Connect with us

Novinky

Futbal: Dorast proti Nitre úspešne, žiakom sa Trnavu poraziť nepodarilo

Published

on

Reklama

Počas víkendu odohrali okrem mužov svoje ligové futbalové zápasy i dorastenci a žiaci. Dorastencom sa PFK Piešťany sa darilo proti ČFK Nitra, kým starší dorast U19 zdolal svojich súperov 2:0, mladší hráči U17 porazili Nitranov 4:0. Dva dueli odohrali i žiaci, kým U15 podľahla Lokomotíve Trnava 0:2, hráčom U13 sa podarilo vybojovať proti Trnavčanom remízu.

IMG_3006_resize

Reklama

DORAST U19
5. kolo
Piešťany – ČFK Nitra 2:0 (2:0)
Góly: 10. (pok.) Štefanka, 37. Horil

5.kolo: Zostava: Kunic – Štefanec, Miškech, Rusnák, Hlatký (Mydla) – Janotík, J. Štefanka, D. Štefanka, Horil (Blahuta) – Kusý, Chmelina

Reklama

„V prvom polčase sme videli jeden z najlepších výkonov družstva PFK Piešťany. Domáci boli futbalovejší, kompaktnejší, hrali kombinačne a s pribúdajúcimi minútami si vytvárali tlak, s ktorým prišli aj gólové šance. Už v 10. minúte bol po individuálnom prieniku do pokutového územia zozadu podrazený Janotík a nariadenú penaltu bezpečne premenil D. Štefanka. Domáci pokračovali v nátlakovej hre, avšak hosťujúceho brankára sa im nepodarilo prekonať, keď nepremenené zostali šance Kusého, Janotíka, či strelecké pokusy bratov Štefankovcov. Až tesne pred prestávkou tlak domácich zvýraznil Horil, keď zvýšil na 2:0 pre domácich. Hostia sa v prvom polčase zamerali na defenzívu a ich ojedinelé útočné pokusy končili v bezpečnej vzdialenosti od brány domácich. Obrana domácich v prvom polčase dominovala, pričom hostia prakticky iba raz ohrozili bránu domácich, keď po rýchlom protiútoku došlo k nastreleniu ruky obrancu domácich, avšak nariadenú penaltu brankár Kunic zneškodnil.

Do druhého polčasu vstúpili hostia ako vymenení, hrali viac útočne, pričom domácim dlho trvalo, kým sa s útočnou hrou hostí vyrovnali, nakoľko oproti prvému polčasu boli moji hráči bežecky slabší v súbojoch. Lopta bola viac na kopačkách hostí a keď pristúpila k tomu aj nekoncentrácia v defenzívnej činnosti, hráči ČFK sa dostávali aj do vyložených gólových príležitostí. Dva samostatné nájazdy hostí bravúrne zneškodnil brankár Kunic, ktorý zachránil domácich aj pri ďalšej šanci súpera po štandardnej situácii, keď loptu smerujúcu do siete zázračne vytlačil a hráčom ČFK sa ani vyrazenú loptu nepodarilo dopraviť do siete. Na druhej strane, boli to aj domáci hráči, ktorí si vypracovali čisté gólové pozície po týchto nepremenených šanciach súpera, keď nevyužité zostali šance Chmelinu, D. Štefanku a J. Štefanku, a preto sa už do konca zápasu na výsledku nič nezmenilo,“ povedal o zápase tréner staršieho dorastu Martin Javorka.
IMG_3022 u19_resize

Dorast U17:
5. kolo
Piešťany – ČFK Nitra 4:1 (3:0)
Góly: 1., 6. Filip Korec, 18. Patrik Chudý, 61. Sebastián Ozimák
5. kolo: Zostava: Studený, Lenovský, Benko, Sedláček, Stanek, Strelec, Valovič, Chudý, Korec, Koška( Salviany), Ozimák(Foltýn)

