Connect with us

Novinky

Futbal: Dorastenci v zápasoch úspešní, žiakom sa nedarilo

Published

on

Reklama

Dorastenecké a žiacke kategórie futbalového klubu PFK Piešťany nastúpili počas víkendu v štyroch zápasoch na ihriskách súperov. Kým hráčom dorasteneckých družstiev sa podarilo zvíťaziť, žiaci svojim súperom z Prievidze podľahli. Starší dorast nastúpil na pôde Jaslovských Bohuníc a po nervóznom prvom polčase, ktorý naši vyhrali 0:2, zvíťazil náš výber jednoznačne 0:7. Mladší dorastenci na ihrisku rovnakej obce odohrali omnoho vyrovnanejší zápas, v ktorom napriek veľkej územnej prevahe zvíťazili len rozdielom jedného gólu 1:2. Žiakom sa proti Prievidžanom naopak nedarilo podľa predstáv, staršie družstvo Piešťancov podľahlo 2:0, mladší výber prehral 2:1.

Starší dorast
13. kolo
Jasl. Bohunice – PFK Piešťany 0:7 (0:2)

Reklama

Góly: 34. Korec, 37. Stanek, 54- Morvay (vl.), 65. Ozimák, 68. Štefanka, 75. Sedláček, 86. Unger

Zostava 13. kola: Červenka – Rusnák, Lenovský, Miškech (Paulovič), Horil (Benko) – Korec, J. Štefanka, Strelec, Unger, Stanek – Krajčovič (Ozimák)

Reklama

Martin Javorka, tréner: Postavenie oboch mužstiev v tabuľke nás vyslalo do Jaslovských Bohuníc v pozícii jasného favorita. Veľmi dôležité bolo chlapcov motivovať a nastaviť atmosféru, aby nedošlo k podceneniu súpera. Povedali sme si pred zápasom pár vecí k systému hry, no do 30. minúty to chlapci absolútne nedodržiavali. Výsledkom ich hernej svojvôle bol stav 0:0 s jednou stopercentnou šancou domácich, keď samostatný nájazd domáceho hráča z pravej strany zlikvidoval spoľahlivý Matúš Červenka. Do tohto okamihu sme síce trafili dve brvná domácej brány /Chyro Rusnák a Jurko Štefanka/, ale naša hra nebola dobrá, pretože sme prehrávali mnoho osobných súbojov v strede ihriska, dlho sme držali loptu, čím sme ju vlastne spomaľovali, a hlavne sme chceli hrať cez plný stred ihriska. K zlomu v zápase došlo v 30. minúte, paradoxne po nepremenenej penalte Ivanom Krajčovičom, ktorá bola odpísakaná po faule na Denisa Horila, ktorý po krásnom sóle vnikol do šestnástky, kde bol zastavený faulom. Od tohto okamihu sme začali hrať rýchlejšie, presnejšie, cez otvorené krídelné priestory, výsledkom čoho bolo polčasové 2-gólové vedenie po krásnych akciách, ktoré s prehľadom zakončili Filip Korec a Lukáš Stanek.

Cez prestávku som povedal chlapcom, že 3 gól v sieti domácich bude rozhodujúci, pretože domáci futbalisti s pribúdajúcimi minútami odpadli kondične, a tak zápas pre domácich ukončil v podstate hráč Jaslovských Bohuníc vlastným gólom v 54. minúte. Od tohto momentu to bola už len hra na jednu bránu, keď postupne skóre narastalo po góloch Seba Ozimáka, Jurka Štefanku, Paťa Sedláčka a Martina Ungera. Naviac ešte niekoľko našich gólových príležitostí zostalo nepremenených.

