou strelou Glos. Hostia mali loptu stále pod kontrolou a domáci odolávali s maximálnym nasadením a hlbokým blokom, keď až deväť hráčov bránilo okolo vlastného pokutového územia a na piešťanskú polovicu sa prakticky ani nedostávali. Druhý gól padol v 38. minúte, keď po rohovom kope hlavou skóroval Jano Stachura a na polčasových 0:3 upravil opäť presnou strelou Glos.

V druhom polčase už domáci absolútne nestíhali rýchlej kombinačnej hre Piešťancov a góly v ich sieti začali pribúdať. Hráči PFK sa presadzovali tak po krídelných priestoroch, ako aj stredom ihriska i po štandardných situáciach. Dvoma gólmi v druhom polčase zavŕšil svoj hattrick Jano Stachura, po dva góly pridali Maťo Javorka i Staško a raz sa presadil aj Michal Dadík. Domáci sa potešili len jeden krát – a to vtedy, keď rozhodca odpískal koniec zápasu. Piešťanci sa po zápase poďakovali hŕstke svojich spokojných a verných fanúšikov a zostávajú na čele tabuľky bez straty bodu.

„Dnes sme predviedli jeden z najlepších výkonov. Boli sme presní a rýchli v kombináciách, efektívni v zakončení a spoľahliví v defenzíve. Na chlapcoch bolo vidieť že im dnes futbal chutil. Ja som s výkonom samozrejme tiež spokojný a verím že v podobných výkonoch budeme pokračovať aj v nasledujúcich zápasoch,“ zhodnotil zápas tréner mužov Michal Krajčovič.

Dorast U19

8. kolo

J. Bohunice – Piešťany 3:0 (0:0)

Góly: 60. Dávid Moravanský, 66. Vladimír Hrabovský, 73. Juraj Kovalovský

Zostava: Olejník – Rusnák, Gula, Miškech, Štefanec – Janotík (Hlatký), J. Štefanka, D. Štefanka, Kusý, Blahuta – Mydla (Chmelina)

Priebeh zápasu
Zápas dvoch tabuľkových susedov vyznel výsledkovo jednoznačne pre domácich, ktorí prejavili väčšiu túžbu po víťazstve. Ak by sa brali body za hru v strede ihriska a držanie lopty, zvíťazili by hráči Piešťan. Od začiatku zápasu to vyzeralo na vyrovnaný zápas, akcie sa prelínali z jednej strany na druhú, do 20. minúty bez výraznejších šancí. Po 20. minúte začali hráči PFK strácať loptu na súperovej polovici vďaka nepresnostiam v prihrávkach a v kombinácii, čo šikovní domáci futbalisti využívali na rýchle protiútoky, ktoré svojou priamočiarosťou boli nebezpečné pre bránu Jaroslava Olejníka. Len za prvý polčas domáci podnikli 6 rýchlych protiútokov do otvorenej obrany Piešťan, pričom všetky akcie domácich hráčov znamenali bezprostredné nebezpečenstvo pre hráčov PFK a bolo len otázkou času, kedy sa skóre začne meniť. Do konca prvého polčasu podržal hostí brankár Olejník, a keďže ani Piešťanci nevyužili svoje tutovky – Mydla, Blahuta, Kusý, D. Štefanka, do kabín sa išlo za bezgólového stavu.

Do druhého polčasu nastúpili hosťujúci hráči upozornení na zmenu hry s tým, aby neumožnili domácim podnikať nebezpečné protiútoky. V 60. minúte po chybnej rozohrávke na vlastnej polovici, získali domáci loptu veľmi ľahkým spôsobom na polovici hráčov PFK a domáci hráč využijúc myšlienku „keď nevieš čo s loptou – vystreľ“, vystrelil a bolo 1:0 pre domácich. Následne sa zopakovala 10. minútovka zo zápasu so Sereďou a v 72. minúte bolo po zápase, keď nekoncentrovanosť hráčov Piešťan domáci dokonale využili a bolo 3:0. A to treba podotknúť, že ďalšie šance domácich zlikvidoval dobre chytajúci Olejník. Na druhej strane však treba povedať, že aj hráči Piešťan si vytvorili dostatok streleckých príležitostí a šancí na strelenie gólu, avšak v koncovke neboli úspešní.

„V tomto zápase sa naplno prejavili nedostatky hráčov Piešťan – organizácia defenzívnych činností, slabá efektivita v zakončení, ľahkovážnosť v kombináciách v ťažiskových zónach, ale čo je najdôležitejšie – kolektívnosť, ktorá je základom úspechu vo futbale, bez ktorej nie je možné dosahovať úspechy v športe, akým je futbal. Napriek týmto nedostatkom je potrebné, aby hráči od ktorých sa to očakáva, boli lídrami mužstva, pozitívnymi „ťahúňmi“ vo chvíľach, keď sa hra nedarí. Pokiaľ sa nepodarí vyriešiť problém „chémie“ v kabíne, bude to negatívne ovplyvňovať aj hru hráčov, ktorí majú snahu na sebe pracovať a v zápasoch to aj dokazovať. Napriek týmto negatívnym ukazovateľom však treba vyzdvihnúť aj výkony jednotlivcov, s ktorými bolo možné vysloviť spokojnosť aj v nedeľňajšom stretnutí, keď veľmi príjemne prekvapili svojim výkonom a nasadením Mydla a Štefanec /pritom obaja hráči prakticky celé leto netrénovali/, taktiež spokojnosť treba vysloviť s brankárom Olejníkom, u ktorého sa prejavilo aj získavanie skúseností s mužským futbalom a už tradične dobrý výkon podali J. Štefanka, D. Štefanka a Kusý,“ vyjadril sa tréner starších dorastencov Martin Javorka.

