Connect with us

Novinky

Futbal: Muži s prvou prehrou, mládež ničila súperov

Published

on

Reklama

Možnosť osamostatniť sa na prvom mieste v tabuľke premrhali futbalisti PFK Piešťany, keď nezvládli zápas 4. kola v Križovanoch nad Dudváhom. Po prehre 2:1 sa tak nachádzajú na šiestom mieste, keď strácajú na prvé Drahovce jeden bod. Viac sa darilo mládežníckym kategóriám. Oba dorastenecké celky si s prehľadom poradili s Topoľčanmi a dobrými výkonmi sa predviedli aj žiaci proti Myjave. Rovnako úspešne si počínal aj B tím U15, ktorý vysoko porazil Banku 9:0. Z víťazstva sa tešili aj prípravkári U11, ktorí Častkovciam nadelili 17 gólov.

Muži

4. kolo

Reklama

Križovany nad Dudváhom – Piešťany 2:1 (1:1)

Góly: 10. Tomáš Dananai, 65. Patrik Hrnčiar – 45. Adam Kusý

Reklama

Zostava 4. kola:  Budka, Beblavý (72. Lipka), Krajčovič, Sekera, Szabo, Doktor (60. ´Miškech), Štefanka (46. ´Zelenay), Kusý, Glos, Budka M., Maraz

Szilárd Petényi, asistent trénera:  Zaostali sme výkonom v porovnaní s tými z predchádzajúcich zápasov, čo sa napokon aj premietlo do výsledku. Domáci prejavili väčšiu túžbu po víťazstve a predovšetkým nás zaskočili veľkou aktivitou, ochotou behať, vytvárať tlak na hráča s loptou a zapojiť sa do ofenzívnej fázy s väčším počtom hráčov, z čoho rezultovalo množstvo nebezpečných situácii pre našu bránu a aj úvodný gól. Produkovali sme množstvo nepresností, a to nielen v kombinácii, ale aj samotnom zakončení. Dorovnali sme zo štandardnej situácie gólom do šatne, ale domácich to nerozhodilo a vývoj zápasu sa príliš nezmenil. Druhý gól sme inkasovali z offsidovej situácie, čo abaja arbitri odignorovali. Od tohto okamihu celý herný úsek až do samotného záveru sme získali miernu prevahu s dvoma ,,tutovkami,, v ktorých sa ocitli Glos a Maraz, ktorí  mohli minimálne vyrovnať. Výsledok nás mrzí, no predovšetkým ho musíme odčiniť už najbližšom zápase jednoznačným a presvedčivým výkonom.

Starší dorast

5. kolo

Topoľčany – Piešťany 2:12 (2:5)

Góly: 9. Adam Davidovič, 17. Richard Húdok – 4., 55. Martin Unger, 12., 26., 36., 66. Juraj Štefanka, 29. Jozef Janotík, 48. Denis Horil, 68., 88. Matej Hodulík, 82. Patrik Polaček

Zostava 5. kola: Červenka – Horil (Lenovský), Polačik, Rusnák, Stanek – Janotík (Hodulík), Prelovský, Strelec (Sedláček), Unger, Ozimák (Valovič) – J. Štefanka (Korec)

Martin Javorka, tréner: Do Topoľčian sme išli jednoznačne s cieľom získať 3 body. Od začiatku sme diktovali tempo hry a až na naše 2 hrubé chyby v defenzíve, ktoré domáci potrestali gólmi, sme dominovali vo všetkých herných činnostiach. Klobúčik dolu ako hráči fyzicky uštvali súpera, ktorý v druhom polčase sa dostal našu polovicu iba po odkopnutých loptách. Až na 2 chyby v obrane, super výkon chlapci! Nedá mi však nespomenúť neustále znevažovanie našej práce zo strany rodičov. Je rozdiel medzi konštruktívnou kritikou a znehodnocovaním práce niekoho. Nebolo to prvýkrát, čo na tribúne padali nemiestne poznámky. Našim cieľom bolo v horizonte 3-4 rokov vybojovať pre Piešťany 2. ligu, to sa nám podarilo už po dvoch sezónach. Do novej súťaže sme vstupovali s rešpektom, ale odhodlaní bojovať o najvyššie priečky. Tejto skutočnosti sme prispôsobili aj tréningový proces, ktorý bol v teplých prázdninových mesiacoch mimoriadne náročný, ale všetci chlapci ho svojim prístupom zvládli. Aj vďaka ich entuziazmu dnes chodí na tréning 18 až 20 hráčov. Vylosovanie nového ročníka bolo pomerne ťažké, apropo každý zápas v 2. lige je mimoriadne náročný, dnes máme po 5. kolách 12 bodov, s čím sme možno ani nerátali, ale vedeli sme, že s každým súperom môžeme a budeme hrať vyrovnanú partiu. Paradox futbalu spočíva v tom, že v základnej zostave môžu hrať iba 11 futbalisti. Preto neustále podhodnocovanie našej spoločnej práce, naviac zo strany niektorých rodičov, beriem ako tvrdý úder pod pás. Už dnes, ale aj zajtra, môžem kedykoľvek odstúpiť z postu trénera, a to so vztýčenou hlavou a vedomím, kam sa chlapci futbalovo posunuli. Možno aj ja prvýkrát konečne absolvujem miesto letnej prípravy dovolenku niekde pri mori. Hocikto z rodičov môže prísť na tréningový proces a ja mu rád odovzdám tento výborne rozbehnutý štafetový kolík. Prepáčte, ale baviť sa a vysvetľovať rodičom herný systém, dodržiavanie určitých herných činností, vypĺňanie dôležitých priestorov, prečo sú určité akcie vedené tak, a nie inak, tak takéhoto poskoka odmietam robiť. Ktokoľvek, kto bude mať trénerskú licenciu, rád si s ním sadnem za jeden stôl, pretože aj ja sa rád učím novým veciam. Aj toto nevhodné osočovanie má svoje hranice, ešte raz, nebránim sa kritike, ale aj kritika musí byť odborná, a v neposlednom rade toto znevažovanie našej spoločnej práce nemá vplyv na mňa, ale určite tí chlapci, ktorí sú momentálne nosným pilierom vlajkovej lode PFK Piešťany, si toto určite nezaslúžia! 

