Connect with us

Novinky

Cyril Stachura: Nie je to fér, futbal sa má hrať na ihrisku

Published

on

Reklama

Futbalistov PFK Piešťany čakal v sobotu 1. apríla zápas 17. kola VIII. MEVASOX ligy proti súperom z tímu TJ Družstevník Nižná. Prvoaprílové víťazstvo zvládli tentoraz bez boja, pretože súper nepricestoval a hlavný rozhodca Miloš Nikolič duel predčasne ukončil. Piešťanci si tak pripísali kontumačné víťazstvo v pomere 3:0. Najbližším domácim súperom našich budú steny, múry a podlahy, v sobotu 8. apríla o 8.30 je totiž na pláne jarné upratovanie a maľovanie domáceho štadióna. Vítaní sú všetci, ktorí sa rozhodnú priložiť ruku k dielu, okrem silných chlapov bude nápomocné i estetické cítenie žien. Najbližšie sa Piešťanci predstavia v Dolnom Trhovišti a Sokolovciach, domáci zápas odohrajú až 23. apríla so Šterusami.

Muži:
17. kolo
Piešťany – Nižná 3:0
KONTUMAČNE

Reklama

„V klube vládne nespokojnosť. Môže za to ďalšie, konkrétne už tretie „kontumačné víťazstvo“ domáceho tímu, ktorému súper nepricestoval na zápas. „To nie je možné, aby 10 minút pred začiatkom zápasu súper po našom telefonáte s pokojným hlasom povedal, že nepríde. Tento rok sa to stalo tretí krát. Na zápas príde niekoľko stoviek divákov a nie je to voči nim fér, pretože oni by radi videli futbal. Po dvoch rokoch sme v meste obnovili mužský futbal a nemalo by sa stávať, aby mužstvá nechodili, pretože sa boja, že schytajú veľa gólov. Potom samozrejme aj diváci uvažujú či vôbec majú prísť na štadión – a tých by sme neradi strácali, pretože futbal robíme hlavne pre nich,“ uviedol vo svojom stanovisku športový riaditeľ futbalového klubu z Piešťan Cyril Stachura. 

Starší dorast U19

Reklama

15. kolo
Piešťany – Krakovany 2:0 (1:0)
Góly: 11. Denis Štefanka, 78. Denis Horil

Zostava: Olejník – Blahuta, Štefanec, Rusnák, Hlatký – Valovič (Kondrc), J. Štefanka, D. Štefanka (Mydla), Kusý, Horil (Blahuta) – Gula

Martin Javorka, tréner: Hráči PFK vstúpili do prvého jarného domáceho zápasu s odhodlaním odčiniť prehru a najmä herný prejav z prvého zápasu v Galante. Od začiatku boli koncentrovaní, sústredení na hru, bola evidentná snaha o kombinačnú hru, ktorá však viazla tým, že po celej zimnej príprave hráči PFK prvýkrát odohrali zápas na prírodnej tráve, preto mnohé akcie skončili nepresnosťou vo finálnej fáze, resp. boli spomalené tým, že hráčom sa ťažko kombinovalo v situáciách, ktoré mali byť riešené jedným dotykom v snahe zrýchliť hru a dostávať hráčov hostí pod tlak. Napriek tomu v prvom polčase si domáci futbalisti vypracovali viaceré gólové príležitosti, ktoré zostali nepremenené, pričom po góle volali najmä tutovky Horila, bratov Štefankovcov a priamy kop Kusého. A tak jedinou gólovou akciou skončilo sólo Gulu, ktorý bol faulovaný v 16-ke hostí a pokutový kop s prehľadom premenil D. Štefanka. Hostia v prvom polčase prakticky neohrozili bránku domácich, keď za 45. minút sa dostali do 16-ky domácich iba dvakrát, keď zahrávali rohový kop.

V druhom polčase domáci pokračovali v kombinačnej hre s cieľom, čo najskôr streliť druhý gól, avšak aj ďalšie vyložené príležitosti zostali nepremenené, a to najmä šance D. Štefanku, strelecké pokusy Horila z vnútra šestnástky, priamy kop Kusého, ktorý skončil na brvne brány hostí a najmä samostatný nájazd Gulu. S pribúdajúcimi minútami sa osmeľovali čoraz viac aj hostia, ale ich akcie končili v bezpečnej vzdialenosti od brány Olejníka, a tak aj v druhom polčase boli najnebezpečnejšími akciami hostí ich 3 rohové kopy. A tak strelecké vykúpenie hráčov PFK prišlo až v 78. minúte, keď veľmi dobre zahraný priamy kop z 35 metrov na prekvapenie všetkých skončil v bráne inak dobre chytajúceho brankára FK Krakovany. Po druhom strelenom góle sa zápas prakticky už len dohrával, keď žiadne z mužstiev si už nevypracovalo šancu, či strelecký pokus a skóre zápasu sa tak už nemenilo. Treba povedať, že zo strany domácich futbalistov to bol po celý zápas koncentrovaný výkon, čím sa plne rehabilitovali za minulotýždňovú prehru a najmä predvedený výkon v Galante. Na záver by som chcel uviesť, že radosť z víťazstva a predvedenej hry bola stlmená nešťastným zranením D. Štefanku, ktorý skončil s ťažkým zranením v nemocnici. Z pozície trénera, ale aj v mene výkonného výboru PFK Piešťany, všetkých hráčov, rodičov a priateľov – Denisko prajem Ti skoré uzdravenie, rýchly návrat do domáceho a neskôr aj futbalového prostredia, nech sa Ti zranenie rýchlo a bez akýchkoľvek komplikácii hojí, aby si znovu a čo najskôr prišiel medzi nás, pretože svojou veľmi ľudskou, priateľskou povahou a úsmevom na tvári, svojou inteligenciou – osobnostnou i futbalovou – všetkým chýbaš. Denisko bojuj, tak ako my všetci budeme bojovať za Teba, všetky naše myšlienky patria Tebe.

