Connect with us

Šport

Futbal: Jarnú časť sezóny odštartovali muži aj mladší dorastenci PFK Piešťany výhrou

Druhá polovica futbalovej súťaže odštartovala počas uplynulého víkendu. Svoj prvý jarný zápas odohrali muži PFK Piešťany, ktorí suverénne zvíťazili v Ladcoch. Prvé dva góly zápasu aj celého roka zaznamenali symbolicky noví kapitáni družstva Martin Gula a Adam Kusý. Z dorasteneckých kategórií sa v dvojzápase s Myjavou viac darilo mladšiemu dorastu, ktorí dokázal zvíťaziť 3:1. Žiaci v dvojzápase v Považskej Bystrici uhrali jeden bod za remízu starších žiakov.

Published

on

Reklama

Muži

33.kolo

Reklama

Ladce – Piešťany 0:4 (0:2)

Góly: 6. Gula, 45. Kusý, 67. Korec, 82. Lipovský

Reklama

Zostava 15. kola: Červenka, Ďurina, Hutár, Grík, Stanek, Strelec, Kusý, Štefanka, Gula, Korec, Braniša (Lipovským, Glos Simon, Sloboda)

Cyril Stachura, tréner mužov: Prvý jarný zápas dal do kopy dvoch nováčikov súťaže. Hráči PFK aj vzhľadom na postavenie mužstiev v tabuľke boli v tomto zápase v úlohe favorita. Tuto rolu sme začali plniť od prvej minúty a peknými kombinačnými akciami sme sa dostavali do gólových príležitosti. Do dvadsiatej minúty minúty už mohlo byť 0:3. Prvý jarný gól strelil kapitán mužstva Martin Gula po peknej prihrávke od Denisa Štefanku. Potom sa hra opticky vyrovnala, domáci pár krát pohrozili, ale do vyloženej šance sme ich nepustili. V poslednej minúte 1. polčasu Kusý streli gól do šatne, ktorý nás upokojil pred druhým polčasom. Druhý polčas bol plne v našej réžií. Po pekných akciách sme pridali ešte dva góly Korcom a Lipovským. Chlapci si za zodpovedný prístup zaslúžia pochvalu, i keď aj v tomto zápase sme mali hluché minúty. Naše víťazstvo rozdielom triedy bolo úplne zaslúžené.

Starší dorast U19

16.kolo

Piešťany – Myjava 0:3 (0:1)

Góly: 5. Vávra, 47. Gulán, 88. Halabrín

Zostava 16. kola: Lopatka, Barančík, Noskovič, Krajčo, Masaryk, Malovec, Šimek, Kusý, Taraba, Petráš, Adam Tomaga (Pavlovič, Fox, Modrovič),

Peter Vrábel, tréner U19: V tomto zápase sme doplatili na nedostatočnú koncentráciu v úvode polčasov. V piatej minúte sme inkasovali prvý gól zo štandardnej situácie a v úvode druhého polčasu druhý po umiestnenej strele z hranice šestnástky. Aj napriek nepriaznivému vývoju hráči nerezignovali a najmä v prvom polčase sme boli hosťom viac ako vyrovnaným súperom. Za stavu 0:2 sme sa snažili dať kontaktný gól, hru sme viac otvorili, čo hostia využili a niekoľkokrát zaútočili rýchlymi kontrami. Na náročnom teréne sa ťažko kombinovalo, hral sa bojovný futbal s množstvom osobných súbojov. S pribúdajúcim časom sme už nenašli dostatok fyzických a mentálnych síl na zvrat v zápase. Aj napriek prehre sme najmä v prvom polčase herne nesklamali, ale v ďalších zápasoch musíme zlepšiť efektivitu v zakončení a odstrániť chyby v obrannej fáze hry.