Mladší dorast

5. kolo

Topoľčany – Piešťany 0:2 (0:1)

Góly: 6. Igor Kováčik, 45. Oliver Bušík

Zostava 5. kola: Freivald, Ondrejka( Barančík), Ďurák, Krajčo, Sloboda, Glos, Taraba (Holec), Bušík, Kováčik, Štetka, Kováčik (Siget)

Peter Vrábel, tréner: Aj v tomto zápase sme sa zamerali najmä na dobrú defenzívu, po zisku lopty sme chceli hrať jednoduchšie a kolmejšie na rýchle protiútoky. V 5. min. sa dostal v šestnástke domácich k lopte Kováčik a umiestnenou strelou dal náš prvý gól. Tento gól však priniesol paradoxne väčší pokoj a impulz do hry domácim, ktorí dominovali v držaní lopty, boli pohyblivejší a rýchlejší v práci s loptou. Aj napriek tomu, že sme rýchlo strácali loptu, dobre sme prehusťovali vlastnú polovicu a bránili s vysokým počtom hráčov a domácich sme k ohrozeniu našej brány nepustili. V druhom polčase bolo potrebné zlepšiť pohyb, ponukovú činnosť a najmä agresivitu a dôraz v osobných súbojoch. Až náš druhý gól v 45. min. (Bušík) priniesol na naše kopačky väčší pokoj, hra sa vyrovnala a dokázali sme loptu podržať dlhšie na súperovej polovici. Naše víťazstvo sme mohli potvrdiť aj ďalším gólom, mali sme tri výborné gólové príležitosti (Kováčik, Štetka), ktoré sme ale nedokázali premeniť. Aj napriek tomu, že domáci pôsobili na ihrisku futbalovejším dojmom, viac držali loptu, vážnejšie našu bránu počas celého zápasu neohrozili. Za dobre zvládnutý zápas najmä z pohľadu defenzívy a bojovnosť je naše víťazstvo zaslúžené.

Starší žiaci

5. kolo

Piešťany – Myjava 3:0 (2:0)

Góly: 1. Martin Modrovič, 11. Samuel Daňhel, 42. Oliver Kardoš

Zostava 5. kola:  Maliga – Gvozdenovič M.(Petényi) Hlavatý, Urban, Ocelka-Vatrt, Kardoš, Labat-Vyhlídal, Daňhel, Modrovič (Čimo)

Cyril Stachura, tréner: Úvod zápasu bol podobný ako v predošlých dvoch domácich zápasoch a už v 10. minúte sme viedli 2:0. Aj naďalej sme boli aktívni v útočnej fáze a pozorní v obrannej. Loptu sme mali pod kontrolou, ale tak ako v predchádzajúcich zápasoch sme zahodili veľa gólových príležitosti. Druhý polčas bol trocha vyrovnanejší, aj hostia si vypracovali nejaké šance, ale spoľahlivého Maligu v našej bráne neprekonali. Naopak my sme po penalte zvýšili náskok a zaslúžene  vyhrali rozdielom triedy. 

Mladší žiaci

5. kolo

Piešťany – Myjava 8:0 (6:0)

Góly: 2., 15., 43. Filip Gregorovič, 5., 17., 26. Samuel Hesko, 20. Filip Košinár, 57. Marek Gábor

Starší žiaci B

2. kolo

Banka – Piešťany 0:9 (0:5)

Góly: 8., 15., 32., 46. Jozef Rolinec, 24. Tomáš Badáň, 26. Adam Rolinec, 30. Erik Pánsky, 53. Alex Nguyen, 58. Adam Čimo

MB / TK PFK

Populárne články