Connect with us

Novinky

Futbal: Dorastenci a žiaci zaknihovali víťazstvá, remízu i prehru

Published

on

Reklama

Futbalisti PFK Piešťany v žiackych a dorasteneckých kategóriách odohrali počas uplynulého víkendu štyri zápasy, pričom výsledkovo zaknihovali dve víťazstvá, remízu a prehru. Starší dorast privítal na domácom trávniku tím Galanty, pričom v náročnom a dôležitom zápase naši hráči zvíťazili gólom kapitána Dávida Miškecha zo 70. minúty. Mladší dorast sa stretol rovnako s Galanťanmi, v tomto súboji sa ani jednému mužstvu nepodarilo streliť gól a tak skončil 0:0. Starší žiaci cestovali do Topoľčian a po prvopolčasovej remíze 1:1 svojim súperom podľahli 2:1. Naopak mladšie žiacke družstvo si s Topoľčancami hravo poradilo, keď prvý polčas vyhralo vysoko 0:7, nakoľko žiadne ďalšie góly nepadli, zápas sa skončil týmto výsledkom.

Starší dorast
14. kolo
Piešťany – Galanta 1:0 (0:0)
Góly: 70. Dávid Miškech
Zostava 14. kola: Červenka – Sedláček (Horil), Lenovský, Rusnák, Stanek – Unger, Strelec, J. Štefanka, Kondrc (Krajčovič), Korec (Benko) – Miškech (Ozimák)

Reklama

Martin Javorka, tréner: V týždni sme sa pripravovali na ďalší náročný zápas s Galantou, ktorá posledné 4 kolá neprehrala, pričom samotnú náročnosť pred zápasom zvýšil ťažký terén, ktorý nám bránil v kombinačnej hre. Vedeli sme, že to nebude oku lahodiaci zápas, chlapci boli pripravení, že to bude ťažký boj do prehustenej obrany súpera. Preto sme zápasovú taktiku nastavili tak, že sme upustili od postupného zakladania útokov z vlastnej polovice ihriska v snahe čo najrýchlejšie preniesť loptu pred šestnástku súpera a tu zvádzať množstvo osobných súbojov s cieľom získať loptu a ísť do zakončenia.

Naša taktika nám v prvom polčase vôbec nevychádzala, chlapci chceli kombinovať v strede ihriska, čo bolo vzhľadom na terén vylúčené, tiež sme sa nedostávali k odrazeným loptám po osobných súbojoch, nakoľko nám chýbala ľahkosť, uvoľnenosť a pohyb, a tak sme to v podstate hráčom Galanty uľahčili, nakoľko títo po zisku lopty v strede ihriska ju ľahko nakopli pred našu bránu, kde sme museli zvádzať dôležité náročné osobné súboje.

Reklama

Miesto toho, aby sme dostali súpera pod tlak a docielili prenesenie lopty pred bránu súpera, celú hru sme chceli hrať v strede ihriska. Naviac súper útočil maximálne s 5 hráčmi, ostatní 5 hráči zodpovedne čakali na svojej polovici ihriska, aby ich obranná hra bola kompaktná v prípade straty lopty. Našou taktickou chybou bolo, že sme 5 súperových hráčov bránili 8-mimi našimi hráčmi, čím sme si zľahčovali pohyb a bránenie, lebo sme sa častokrát spoliehali jeden na druhého a v prípade získania lopty sme súpera nedokázali ničím prekvapiť, nakoľko po zisku lopty boli Dávid Miškech a Filip Korec na súperovej polovici úplne osamotení, pretože ďalší hráči ich nedokázali aktívnym pohybom dopĺňať. A tak za celý prvý polčas sme nevystrelili na bránu Galanty ani jedinú strelu, jediné šance sa rodili po našich silných štandardných situáciách, no aj pri ich realizácii nám v šestnástke súpera chýbal pohyb a motivačný faktor v podobe túžby streliť súperovi gól. Našťastie nám fungovala dobre defenzívna činnosť a súpera sme k ničomu nepustili.

Za prvopolčasový výkon, ktorému z našej strany chýbalo takmer všetko, čím má disponovať mužstvo, ktoré bojuje o postup do 2. dorasteneckej ligy, prišla v kabíne cez pretávku búrka – hurikán v podobe zvýšenia hlasu, pretože vzhľadom na kvalitu nášho kádra si nemôžeme dovoliť predvádzať podobné výkony. Typológiou máme hráčov, ktorí o triedu vyčnievajú nad hráčmi súpera, preto nemáme právo si situácie v zápase zľahčovať a hlavne prispôsobovať sa nemastnej-neslanej hre súpera. Na tieto veci budem mať vždy kritický pohľad, preto nedisciplinovanosť, svojvôlu a neochotu predvádzať hru, na ktorú máme všetky predpoklady, nikdy nebudem tolerovať, bez ohľadu na to, či sa to niekomu páči alebo nie.

