Connect with us

Novinky

Futbal: Mládežníckym kategóriám sa darilo striedavo, najvyššie vyhral starší dorast

Published

on

Reklama

Počas uplynulého víkendu odohrali mládežnícke kategórie futbalového klubu PFK Piešťany šesť zápasov, pričom niektorým družstvám sa podarilo zvíťaziť, iným sa naopak nedarilo podľa predstáv. Najvyššie víťazstvo dosiahli starší dorastenci, ktorí napriek bezgólovému prvému polčasu porazili Sereď 6:0. Mladší dorast na ich výsledok nenadviazal a podľahol Seredčanom 0:1. Starší žiaci A remizovali na ihrisku Komárna 1:1, Mladší žiaci A dokázali na rovnakom trávniku zvíťaziť 3:4. Najmenej sa darilo Starším žiakom B, ktorí doma podľahli Chtelnici 0:3, Mladší žiaci B zvíťazili v zápase s Dubovanmi 3:2.

Starší dorast
9. kolo
Piešťany – Sereď 6:0 (0:0)
Góly: 47. Filip Korec, 58., 65. Ivan Krajčovič, 63. Denis Paulovič, 69., 88. Dávid Miškech
Zostava 9. kola: Gavač – Horil, Lenovský, Rusnák (Kondrc), Stanek – Unger, Miškech, J. Štefanka, Korec (Ozimák) – Krajčovič, Paulovič (Blahuta)

Reklama

Martin Javorka, tréner: Po sérii úspešných výsledkov nás čakal futbalový súper zo Serede. Úvod stretnutia nám vyšiel, keď už v 2. minúte išiel sám na brankára hostí Ivan Krajčovič, no svoje sólo nepremenil. Hostia vyrážali v prvej polovici zápasu do nebezpečných kontier, pričom ich hru veľmi umne dirigoval kapitán Prešnajder /hráč číslo 16/. Do 30. minúty sme však mali hru pod kontrolou, vypracovali sme si niekoľko sľubných príležítostí, čoho výsledkom bolo viacero štandardných situácií, ktoré však obrana hostí odvrátila. Ďalší samostatný nájazd Denisa Pauloviča v 25. minúte taktiež zlikvidoval včasným vybehnutím brankár hostí a keď v 30. minúte nepremenil svoju šancu Dávid Miškech, ktorý hlavou prestrelil bránku hostí, dostali sa k slovu aj dobre sa pohybujúci hráči hostí. Od 30. minúty postupne preberali iniciatívu hráči zo Serede, pričom si vypracovali aj 3 stopercentné príležitosti, avšak v bráne PFK chytal veľmi spoľahlivo Samo Gavač, ktorý jednoznačne podržal vynikajúcimi zákrokmi naše mužstvo.

Do druhého polčasu bolo veľmi dôležité pre priebeh zápasu, kto strelí prvý gól. Keďže sme vstúpili do druhého polčasu s obrovskou túžbou pokračovať v bodových ziskoch, už z prvej akcie strelil gól Filip Korec. Po 10. minútach druhého polčasu premenil s prehľadom svoj samostatný nájazd Ivan Krajčovič a onedlho krásne sólo Filipa Koreca najskôr nedotlačil do bránky Ivan Krajčovič, ale odrazenú loptu dorazil Denis Paulovič. Po tomto góle bolo o osude zápasu rozhodnuté, hostia na ďalší priebeh zápasu úplne rezignovali. Ďalšie pekné sólo Filipa Koreca bolo zastavené faulom v 16-ke a nariadený pokutový kop s prehľadom premenil Ivan Krajčovič. Do konca zápasu sme už kontrolovali priebeh hry a premenili sme aj ďalšie šance kapitánom „Megym“ Miškechom, ktorý 2 gólmi stanovil konečné skóre zápasu na 6:0 pre hráčov domáceho PFK.

Reklama

Osobitnú pochvalu za dnešný zápas si okrem všetkých chlapcov zaslúži aj „žensko-mamičkovský fanklub“, ktorý nás hlasito povzbudzuje už niekoľko zápasov, pričom ich hlasivky bolo veľmi energicky počuť v Krakovanoch, ale aj v dnešnom zápase. A tak moje poďakovanie patrí pani Rusnákovej, pani Miškechovej, pani Lenovskej, pani Strelcovej, pani Stanekovej, pani Korecovej a mimo horúceho kotla aj pani Štefankovej. Z mužských hlasov je počuť iba pána Rusnáka a pána Ungera, čo je však málo, lebo chlapci si zaslúžia oveľa silnejšiu podporu aj zo strany otcov. Ale aj tak veľmi pekne ďakujeme a za mužstvo sľubujem, že sa vrátime do boja o postup!