Mladší dorast U17

16.kolo

Piešťany – Myjava 3:1 (1:0)

Góly: 5. Táborský, 57. Labát, 73. Majko – 46. Hornáček

Zostava 16. kola: Marek, Jánoš, Urban, Gešvatner, Repáš, Poturnay, Kuna, Labát, Majko, Táborský, Rolinec (Gregorička, Chalás, Millar)

Szilárd Petényi, tréner U17: Výsledkovo sme úvodný zápas zvládli, aj keď sme sa nevyhli niektorým nedostatkom v hre ,ktoré pramenili najmä z nepresnosti. Vyšiel nám najmä úvod zápasu, kedy sme sa ujali vedenia po brejkovej situácii, kde Alex Táborský po samostatnom nájazde nezaváhal. Polčas sme síce dohrávali s miernou prevahou, no gólovo sme sa už nepresadili. Úvodný úsek druhého polčasu patril hosťom, čomu sme napomohli vlastnou pasivitou a hosťom sa podarilo vyrovnať. Inkasovaný gól nás nezlomil, ale dal podnet na väčšiu aktivitu, kde sme dokázali rýchlo odpovedať gólom Labáta po centri Jánoša. Od toho okamihu sme už nepripustili žiadne zaváhanie a vývoj hry sme kontrolovali a v samotnom závere sme jednogólové vedenie poistili gólom Majka po odrazenej lopte v pokutovom území. Verím, že ďalšie zápasy prispejú k lepšej zohratosti a herná kvalita bude mať stúpajúcu tendenciu.

Starší žiaci U15

33.kolo

Považská Bystrica – Piešťany 1:1 (0:0)

Góly: 43. Vavro – 50. Havrlent

Zostava 15. kola: Marek, Gešvandtner, Šálek, Bajzík, Pernisch, Hlavena, Seko, Jurík, Havrlent, Páleník, Lacko (Adamčík, Bzdušek)

Jozef Glos, tréner U15: Prvý tohtoročný majstrovský zápas sme odohrali na umelej tráve v Považskej Bystrici. Od úvodu zápasu bolo na chlapcoch vidieť, že ide o prvé kolo. Hrali až s prehnaným rešpektom a neverili si tak ako v príprave. Chceli sme držať loptu vo svojej moci, hrať po zemi a po čiarach. Toto sa nám vôbec nedarilo. Prispôsobili sme sa silovej hre súpera s nakopávanými loptami. Do druhého polčasu sme začali hrať to čo chceme. Paradoxne sme po zbytočných chybách na našej polovici inkasovali. Chlapci ma opäť prekvapili a prepli na vyššie obrátky. Od inkasovaného gólu bolo na ihrisku v podstate len jedno mužstvo. Po pár minútach sa nám podarilo vyrovnať. Vypracovali sme si niekoľko obrovských príležitostí, no nepodarilo sa nám to dotlačiť do bránky. Aj tak dávam pred chlapcami klobúk dole ako to zvládli, nevzdali sa a skoro sa im podarilo výsledok otočiť.

Mladší žiaci U13

33.kolo

Považská Bystrica – Piešťany 2:0 (2:0)

Góly: 21., 24. Matej Kubiš

Zostava 15. kola: Gula, Valovič Dávid, Drevenák, Tuchyňa, Michálek, Krajčo, Valo, Chalupka, Bondra, Adamovič, Kováč, Lacko, Mikúš, Rapavý, Tabaček, Virág, Ocelka, Tomaga

Ján Stachura, tréner U13: So zápasom nemôžeme byť spokojní. Do zápasu sme nevstúpili zle a vypracovali sme si niekoľko vyložených šancí, tie sme však nepremenili a následne sme zbytočne inkasovali. Aj napriek počiatočnej prevahe sme pôsobili trochu laxne s menšou chuťou po víťazstve ako súper. To sa odrazilo na ihrisku, keď bol súper lepším družstvom a ovládal väčšinu osobných súbojov. Najmarkantnejší rozdiel nastal po našom prestriedaní, kedy nás súper zatlačil a rozhodol zápas dvomi gólmi. Na súpera sme určite mali, avšak to by sme museli predviesť to načo máme. V tomto zápase chlapci ukázali podpriemer a to na dobrého súpera nestačilo. Musíme sa zlepšiťa v ďalších zápasoch dostať zo seba lepšie výkony. Verím, že nám k tomu dopomôže aj návrat chýbajúcich hráčov a už budeme trénovať po dlhom čase v kompletnom zložení.

TS PFK

Populárne články