Connect with us

Novinky

Futbal: Muži deklasovali Šípkové, v nedeľu nastúpia na pôde posledných Ratnoviec

Published

on

Reklama

Až deväť gólov si mohli diváci vychutnať v zápase 26. kola siedmej futbalovej ligy, keď po jednoznačnom priebehu a útočení „na jednu bránu“ si domáci hráči PFK Piešťany pripísali do tabuľky tri body, pričom predviedli pekný futbal. Do konca jarnej časti zostáva päť kôl, najbližšie Piešťanci nastúpia na pôde posledného tímu tabuľky z Ratnoviec.

Ilustr. foto

Muži – 26. kolo
Piešťany – Šípkové 9:0 (4:0)

Góly: 11., 31., 48. Jozef Glos, 21. Adam Kusý, 46. Michal Dadík, 86. Martin Gula

Reklama

Zostava 26. kola: Gula J.- Szabo, Varga, Krajčovič, Valovič, Dadík, Stachura (69. Černák), Javorka, Kusý, Glos(C), Gula M.

Martin Krajčovič, tréner: Od začiatku zápasu bolo jasné, na ktorej strane je futbalová kvalita, ktorú sme demonštrovali aj našim gólostrojom. Teší aj čisté konto nášho brankára Doda Gulu. Ale musíme si priznať, že v zápase sa vyskytli aj hluché chvíle, ľahké straty lôpt, podceňovanie herných činností a chýbalo tam aj viac kolektívneho ducha.

Reklama

Starší dorast – 26. kolo
Šaľa – Piešťany 1:0 (1:0)

Góly: 38. Richard Tóth

Zostava 26. kola: Červenka – Sedláček, Rusnák, Lenovský, Stanek – Korec, Strelec, Polačik, Janotík, Ozimák – J. Štefanka

Martin Javorka, tréner: Do Šale sme cestovali s 11 futbalistami, keď z rôznych príčin chýbali Dávid Miškech, Denis Štefanka /študijné povinnosti/, Unger /trest/, Valovič /hral za „A mužstvo“/, Gavač /chytal za U17-ku/ a Krajčovič /bez ospravedlnenia/, no s cieľom byť konečne aj výsledkovo úspešný, nielen herne. Na rozdiel od predchádzajúcich zápasov sme sa snažili hrať zodpovedne v defenzíve, čo sa nám aj relatívne podarilo. Jedinú chybu v našich zadných radoch potrestali domáci v 38. minúte, keď samostatný nájazd na Matúša Červenku domáci útočník strelou k tyči premenil a bolo 1:0 pre domácich. Bola to prvá a posledná strela na našu bránu v celom zápase. Keďže my sme nepremenili ani najväčšie tutovky, keď z 5 metrov sme nedokázali streliť gól /Sebo Ozimák, Jakub Lenovský, Filip Korec, Jožko Janotík, Paťo Polačik či Jurko Štefanka/, celkovo som narátal 8 vyložených, ale ozaj 100 percentných príležitostí, na výsledkovej katastrofe z vonkajších zápasov sa nič nezmenilo. Pri všetkej úcte k súperovi, ak by sme v ten deň hrali s tým istým súperom v Piešťanoch, vyhrali by sme rozdielom dvoch tried, a to nielen so Šaľou, ale aj Sereďou, N. Dubnicou, H. Salibami, či Hlohovcom. Preto je zbytočné rozpisovať ďalšie faktory, lebo zápas sme zas a znova výsledkovo nezvládli, aj keď herná dominancia bola absolútne na našej strane. Zamrzli sme na určitom bode, pokiaľ chlapci nezmenia myslenie a nenadobudnú víťazný esprit vo vonkajších zápasoch, nepohneme sa dopredu, pretože po hernej či fyzickej stránke sme pripravení na viac ako 100 percent.

Mladší dorast – 26. kolo
Šaľa – Piešťany 2:0 (1:0)

Góly: 47., 70. Denis Telkesi

Starší žiaci – 30. kolo
Piešťany – Prievidza 0:2 (0:0)

Góly: 50. Matúš Dadík, 69. Timotej Farkaš

Zostava 30. kola: Maliga, Modrovič, Holec, Hlavatý, Rusnák, Šobáň, Maco, Babečka, Vyhlídal, Labat, Kluka, Grešák, Čimo

Szilárd Petényi, tréner: Hostia mali zápas plne pod kontrolou, takmer nám „nepožičali“ loptu . Rozdielnosť v kvalitatívnych ukazovateľoch v hernom výkone, či už na úrovni jednotlivca alebo celku, jednoznačne na strane hostí a pravdepodobnosť uspieť v takomto meraní síl bola nízka. Na našej strane potešili niektoré individuálne výkony hráčov, ale to nemohlo stačiť. Aj výsledok vnímam ako prijateľný vzhľadom k priebehu a pomeru síl na ihrisku.

Mladší žiaci – 30. kolo
Piešťany – Prievidza 2:5 (0:4)

Góly: 38., 57. Jozef Rolinec – 14. Marek Mäsiar, 19., 33. Jakub Haľama, 21. Peter Šinko, 24. Nicolas Haronik

Starší žiaci B – 20. kolo
Piešťany – Veľké Orvište 1:3 (1:1)

Góly: 28. Dobroslav Buček – 13., 42., 65. Tadeáš Hnilka

Mladší žiaci B – 16. kolo
Piešťany – Dolný Lopašov 7:1 (2:0)

Góly: 15., 48. Filip Fodrán, 33. Maximilián Martinkovič, 35. Adam Pernisch, 38., 39. Peter Macek – 6. Samuel Rohan (vl.), 26. Filip Pekarovič

Zostava 16 kola: Jakub Marek, Peter Macek, Samuel Suchý, Filip Fodrán (C), Adam Krajčovič, Ondrej Zeman, Adam Pernisch, Adam Riegel, Lukas Bežák, Maximilián Martinkovič, Luka Gvozdenovič, Adam Čimo, Alex Klein, Denis Seko

Ján Stachura, tréner: V zápase sme zaznamenali relatívne pohodlné víťazstvo. Oproti minulým zápasom, keď sme podali nadpriemerné výkony, v tomto zápase sme trochu „podliezli latku“. Nebol to z našej strany zlý výkon, v hre však bolo viac nepresností. Nevedeli sme sa dostať do tempa, čím sme súperovi zápas uľahčili. V konečnom dôsledku, ale musím chlapcov pochváliť, že zápas zvládli aj keď nemali svoj deň. Trochu ma trápi to, že stále nedokážeme hrať naplno celý zápas. Všetky zápasy majú podobný priebeh, kedy prvý polčas sa trochu hľadáme a zápas väčšinou definitívne zlomíme v druhom polčase. Tak tomu bolo aj tento zápas. Budúci týždeň nás čaká rozhodujúci zápas v súťaži, musíme sa na neho poriadne pripraviť ukázať v ňom, že vieme na ihrisku nechať všetko.

MB / TK PFK

Populárne články