Mladší dorast
9. kolo
Piešťany – Sereď 0:1 (0:0)
Góly: 65. Tomáš Toráč
Zostava 9. kola: Freivald, Sedláček, Herman, Ruľák ( Valko), Ondrejka (Valo), Bušik, Minárik (Hlbocký), Glos(Sloboda), Koška(Bartovic), Ondris (Miklovič), Štetka

Peter Vrábel, tréner: Bol to vyrovnaný zápas s minimom šancí. Prvý polčas sa hralo väčšinou medzi šestnástkami, strelecké príležitosti sa rodili ťažko, v hre bolo veľa nepresností. Gólom zaváňala strela P. Košku, ktorú však brankár hostí vytesnil mimo brány, strela F. Ondrisa tesne minula bránu. Po polčase oživenie do našej hry priniesol striedajúci D. Miklovič, ktorý sa trikrát dokázal individuálnym prienikom presadiť, no bez gólového efektu. V závere zápasu dali víťazný gól hostia, keď po našom zbytočnom faule zahrávali priamy kop a tečovaná strela skončila v našej bráne.

Starší žiaci A
9. kolo
Komárno – Piešťany 1:1 (0:1)
Góly: 41. Erik Ehrenberger – 2. Vratko Maco
Zostava 9. kola: Maliga, Modrovič, Hlavatý, Rusnák, Daňhel, Siget (´Grešák), Šimek, Holec, Maco, Vyhlídal

Szilárd Petényi, tréner: Výborný vstup do zápasu, kde sme rýchlym gólom zaskočili domácich a následná dobrá kontrola na lopte s množstvom nebezpečných prienikov, neumožnila domácim trvalejšie sa usadiť na našej polovici a ohroziť našu bránu. Prvá hrozba, ktorej sme museli čeliť bola penalta, ktorú bravúrne chytil Maliga a zachoval nám jednogólové vedenie. Do prestávky sme sa ocitli ešte v niekoľkých dobrých príležitostiach ,ktoré ak by sme premenili, vývoj zápasu by bol plne pod našou kontrolu. Uspokojený vývojom sme poľavili v prvej desaťminútovke 2. polčasu a prepustili iniciatívu domácim, z ktorého vyťažili druhý „vymyslený“ pokutový kop, ktorým dorovnali výsledok. Paradoxne až ten okamih nás opäť nakopol a zároveň sme spálili najväčšiu šancu hneď po rozohratí, keď Niko Holec v nájazde obišiel brankára a z tesnej blízkosti trafil žrď odkrytej brány. Do konca zápasu sme súpera tlačili a pokúšali sme sa o častú streľbu, avšak neúspešne. Domáci podriadili všetko už len na udržanie nerozhodného výsledku spolu s hlavným arbitrom.

Mladší žiaci A
9. kolo
Komárno – Piešťany 3:4 (0:2)
Góly: 36. Slavo Konc, 41. Kristián Angyal, 51., 59. Kornél Hencz – 9. Janko Labat, 14. Pavol Muller, 37. Filip Gregorovič, 57. Samuel Hesko
Zostava 9. kola: Gulán – Jánoš, Muller, Vatrt, Varačka, Ocelka, Gregorovič, Hesko, Gvozdenovič Luka, Rolinec, Labat, Petényi Šimon

Cyril Stachura, tréner: V dnešnom zápase proti tretiemu mužstvu súťaže sa hral od začiatku až do konca zaujímavý a napínavý zápas. Naši hráči sa nezľakli favorita stretnutia a naopak svojou aktívnou hrou sme zaskočili domácich. Boli sme aktívni hlavne v strede poľa a rýchlym prechodom sme sa dostávali za súperovu obranu. Prvý gól sme dali po peknej strele Labatom, druhý pridal po rohovom kope Muller. Domáci si do polčasu nevypracovali vážnejšiu príležitosť, aj vďaka dnes veľmi dobre fungujúcej obrane. Do druhého polčasu nastúpili domáci dôraznejšie a hlavne vďaka veľkému počtu štandardných situácií sa držali ,, pri živote“. Veď aj všetky góly strelili z priamych kopov. Naši hráči na každý inkasovaný gól odpovedali najlepšie, ako mohli, gólom do súperovej brány. Po veľmi pekných akciách sa o ne postarali Gregorovič a Hesko. Tento zápas z našej strany znesie prísnejšie kritéria. Verím, že v našich hráčoch je oveľa väčší potenciál, a že sa nám ho zvýšeným tréningovým úsilím podarí z hráčov dostať.

