Connect with us

Šport

Futbal: Mladí futbalisti z FŠ R. Hanka vyhrali minulý víkend dva turnaje

Published

on

Reklama

Počas druhého októbrového víkendu sa malí futbalisti z Futbalovej školy Róberta Hanka z Moravian nad Váhom zúčastnili troch turnajov. Ročník 2003 hral v Brezovej pod Bradlom, ročník 2006 v Novom Meste nad Váhom a ročník 2004 v Trenčíne.

Reklama

Ročník 2004 prešiel v nedeľu v Trenčíne vysokou školou futbalu.

„Víkend bohatý na futbal sme začali v sobotu v Brezovej pod Bradlom. Turnaj ročníkov 2003 sme v silnej konkurencii vyhrali. Zápasy proti JUPI B. Bystrica, Karlovej Vsi, Žolíku Malacky a finálový zápas proti Dominu Bratislava mali veľmi dobrú úroveň s víťazným koncom pre nás. Proti PFK Piešťany, Devínu a Škorpions Bratislava sme hru jednoznačne ovládli. Na turnaji sa zúčastnilo aj mužstvo z Myjavy, Lokomotívy Zvolen a Interu Bratislava. Okrem výsledkov zápasov nás zaujímala aj dosahovaná úroveň hernej výkonnosti jednotlivcov z pohľadu zvládania techniky v zložitých herných situáciách. Počas turnaja sme sa postupne zlepšovali a individuálne ocenenie sa dostalo aj naším deťom,“ konštatoval Róbert Hanko. Za najlepšieho hráča turnaja bol vyhlásený Kristián Paulech a so 6 gólmi sa stal aj druhým najlepším strelcom. O. Osvald strelil 5 gólov, V. Bakita 2 a po jednom A. Ištok, M. Noskovič, D. Barančík. Pekné výkony podával aj M. Gono, T. Uhrín a V. Hanková.

Reklama

V nedeľu sa v Novom Meste nad Váhom darilo aj mladším deťom. Ročník 2006 odohral na turnaji dva zápasy proti N. Mestu n/V a jeden proti Krakovanom. „Chlapci hrali veľmi odvážne a z chuti si zahrali. Dostavili sa aj výsledky a turnaj sme vyhrali. Odohrali sme až 4 x 20 min,“ tešil sa z hry i výsledku R. Hanko.

Ročník 2004 v nedeľu prešiel vysokou školou futbalu. Zúčastnil sa na turnaji v Trenčíne, ktorý bol kvalitne obsadený. „V prvom zápase proti AS Trenčín sme  vyhrali presvedčivo. V zápase proti Slovanu Bratislava sme nestačili a s víťazom turnaja sme prehrali. Zbrojovka Brno bol veľmi kvalitný tím, ktorý disponoval veľkou vyrovnanosťou detí. V zápase proti Senici sme herne stačili. Doplatili sme na rozohrávku pred vlastnou bránou, ale prehra po dobrom výkone vôbec nevadila. Pozitívne je, že sme proti Spartaku Trnava hrali pekný futbal, ktorý sa pre nás skončil výhrou. V zápasoch proti Lokomotíve Trnava, MŠK Žilina a Interu Bratislava sme hrali k veľkej spokojnosti,“ povedal R. Hanko. Deti boli hodené do hlbokých futbalových vôd. Kristián Paulech, Jakub Valík, Viki Hanková, Paťo Volf a Matej Noskovič sa bez problémov zaradili medzi najlepších na turnaji. „Ostatné deti ešte nie sú futbalovo vyhraté a preto túto skutočnosť berieme ako výzvu, s ktorou sa veľmi radi popasujeme. Čaká nás plno zápasov, ktoré týmto deťom doteraz chýbali z objektívnych dôvodov. Účasť a dosiahnutý výsledok na špičkovom turnaji znamená pre Futbalovú školu Moravany nad Váhom významný krok k vyšším métam,“ konštatoval na záver R. Hanko.
Autor: fs Foto: rh

Populárne články