Connect with us

Šport

Futbal: PFK Piešťany víťazom V. ligy. Majstrovský titul oslavovali už dve kolá pred koncom súťaže

Futbalisti PFK Piešťany v sobtou 25. mája spečatili postup do štvrtej ligy! Dve kolá pred koncom ligovej sezóny zdolali na domácom trávniku jediného súpera v boji o titul – TJ Partizán Domaniža 2:1. V žiare bleskov búrky, ktorá prišla nad ihrisko v záverečných minútach zápasu, tak mohli prepuknúť majstrovské oslavy!

Published

on

Reklama

Viac ako štyri stovky divákov, ktorí prišli podporiť Piešťancov v ich súboji s tabuľkovým susedom na druhom mieste, čakalo na gól až takmer do záveru prvého polčasu. V 43. minúte sa presadil hlavou Šimon Valachovič, ktorý zužitkoval center Olexandra Kovchara.


V druhom polčase mohli Piešťanci v 53. minúte navýšiť skóre z pokutového kopu po faule na Valachoviča. Loptu si postavil na biely bod kapitán Martin Gula, ktorý však mieril tesne vedľa brány.

Reklama

Ďalej to boli hostia, ktorí ak chceli pomýšľať na šancu ešte bojovať o ligové prvenstvo, museli hrať a snažiť sa skórovať. Piešťanci ich však do vyložených šancí nepúšťali. Výnimkou bola 69. minúta, keď Peter Cúg tesne minul bránu pri strele z hranice šestnástky. Brankár domácich Dominik Kolena mal v tomto prípade šťastie.

Reklama

Piešťancom sa podarilo skórovať v 80-tej minúte z kopačky Denisa Štefanku. Oleksander Kovchar poslal dlhý center pred bránu, ktorý hosťujúci obranca odkopol veľmi nedôsledne len na hranicu šestnástky pred Martina Ostrovského. Ten pohotovo prihral lepšie postavenému Štefankovi, ktorý umiestnil strelu tesne k tyči a brankárovi Domaniže nedal šancu.

V závere zápasu sa k štadiónu blížila búrka. Niekoľko minút pred koncom osvetľovalo ihrisko svetlo bleskov. Tesne pred koncom riadneho hracieho času hostia zahrali rýchly aut, lopta sa dostala na hranicu pokutového územia, odkiaľ vystrelil nechytateľne Marek Gajdošík. Rozhodca nastavil dve minúty, počas ktorých sa domáci snažili udržať loptu čo najďalej do svojej brány. Po troche iskrenia aj na trávniku, nielen na nebi, mohli prepuknúť mokré majstrovské oslavy.

PFK Piešťany má dve kolá pred koncom súťaže na konce po dvadsiatichšiestich zápasoch 62 bodov. Druhý Partizán Domaniža ich má po prehratom súboji v Piešťanoch o deväť menej a tak už ani teoreticky nemôže Piešťancov dobehnúť. Hráčov PFK Piešťany ešte čaká stretnutie na budúci týždeň vonku z TJ Slovan Brvnište a potom v sobotu 8. júna budú hostiť v derby Vrbové.

Futbalisti PFK Piešťany sú víťazmi V. ligy Severozápad Západoslovenského futbalového zväzu a na ďalšiu sezónu si môžu podať prihlášku do štvrtej ligy. Postup o ligu vyššie si vybojovali už v roku 2021 avšak pre reorganizáciu súťaží bolo po jednej sezóne v štvrtej lige preradení naspäť do piatej.

 

Text a foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články