Prestávkovým prestriedaním bolo potrebné oživiť naše útočné aktivity, čo sa nám čiastočne podarilo, ale s pribúdajúcimi minútami bol proti nám nielen bojovný súper, ale aj čoraz ťažší terén. Prvá strela, aj keď nie na bránu, prišla až v 60. minúte, keď sa na hranici šestnástky pekne uvoľnil Ivan Krajčovič a jeho strela len tesne minula bránku Galanty. Od tohto momentu akoby si hráči uvedomili, že s týmto zápasom treba niečo robiť, keď sme prešustrovali 60 minút, zvýšili sme pohyb a zrazu sme sa častejšie dostávali pred bránu hostí. Vykúpením pre nás bola 70. minúta, keď po peknom centri meninového oslávenca Martina Ungera, dobre umiestnenou hlavičkou strelil gól kapitán mužstva Dávid Miškech. Keďže do samotného záveru sme zopár sľubných príležitostí nedotiahli do konca a naša obranná činnosť fungovala na 100 percent, výsledok zápasu sa už nezmenil.

Treba povedať, že to bol dnes asi najslabší zápas z hľadiska našich ofenzívnych aktivít, nakoľko aj v zápasoch, ktoré sme v sezóne prehrali /Levice, Nová Dubnica a Šamorín/ sme si vlastnou aktivitou vytvorili veľké množstvo gólových príležitostí. Zápas je za nami, našťastie pre nás s 3-bodovým ziskom, ale výkonom sme nikoho nepresvedčili o opodstatnenosti nášho tabuľkového postavenia. Aj takéto zápasy však prináša futbal, lebo je to v prvom rade šport, ale treba si uvedomiť, že je tu zdvihnutý varovný prst, pretože takýmto výkonom by sme v poslednom kole na pôde Partizánskeho asi neuspeli, čo by bola pred jarnou časťou vzhľadom na znižujúci sa bodový rozdiel za Šamorínom obrovská škoda.

Mladší dorast
14. kolo
Piešťany – Galanta 0:0 (0:0)

Zostava 14. kola: Gavač, Valo, Herman, Valko (Ondrejka), Ruľák (Piešťanský), Glos, Bušik, Sloboda (Minárik), Kováčik (Halanda), Miklovič (Štetka), Janovský (Bartovic)

Peter Vrábel, tréner: V zápase bolo veľa nepresností, nedokázali sme dlhšie podržať loptu, hráči sa ani nesnažili kombinovať, všetko riešili dlhým odkopom , prípadne individuálne. Výsledkom toho boli časté a rýchle straty lopty bez súvislej akcie. Postupom času sa hráči upokojili a najmä v druhom polčase hru zlepšili. Vypracovali sme si niekoľko sľubných príležitostí, no skórovať sme nedokázali ani z jednej. Hostia sa počas celého zápasu dostali do vyloženej šance len raz, keďže gól nedali, priemerný zápas sa skončil spravodlivou remízou.

Starší žiaci
14. kolo
Topoľčany – Piešťany 2:1 (1:1)

Góly: 66. Lukáš Fiantok, 16. Adrián Grešák (vl.) – 22. Kluka

Zostava 14. kola: Tinka, Modrovič, Rusnák, Hlavatý, Daňhel, Kluka, Holec, Šimek, Grešák, Maco (´Petényi), Vyhlídal

Szilárd Petényi, tréner: O výsledku rozhodli štandardné situácie. Prvý gól po rohovom kope domácich, kde Grešák do vlastnej brány hlavou ponúkol vedenie domácim, avšak rýchlo sme dokázali odpovedať po priamom kope Kluka do šibenice nechytateľnou strelou. V poli sme boli viac než vyrovnaným súperom a v obrannej fáze sme dokázali narúšať prechodovú fázu a eliminovať zakončenie z hry domácim. Remíza v tomto zápase by najreálnejšie vystihovala pomer síl a priebeh hry oboch aktérov najmä v útočnej fáze, kde sa ani jeden nedokázal presadiť v neprerušenej hre. Napokon rozhodlo v samotnom závere jediné gólové zakončenie domácich po priamom kope. Krutý záver pre mojich chlapcov, ktorí si za svoj výkon rozhodne nezaslúžili prehrať.

Mladší žiaci
14. kolo
Topoľčany – Piešťany 0:7 (0:7)

Góly: 1., 25. Samuel Hesko, 3. Šimon Petényi, 7. Janko Labat, 12. Filip Gregorovič, 15. Daniel Varačka, 24. Jozef Rolinec

Zostava 14. kola: Gulán, Sándor – Jánoš, Vatrt, Varačka, Ocelka, Urban, Pomajbová, Gvozdenovič Marko, Pánsky, Gregorovič, Hesko, Gvozdenovič Luka, Rolinec, Labat, Petényi Šimon, Fodrán

Cyril Stachura, tréner: Tento zápas sa trénerovi hodnoti veľmi ľahko. Už pri rozcvičke bolo vidno na každom jednom hráčovi veľké odhodlanie a túžbu po dobrom výkone. Od prvej minúty sme mali opraty zápasu pevne v rukách a po 25 minútach bolo 0:7, čo domáci vôbec nechápali. Čo mňa, ako trénera teší najviac, že góly padali po veľmi pekných kombinačných akciách. Druhý polčas sme pokračovali v podobnom trende. Domáci sa postavili pred vlastnú šestnástku s cieľom, čo najmenej inkasovať. My sme na rozdiel od prvého polčasu triafali brvná a nepremenili sme ani pokutový kop. Dnes si pochvalu zaslúži celý kolektív, lebo od vstupu až po odchod z ihriska pôsobil jednoliato a robil dobrú reklamu PFK. Verím, že takýchto výkonov budeme vidieť v podaní našich chlapcov (a dámy), čo najviac.

MB/TK PFK

Populárne články