Povinné 3 body sme získali, ale už sa musíme pripraviť na ďalší domáci zápas, ktorý nás čaká v sobotu doma o 10:00 hodine so Slovanom Galanta. Zápas znova ukázal, že chlapci ešte futbalovo „nedospeli“, nakoľko ak si začnú na ihrisku robiť a predvádzať hru podľa svojich myšlienok, naša kolektívna práca stráca zmysel. Preto musia byť zodpovední, nelietať v oblakoch, nepodceňovať žiadneho súpera a hrať hru, ktorá je vždy založená na určitých pravidlách, princípoch a myšlienkach, a to samozrejme v závislosti od súpera, nášho herného systému a hlavne našej mentálnej prípravy na zápas.

Mladší dorast
13. kolo
Jasl. Bohunice – Piešťany 1:2 (0:0)

Góly: 50. Martin Lančarič – 49. Denis Minárik, 72. Simon Glos

Zostava 13. kola: Gavač, Herman, Valo, Ondrejka (Valko), Piešťanský (Bartovic), Bušik, Hlbocký (Minárik), Glos (Sloboda), Koška (Halanda), Miklovič (Ondris), Štetka

Peter Vrábel, tréner: V tomto zápase hráči predviedli veľmi dobrý, kolektívny a bojovný výkon. Ani po viacnásobnom striedaní v druhom polčase sa dobrá organizácia našej hry nerozpadla, keďže práve to bol častý problém v predchádzajúcich zápasoch. V prvom polčase sme domácich držali v dostatočnej vzdialenosti od našej brány, dobrým pohybom a bránením sme im nedovolili rozvinúť ich útoky. Naopak, my sme podnikli niekoľko sľubných protiútokov, aktívny bol najmä D. Miklovič, ktorý bol platný svojou rýchlosťou, ale vo finálnej fáze sme boli nepresní, volili zlé riešenie situácie alebo sa zbytočne zbavovali lopty.

V druhom polčase sme aj s podporou vetra súpera viac zatlačili, hralo sa väčšinou na ich polovici. V 49 min. sa dobre zorientoval v 16ke domácich Minárik a dal náš prvý gól. Následne sme však po ľahkej strate lopty a následnom faule dovolili domácim zo štandardnej situácie vyrovnať. V 72 min. sme opäť viedli po góle Glosa a zaslúžené víťazstvo sme si už taktickou a umnou hrou nenechali zobrať.

Starší žiaci
13. kolo
Prievidza – Piešťany 2:0 (1:0)

Góly: 14. Rastislav Majdák, 60. Marco Delunas

Zostava 12. kola: Maliga, Modrovič,Hlavatý (´Vereš), Rusnák, Daňhel, Kluka, Vyhlídal (´Fox), Šimek, Holec, Maco (´Tinka), Siget (´Grešák)

Szilárd Petényi, tréner: Výsledkom proti druhému tímu tabuľky sme neuspeli, ale výkonom v porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi sme nesklamali. Inkasovali sme po prieniku s následnou finálkou na nekrytého hráča v pokutovom území. V ďalšom priebehu hry sme dlho trápili domácich, ktorí sa v ofenzívnej fáze nedokázali presadiť a definitívne zlomiť náš odpor.Vypracovali sme si aj niekoľko dobrých príležitosti s možnosťou úniku priamo na bránu, avšak k samotnému zakončeniu nedošlo okrem Sigetovej strely, ktorú zmaril brankár.

V 2. polčase sme sa viacej tlačili do brány súpera a zdalo sa, že dorovnať nie je nereálne a úsek hry od 50 do 60 minúty sme dokázali domácich dostať pod tlak, ale bez gólového efektu. Naše nádeje zmaril druhý gól, keď brankár Maliga neudržal loptu, ktorú domáci dorazili a tak definitívne uzavreli nádej dorovnať stav. Do určitej miery som cítil spokojnosť a nie som sklamaný z výkonu, ktorý sme predviedli, no výsledok je neuspokojivý a komplikuje nám situáciu v boji o záchranu.

Mladší žiaci
13. kolo
Prievidza – Piešťany 2:1 (1:0)

Góly: 9. Alex Mažár, 39. Peter Málek – 45. Timotej Vatrt

Cyril Stachura, tréner: nevyjadril sa k zápasu.

MB/TK PFK

Populárne články