Starší žiaci B
8. kolo
Piešťany B – Chtelnica 0:3 (0:0)
Góly: 37., 45., 47. Adam Mucina
Tréner sa k zápasu nevyjadril.

Mladší žiaci B
6. kolo
Piešťany B – Dubovany 3:2 (2:1)
Góly: 11. Maxilián Martinkovič, 16. Filip Fodrán, 29. Samuel Suchý – 8. Nikolas Hochel, 37. Gregor Hruška
Zostava 6. kola: Marek, Bajzík, Gešvandtner, Suchý, Fodrán, Pernisch, Seko, Martinkovič, Riegel, Hlbocký, Zeman, Nguyen

Ján Stachura, tréner: Nastúpili sme proti súperovi, ktorý podobne ako my, doteraz nestratil v súťaži ani bod. Zrodilo sa naše tesné víťazstvo, napriek tomu si dovolím tvrdiť, že sme boli jednoznačne lepší ako súper a zaslúžili sme si vyhrať väčším rozdielom. Nasvedčoval tomu obraz hry, naše vysoké držanie lopty, ako aj obrovské množstvo šancí, ktoré sme zahodili. Súper naopak našu bránu ohrozoval len minimálne. Nebezpečenstvo pre nás hrozilo len od súperovho veľmi kvalitného útočníka a z priamych kopov, ktoré boli proti nám nariadené. Inak bolo pre obraz hry charakteristické odkopávanie lopty súperom a dôraz v súbojoch, s čím sa však naši chlapci popasovali veľmi slušne.

Zbierali sme všetky odrazené lopty a zakladali sme jeden útok za druhým, držali loptu, boli nebezpeční, akurát málo efektívni v zakončení. Čo nás v zápase zrážalo dole bolo kúskovanie hry spôsobené odkopávaním lôpt súperom a spomínané priame kopy, ktoré znamenali pre našu bránku jediné nebezpečenstvo a dostali sme z nich aj oba góly. Chlapcov však musím pochváliť, že sme sa dokázali vyrovnať aj s týmito okolnosťami a relatívne dobrým výkonom sme dokázali v zápase dokráčať k dobrému výsledku a k dobrému dojmu, ktorí sme za sebou verím zanechali. Na záver by som sa chcel pozastaviť nad faktom, že sme najtrestanejším tímom v súťaži, čo do počtu žltých kariet a v každom zápase je proti nám nariadené obrovské množstvo priestupkov.

Napriek tomu, že v každom zápase dominujeme, súpera málokedy pustíme k lopte, každý vyrukuje voči nám s tvrdou hrou, súperi sú poväčšine starší a fyzicky zdatnejší, vždy (česť výnimkám) je vzorec rozhodovania rozhodcom rovnaký…. Je to veľmi smutné z toho dôvodu, že futbal by mal ľudí spájať a nie podnecovať k nenávisti a nezdravej rivalite, čo aj takéto postoje bohužiaľ robia. Lebo PFK Piešťany…. U nás sa v klube snažíme chlapcov viesť k slušnosti, maximálnej pokore a rešpektu k súperovi aj všetkým dospelým ľuďom. Po futbalovej stránke ich učíme hrať pekný moderný a kombinačný futbal so srdcom, čo chlapci dokazujú každým zápasom (nielen) v tejto súťaži, a preto by si zaslúžili aj oni spravodlivý prístup.

Nemalo by záležať na farbe dresu, či je žltý, modrý, biely, fialový alebo oranžový. Odo mňa majú jednu veľkú pochvalu a každý kto príde na zápas (alebo tréning) sa môže presvedčiť ako u nás pracujeme s malými futbalistami a k akým hodnotám a športovým zručnostiam ich vedieme.

MB/TK PFK

Populárne články