Connect with us

Novinky

Futbal: Muži opäť víťazne, starší žiaci porazili AS Trenčín

Published

on

Reklama

Na futbalistov PFK Piešťany čakali počas uplynulého víkendu zápasy v jednotlivých kategóriách. Už tradične bezchybne si počínali muži, ktorí vonku zdolali Pastuchov po polčase 0:3 v celkovom pomere 1:4. Husársky kúsok sa podaril starším žiakom, ktorí zdolali rovesníkov z AS Trenčín (B) 3:2, i keď o polčase prehrávali 0:1. Darilo sa i mladšiemu dorastu U17, ktorý vybojoval presvedčivé víťazstvo v Galante, domáci tím naši porazili 0:6. Futbalistom zo staršieho dorastu a starším žiakom sa vo svojich zápasoch zvíťaziť nepodarilo. Kým U19 prehrala s Galantou 3:0, žiacka kategória podľahla Trenčanom 3:5.

Reklama

16. kolo
Pastuchov – Piešťany 1:4 (0:3)
Góly: 67. Adrián Gunda -3. Martin Gula, 21., 34. Marek Staško, 47. Jozef Glos
Zostava: Olejník- Szabo, Stachura J. (46’Octa), Krajčovič, Prištic – Stachura C., Gula, Nagaj (59’Horňanský), Glos, Dadík- Staško

MICHAL KRAJČOVIČ, TRÉNER: Úvod zápasu nám vyšiel podľa predstáv, po vysokom napádaní sme súpera prinútili k chybe v rozohrávke a už v 3. minúte sa presadil vo svojom premiérovom zápase medzi seniormi dorastenec Gula. Domáci napriek tomu hru neotvorili a sústredili sa len na hlbokú defenzívu, keď okrem jedného hráča, všetci bránili svoje pokutové územie. Napriek tomu sme si šance dokázali vytvárať no Cyril Stachura hlavou, a po ňom aj Nagaj nohou, nastrelili len konštrukciu brány. Viac šťastia pri zakončení mal Staško, keď po kombináciách cez stred obrany dva krát skóroval a do šatní sa išlo s presvedčivým vedením 3:0. Do druhého polčasu sme vstúpili tak ako do začiatku zápasu, keď z prvej akcie sme hneď skórovali zásluhou Glosa a viedli už 4:0. Potom sa hra trochu pritvrdila, rozkúskovala a z našej strany pribudlo viac nepresností, keď sme boli netrpezliví hlavne vo finálnej fáze a ďalšie akcie sa gólom neskončili. Naopak, domáci z ojedinelého protiútoku získali štandardnú situáciu po ktorej nikým nekrytý Gunda hlavou znížil na konečných 1:4.

Reklama

Starší dorast U19
14. kolo
Galanta – Piešťany 3:0 (1:0)
Góly: 25. Zsolt Haver, 52. Štefan Manczal, Ádám Lenárt
Zostava: Kunic – Blahuta, Štefanec, Rusnák (Horil), Hlatký (Mydla) – J. Štefanka, Miškech, D. Štefanka, Kusý, Chmelina – Gula

MARTIN JAVORKA, tréner: Hráči PFK nastúpili po zimnej prestávke do prvého jarného majstrovského zápasu sebavedomí, nakoľko počas zimnej prípravy odohrali všetky zápasy s kvalitnými súpermi na vysokej úrovni. Prvých 20. minút zápasu hráči pokračovali v trende z prípravných zápasov, bola evidentná snaha o kombináciu, čo vyústilo do 2 gólových príležitostí, ktoré však zostali nepremenené. Súper dovtedy pohrozil iba štandardnými situáciami, ktoré však obrana Piešťan bez problémov odvrátila. V 25. minúte po nakopnutej lopte domácimi futbalistami prišiel prvý skrat v obrannej činnosti hráčov Piešťan a domáci futbalista trafil z ťažkého uhla opustenú bránku hostí. Od tohto momentu hráči PFK prestali hrať futbal, prestali sa pohybovať, neskoro dostupovali súpera, vo všetkých činnostiach boli pomalší, viazla kombinácia, prestali dodržiavať systém hry, domáci hráči ovládli ihrisko, boli bojovnejší a mali väčšiu chuť hrať futbal.

V druhom polčase sa obraz hry nezmenil, domáci pokračovali v nasadení a oduševnenom výkone, čo na „bezzáujmových“ hráčov Piešťan stačilo. Domáci hráči využili ďalšie 2 hrúbky v obranných radoch hráčov Piešťan a tak konečný výsledok zápasu stanovili na 3:0. Treba povedať, že domáci futbalisti si za celý zápas nevypracovali ani jednu gólovú príležitosť, všetky góly strelili po hrubých chybách hráčov Piešťan. Naviac domáci hráči ani nepôsobili futbalovým dojmom, mali však jednu vlastnosť, ktorá hráčom Piešťan chýbala – futbalové srdce. Bez nasadenia, bojovnosti, zodpovednosti a ochoty sa futbal hrať nedá, preto od 20. minúty sme pôsobili ako „výletníci“, ktorým je jedno, že sa už hrá o majstrovské body. Bohužiaľ výkon mnohých hráčov bol nehodný reprezentácie klubových farieb PFK Piešťany. Treba len veriť, že to bol ojedinelý výstrel, lebo takto sa futbal nedá a hlavne nemôže hrať.