Mladší dorast U17
15. kolo
Piešťany – Krakovany 2:1 (1:0)
Góly: 41. Sebastián Ozimák, 50. Jozef Janotík – 63. Samuel Valo
Zostava: Gavač, Lenovský, Benko, Janotík, Sedláček, Stanek, Strelec, Chudý (Salviany), Korec, Ozimák, Kovalčík (Koška)

Peter Vrábel, tréner: Víťazstvo v derby zápase proti kvalitnému súperovi sa nerodilo ľahko. Prvý polčas sme mali územnú prevahu, hralo sa väčšinou na súperovej polovici, ale obojstranne bolo v hre veľa nepresností, prakticky bez zakončenia a priameho ohrozenia brány. Bolo potrebné spresniť a zrýchliť hru, hrať na menší počet dotykov, pretože v prvom polčase hráči hrali príliš individuálne, čo viedlo často k zbytočným stratám lopty. Vstup do druhého polčasu sa nám vydaril, hneď z prvej akcie dal Ozimák prvý gól zápasu. V nasledujúcich minútach sme si vypracovali ďalšie šance, aktívny bol najmä Korec, ktorý v 50. min. zvýšil na 2:0. Mohli sme pridať ďalšie góly, no zápas zdramatizovali v 63. min. hostia, keď po štandardnej situácii znížili na 2:1. Aj napriek tomu, že viacerí hráči nepodali svoje optimálne individuálne výkony, zápas sme dotiahli do víťazného konca a zaslúžene vyhrali.

Starší žiaci U15

21. kolo
Piešťany – Sereď 2:1 (1:1)
Góly: 10.,47. Tomáš Šimek – 3. Teodor Kupec

Zostava: Freivald, Herman, Ďurák, Valo, Ondrejka, Štetka, Bušík, Glos, Kovačík (Melicher), Hlbocký (Minárik) Šimek (Sloboda)

Szilárd Petényi, tréner: Naše úspešné jarné vystúpenia sme opäť potvrdili dobrým výsledkom s veľmi kvalitným súperom, ktorý nás potrápil a zároveň aj preveril najmä v defenzívnych činnostiach, v ktorých sme dokázali v celku uspokojivo reagovať aj s patričnou dávkou šťasteny, kedy súper zlyhal vo vyložených šanciach. Už vstup do zápasu nebol ideálny ,inkasovali sme v tretej minúte po nájazde, ktorému predchádzala chyba stopéra. Do hry nás vrátil náš najmladší hráč Šimek, ktorý sa najlepšie zorientoval v prehustenom priestore pred pokutovým územím a technickou strelou si otvoril účet, ku ktorému pridal ďalší takmer identický gól z veľmi podobnej situácie. V druhom polčase sme sa zamerali najmä na správne postavenie obrannej línie z hľadiska hĺbky, aby sme eliminovali možnosť ujsť pri nábehoch veľmi rýchlym disponovaným ofenzívnym hráčom hostí, ktorí nám vytvárali nebezpečné herné situácie spolu s dobre načasovanými prihrávkami. V závere sme čelili stupňujúcemu tlaku hostí, ktorí sme ustáli bez inkasovaného gólu.

Mladší žiaci U13
21. kolo
Piešťany – Sereď 1:3 (0:2)
Góly: Dobroslav Buček – 20., 54. Ivan Toráč, 30. Klaudius Javor

Zostava: Maliga, Gulan, Sándor – Fajnor, Hlavatý, Petroman, Ocelka, Hudec, Hrdina, Daňhel, Čimo, Rolinec, Labat, Buček, Muller, Fox, Vatrt, Vereš, Pánsky

Cyril Stachura, tréner: V druhom domácom zápase po sebe doma sme chceli odčiniť prehru s Trenčínom, na čo sme mali ideálneho súpera zo spodnej časti tabuľky. My sme nastúpili na tento zápas až s 19 hráčmi s úlohou, aby sme hrali vo vyššom tempe. Opak sa stal pravdou, lebo slabším pohybom a hrou súpera (vysoký, vyborný brankár a rýchle protiútoky) sme náš zámer nevedeli naplniť. Aj napriek tomu si naši hráči vypracovali dobré gólové príležitosti, ktoré sme ale nevedeli premeniť. Hosťom naopak vyšiel ojedinelý brejk a ujali sa vedenia. Nám sa nepodarilo streliť gól ani z pokutového kopu, čo sa stalo už v druhom zápase po sebe. Tesne pred koncom polčasu hosťujúci hráč vyškolil našich troch , ktorí pripomínali skôr kužele ako brániacich hráčov a pridal druhý gól. Do druhého polčasu sme nastúpili aktívne, súpera sme priklincovali na jeho polovicu, ale z veľkého tlaku sme dali iba jeden gól. Hostia sa na našu polovicu dostavali iba po výkopoch brankára a po jednom z nich nám súper strelil tretí rozhodujúci gól. Opäť sme sa presvedčili, že nestačí hrať dobre iba určité úseky hry, ale treba hrať celý zápas.

-lt, MB/ TK PFK/Zdroj: PFK Piešťany, Oblastný futbalový zväz Trnava/Foto: PFK Piešťany(Aktualizované 14:13)-

Populárne články