Dorast U17

8. kolo

Jaslovské Bohunice – Piešťany 0:5 (0:1)

Góly: 13. Adrián Valovič, 68.,78., Filip Korec, 71. Filip Foltýn, 72. Martin Strelec

Zostava: Studený, Lenovský, Psalman, Salviany ( Koška), Sedláček, Stanek, Strelec, Valovič, Horil (Foltýn), Korec, Ozimák

„Víťazstvo v tomto zápase sa „rodilo“ ťažko. Domáci nastúpili s deviatimi hráčmi do poľa a zamerali sa najmä na defenzívu a ojedinelé protiútoky. Aj keď sa celý zápas odohrával na súperovej polovici, nevedeli sme sa presadiť cez ich prehustenú obranu. V snahe o strelenie gólu hráči často zakončovali z nepripravených pozícií alebo situácie riešili individuálne. V 13. min. sme sa ujali vedenia po góle Valoviča, ale našu hernú dominanciu sme nedokázali viac gólovo zúročiť. Bolo potrebné viac využívať voľné krídelné priestory a tak sa dostať za obranu domácich. To sa nám v druhom polčase darilo, no z množstva príležitostí sme sa presadili až v 68. min. Korecom. V závere zápasu sa naplno prejavila naša dominancia, hru sme mali plne pod kontrolou a v krátkom časovom slede sme uzavreli skóre zápasu na 0:5 po góloch Foltýna, Strelca a Koreca,“ opísal priebeh zápasu tréner mladších dorastencov Peter Vrábel.

Žiaci U15:

8. kolo

Považská Bystrica – Piešťany 0:0 (0:0)

Zostava: Freivald, Rusnák, Ďurák, Valo, Kováčik, Sloboda (60. ´Gono) (68´. Melicher), Bušík, Glos,Hlbocký, Štetka, Stolárik (36. ´Žižka)

„Remízový výsledok zápasu vnímam skôr ako stratu dvoch bodov, k čomu sme prispeli vlastným priemerným výkonom, kde absentoval najmä pohyb bez lopty, ponuková činnosť a podpora stredovych hráčov z druhej vlny po prienikoch a dlhých loptach za obranu súpera. Práve menované činnosti nám výrazne komplikovali konštuktívne tvoriť v rámci medzihry a preferovali sme dlhé lopty, ktoré obrana súpera eliminovala. Ukázalo sa, že fyzicky náročný spôsob, založený na rýchlych, kolmých loptách, nie je ideálny, aj napriek tomu sme po jednej z nich pohrozili a zároveň zahodili jedinú najväčšiu šancu, aktérom ktorej bol Hlbocký, ktorý obišiel aj vybehnutého brankára, avšak netrafil prázdnu bránu súpera. V prvom polčase sme ešte pohrozili po chybnej rozohrávke Štetkom, ktorý preloboval aj brankára, avšak jeho strela minula bránu. Druhý polčas priniesol podobný priebeh s množstvom nepresností bez vážnejšieho ohrozenia na oboch stranách. K víťazstvu sme boli určite bližšie ako domáci – avšak bez presnej koncovky to nepôjde,“ povedal o remízovom výsledku s Považskou Bystricou tréner Piešťancov Szilárd Petényi.

Žiaci U13

8. kolo

Považská Bystrica – Piešťany 6:1 (4:1)

Góly: 1. Gabriel Kostelanský, 14., 16., 36., 55. Ján Chupáč, 18. Samuel Kadák – 10. Samuel Daňhel

Zostava: Gulan-Fajnor, Hlavatý, Muller, Vereš, Pánsky, Labat, Daňhel, Petroman, Ocelka, Hrdina

V zápase priemernej úrovne sa zrodil jednoznačný výsledok, ktorý ale nezodpovedá realite. Domáci dokázali prakticky z každej strely dať gól, my sme naopak trafili tri krát do žrde. Naši hráči nezachytili začiatok zápasu a už v prvej minúte sme inkasovali. To nás akoby zobudilo, že sa už hrá a dokázali sme vyrovnať Daňhelom. Šance sa striedali na obidvoch stranách, ale domáci nám v rozpätí 14. až 16. minúty strelili tri lacné góly a tým prakticky rozhodli zápas. V druhom polčase sa naši hráči snažili s výsledkom „niečo urobiť“, ale naopak domáci nás potrestali z brejkov. Tento zápas rozhodli individuality na strane domácich, brankár a útočník s číslom 7, ktorý bol o hlavu vyšší, o parník rýchlejší ako naši hráči a sám strelil štyri góly a na dva ďalšie prihral,“ vyjadril sa k zápasu tréner mladších žiakov Cyril Stachura.

Autor MB/TK PFK

Populárne články