Mladší dorast U17
14. kolo
Galanta – Piešťany 0:6 (0:3)
Góly: 1., 75. Sebastián Ozimák, 27. Tomáš Kovalčík, 39. Patrik Sedláček, 59. Jozef Janotík, 68. Filip Korec
Zostava: Gavač, Lenovský, Janotík, Sedláček, Stanek, Strelec, Chudý (Foltýn), Korec, Ozimák, Kovalčík (Salviany)

Peter Vrábel, tréner: Prvý zápas jarnej časti sme začali veľmi dobre. Už v 1. min. sme sa po krásnej akcii ujali vedenia Ozimákom. V nasledujúcich minútach sme mali hru plne pod kontrolou, držali sme loptu a dokázali sme si vypracovať ďalšie gólové príležitosti. Pri jednej z nich bol v 16-ke faulovaný Stanek. Sám si postavil loptu na biely bod, no pokutový kop nepremenil. Do konca prvého polčasu sme pridali ešte 2 góly, keď na 0:2 upravil Kovalčík a na 0:3 Sedláček. Domáci sa pred našu bránu dostávali ojedinele, len po štandardných situáciách dlhým nákopom, ale žiadnu šancu si nevypracovali.

Druhý polčas sme nezačali dobre. Herne sme síce dominovali, do útočenia sa zapájal väčší počet hráčov, no situácie sme riešili často individuálne a ľahko sme strácali loptu. To domáci využili a niekoľkokrát sa po rýchlom protiútoku do otvorenej obrany dostali do zakončenia. Po štvrtom góle Janotíka sa tempo hry zvoľnilo a zápas sa dohrával v našej réžii. Veľmi dobrý výkon sme potvrdili ešte ďalšími gólmi. Na 0:5 upravil Korec a na konečných 0:6 Ozimák.

Starší žiaci U15
20. kolo
Piešťany – Trenčín (B) 3:2 (0:1)
Góly: 40. Matúš Štetka, 47., 52. Juraj Hlbocký – 19. Juraj Borčin
20. kolo: Zostava: Frievald, Rusnák, Ďurák, Valo, Štetka (´Stolárik), Bušík, Glos, Kovačík, Minárik (´Herman), Šimek (´Hlbocký), Ondrejka (´Sloboda)

SZILÁRD PETÉNYI, TRÉNER: Ďalšie víťazstvo v rade len potvrdzuje tendenciu zlepšovať sa a nárast výkonnosti v úvodných odvetných jarných kolách v konfrontácii s predchádzajúcimi zápasmi z jesennej časti vykazujú zreteľné znaky zlepšenia, ktoré zasiahli do herného prejavu, a to najmä v súčinnosti spolupráce hráčov a aj kohézií celého družstva, čo považujem za veľmi dôležité. Proti poprednému a favorizovanému celku sme predviedli viac než vyrovnaný výkon, a aj napriek inkasovanému gólu, na ktorý sme nedokázali do polčasu odpovedať, prišiel skvelý obrat. Prvopolčasový výsledok vnímam skôr ako trest za nepremenené vyložené šance, v ktorých sa ocitli Štetka a Minárik. Veľké oživenie priniesli obaja striedajúci hráči, kde Jurko Hlbocký sa 2x gólovo presadil. Taktický zámer napádať vysoko pressingovou hrou dosť stereotypnú rozohrávku hostí a vynútiť si chybu, sa ukázalo ako veľmi efektívne, čo sa napokon premietlo do gólových zakončení Štetku a Hlbockého spolu s ďalšími nepremenenými šancami. Až samotný záver priniesol trošku vzrušenia pred našou bránou po kontaktnom góle hostí, avšak výsledok sme si ustrážili.

Mladší žiaci U13
20. kolo
Piešťany – Trenčín (B) 3:5 (1:1)
Góly: 5. Denis Hrdina, 55., 58. Jozef Rolinec – 4., 35., 39. Šimon Machara, 41., 47. Jakub Svedek
Zostava PFK : Maliga, Gulan – Fajnor, Hlavatý, Muller, Ocelka, Pánsky, Daňhel, Labat, Hrdina, Vatrt, Petroman, Rolinec, Čimo

Cyril Stachura, tréner: Na zápas proti vedúcemu mužstvu súťaže sme sa veľmi tešili a chceli sme dokázať, že naša hra ma stúpajúcu tendenciu. Od začiatku sa hral výborný zápas, keď akcie sa striedali na jednej aj druhej strane. Do vedenia sa dostali hráči Trenčína, ale my sme hneď kontrovali gólom Hrdinu. Ten sa mohol stať naozajstným ,,hrdinom“, keby bol v priebehu pár minút premenil svoje tutovky. V týchto fázach hry naši hráči predčili súpera, ale nedokázali sme streliť ďalšie góly. Na druhej strane som bol veľmi spokojný s herným prejavom družstva. Do začiatku druhého polčasu sme si povedali, že budeme pokračovať v nastolenej aktivite z prvého polčasu. Darilo sa nám to iba pár minút, keď prišla situácia, ktorá mala byť našou výhodou. Tá zmenila priebeh v náš neprospech. Aktívny Rolinec vypichol brankárovi súpera loptu, ktorý ho fauloval a dostal aj červenú kartu. My sme penaltu nepremenili a to povzbudilo súpera, ktorý o jedného hráča menej začal sa lepšie pohybovať a za desať minút nám strelil štyri góly. Naši hráči pôsobili v týchto chvíľach bezradne, až ku koncu zápasu sa nám podarilo streliť dva góly. V tomto zápase bolo veľa pozitív, na ktorých sa dá stavať, ale aj dosť negatív, ktoré potrebujeme odstrániť. Na záver môžeme povedať, že nás porazili naši odchovanci v drese Trenčína, či to bol Vailing, ktorý bol najlepším hráčom súpera alebo brankár Slezák, ktorý sa ,,nechal“ vylúčiť.

-PFK Piešťany/Foto: archív-

Populárne články