„Do zápasu sme vstupovali s úmyslom aktívneho presingu – od úvodných sekúnd súpera zatlačiť na vlastnú polovicu a donútiť ho ku chybám. To sa nám podarilo a už v 14 sekunde zápasu sme viedli 1:0, keď samostatný nájazd premenil Korec. Prichádzali ďalšie šance a v 18. minúte bolo už 3:0 po góloch Koreca a Chudého. V druhom polčase bolo na hráčoch vidieť čiastočné uspokojenie s priebehom zápasu, ale aj tak sme mali hru pod kontrolou. V 61. min. sa v 16-tke hostí dobre zorientoval Ozimák a zvýšil na 4:0. Na konečných 4:1 upravili hostia v 70. minúte po štandardnej situácii. Po nie príliš presvedčivých výkonoch v predchádzajúcich zápasoch som s predvedenou hrou aj individuálnymi výkonmi hráčov spokojný,“ povedal k zápasu tréner dorastencov Peter Vrábel.

IMG_3076 U17_resize
Žiaci U15:
5. kolo
Piešťany – Lok. Trnava 0:2 (0:0)
Góly: 45. Tomáš Burian, 59. Martin Oriheľ

5. kolo: Zostava: Freivald, Ruľák, Bušík, Hlbocký, Valo, Kovačík, Ďurák, Glos, Sloboda/Kohút/,Štetka, Stolárik/´Németh/

„Zámer prelomiť sériu bez víťazstva nám opäť nevyšiel. V 1. polčase hra obojstranne vyrovnaná s niekoľkými šancami na oboch stranách, ktoré eliminovali obrany a brankári . Najväčšiu šancu sme zahodili po štandardnej situácii,realizovanú Hlbockým, ktorého strela sa odrazila od brvna brány hostí k osamotenému Štetkovi, ktorý prekopol prázdnu bránu z bezprostrednej blízkosti.Za zmienku stojí aj perfektne zahratý nacvičený signál po rohovom kope nakrátko s následnou koncovkou Štetku. V 2. polčase sme začali prepadávať najmä v strede poľa, kde sme nedostatočne dostupovali k stredovým hráčom a poskytli sme príliš veľa priestoru v prechodovej fáze, čo viedlo k množstvu prečísleniam a nebezpečným herným situáciám.

Smerom dopredu sme boli veľmi statickí bez ponuky a pohybu, čo komplikovalo situáciu hráčovi s loptou – kam smerovať prihrávku v útočnej fáze. Zlomový okamih prišiel po rohovom kope, kde sme neustrážili najvyššieho hráča, ktorý sa poľahky presadil hlavou. 2. gól sme inkasovali po prehratom súboji, kde sa presadil krajný stredový hráč, ktorý skóroval následnou krížnou strelou. Zápas nám odhalil množstvo nedostatkov, na ktorých je nevyhnutné pracovať. Aj napriek neuspokojivému výsledku, individuálne výkony niektorých jednotlivcov ma potešili – hlavne hráči Glos, Kovačik, Ďurák a Frievald,“ zhodnotil zápas tréner Szilárd Petényi.

Žiaci U13:
5. kolo
Piešťany – Lok. Trnava 1:1 (1:0)
Góly: 18. Filip Čimo – 42. Alex Krejčí
5. kolo: Zostava: Maliga-Fajnor, Hlavatý, Ocelka,Hudec, Vereš, Pánsky, Vatrt, Labat, Rusnák, Daňhel, Čimo, Muller, Gulan, Hrdina, Kadhordó, Petényi,Buček

„Naše družstvo nastúpilo proti veľmi kvalitnému súperovi a odohraralo zaujímavý zápas. V prvom polčase sa akcie striedali na jednej aj druhej strane. My sme sa po chybe hostí ujali vedenia Filipom Čimom. Ďalšie šance na jednej aj druhej strane zostali nevyužité, lebo obaja brankári boli oporami svojich mužstiev. Druhý polčas mali hostia viac z hry. Naši chlapci hrozili hlavne z rýchlych protiútokov a po jednom z nich chytil brankár hostí čistý gól Daňhelovi. Ku koncu zápasu sa obidve mužstva snažili získať víťazstvo na svoju stranu. Aj keď hostia boli futbalovejší, my sme sa pri lepšej realizácií finálnych príhravok mohli tešiť z víťazstva, ale s remízou sme spokojní,“ vyjadril sa k zápasu tréner Cyril Stachura.

Autor: MB/TK PFK

Populárne články