Connect with us

Novinky

Futbal: Dorast PFK Piešťany s prehrami, žiaci víťazne

Published

on

Reklama
Počas uplynulého víkendu 20. a 21. októbra odohrali piešťanskí futbalisti ďalšie kolá svojich súťaží v jednotlivých vekových kategóriach. Muži PFK Piešťany zdolali Cífer po jednoznačnom priebehu 4:0. Zaujímavý a divácky atraktívny priebeh mali aj zápasy dorastu, v ktorých však piešťanské celky ťahali za kratší koniec. Naopak, úsmev na tvári mali žiacke celky, ktoré zvládli oba zápasy v Štúrove.

Ilustr. foto

Starší dorast

12.kolo

Piešťany – Petržalka 0:1 (0:1)

Reklama

Góly: 42. Michal Mojžiš

Zostava 12. kola:  Červenka – Horil, Lenovský, Rusnák (Ďurák), Majtényi (Bušík) – Valovič (Ozimák), Prelovský, Strelec, J. Štefanka, Korec – Chudý (Sedláček)

Reklama

Martin Javorka – tréner:  Celý týždeň sme sa poctivo pripravovali na lídra 2. ligy – družstvo FC Petržalka. Na poslednom tréningu sme analyzovali silné stránky súpera, na ihrisku sme si ukázali, v čom spočíva ich najväčšie nebezpečenstvo, napriek tomu sme zápas výsledkovo nezvládli. Herná disciplína našich chlapcov bola na vysokej profesionálnej úrovni, nikomu z chlapcov nemôžem ni č vytknúť, siahli na dno svojich síl, napriek tomu si hostia z Piešťan odviezli 3 body. Celkový výsledok zápasu ovplyvnili 3 dôležité faktory: 1/ Gól sme inkasovali po akcii, na ktorú sme sa celý týždeň zodpovedne pripravovali; okrem gólu si hostia v prvom polčase nevypracovali žiadnu šancu a v druhom polčase po vylúčení ich hráča, pohrozili z 2 nebezpečných brejkov. 2/ Nepremenený pokutý kop z našej strany v 67. minúte, pričom hráč hostí naviac inkasoval červenú kartu, čiže súper dohrával 23. minút v oslabení. 3/ Nepremenenie ani tých najväčších gólových príležitostí. Chlapci hrali zodpovedne, ich celkový dojem a výkon zo zápasu bol vysoko pozitívny, v dnešnom zápase sme družstvo FC Petržalka mali „na lopate“. Pred poslednými 5 jesennými kolami /Z. Moravce, Domino, Petržalka, Púchov a Topoľčany/ sme štatisticky potrebovali 10 bodov, zatiaľ máme 2, a tu je kameň úrazu! V zápase v Skalici sme prišli o 2 body v nadstavenom čase, doma s Moravcami sme prišli o 2 body a na Domine bolo našou povinnosťou zvíťaziť, čiže aj tam sme stratili 2 body. Teraz cestujeme na zápas do Púchova bez 6 hráčov, bude to 6-bodový zápas o prvú päťku v tabuľke, jednoducho ak chceme pomýšľať na hornú polovicu tabuľky, tak okrem dobrých, spoľahlivých a zodpovedných výkonov, musíme mať väčšiu zodpovednosť za bodový zisk. Za výborný herný prejav a profesionálny prístup k zápasu, avšak bez nulového bodového efektu, nás nikto do skupiny o postup nezaradí.

Mladší dorast

12. kolo

Piešťany – Petržalka 1:2 (1:1)

Góly: 14. Igor Kováčik – 30., 41. Leonard Farkas

Zostava 12. kola: Freivald, Krajčo, Ondrejka (Barančík), Valo, Hlbocký, Glos, Sloboda, Taraba, Minárik (Holec), Kováčik (Chochula) , Štetka

Peter Vrábel, tréner: Vstup do zápasu sa nám vydaril, defenzíva fungovala spoľahlivo a boli sme nebezpeční aj v útočnej fáze hry, najmä agilný Kováčik. Najskôr v 8. minúte nepremenil samostatný nájazd na súperovho brankára, no v 14.minúte sa svojim dôrazom presadil v osobnom súboji, preloboval brankára a dal úvodný gól zápasu. V nasledujúcich minútach bola hra vyrovnaná, odohrávala sa najmä medzi šestnástkami, bez vážnejších príležitostí na obidvoch stranách. Postupne však hostia začali preberať iniciatívu, boli rýchlejší a presnejší v práci s loptou. Výsledkom ich zlepšenej hry bol vyrovnávajúci gól v 30.minúte. Druhý polčas sme začali aj napriek upozorneniam nekoncentrovane a už v úvodných sekundách sme po sérii chýb a slabom dôraze pred vlastnou šestnástkou inkasovali druhýkrát. Aj napriek nespornej kvalite nášho súpera sme mohli pomýšľať v tomto zápase na bod, no v závere zápasu mi chýbala väčšia snaha a ochota niektorých hráčov pobiť sa o lepší výsledok.

Starší žiaci

12. kolo

Štúrovo – Piešťany 1:4 (1:2)

Góly: 2. Dominik Tégen – 4., 53. Samuel Daňhel, 9., 37. Martin Modrovič

Zostava 12. kola:  Maliga – Petényi(Ocelka), Babečka(Fox) Hlavatý, Urban, -Vatrt, Kardoš, Rolinec (Sandor)- Vyhlídal, Daňhel, Modrovič

Cyril Stachura, tréner: Do zápasu sme vstúpili veľmi nešťastne a už v 1.minúte sme inkasovali lacný gól z priameho kopu. To bolo v celom zápase všetko, ku čomu sme domácich pustili. Ihneď z protiútoku, keď bol faulovaný Daňhel sme využili pokutový kop a zápas sa začínal od znova. Počas celého zápasu bola územná prevaha na našej strane a dominovali sme hlavne v rýchlostných parametroch. Keď sme na začiatku druhého polčasu pridali tretí gól o víťazovi bolo prakticky rozhodnuté. Naše družstvo podalo vonku konečne koncentrovaný výkon a zaslúžene vyhralo, i keď víťazstvo mohlo byť ešte vyššie.  

Mladší žiaci

12. kolo

Štúrovo – Piešťany 0:2 (0:0)

Góly: 39. Marek Gábor, 51. Filip Gregorovič

Zostava 12. kola: Marek –  Pomajbová, Hesko, Gabor, Gregorovič, Šadibol, Suchý, Čimo, Martinkovič, Bajzík, Franko, Rolinec, Ranostaj

Cyril Stachura, zast. tréner: V zápase tabuľkových susedov sa hral vyrovnaný zápas. Naše družstvo nastúpilo vo veľmi oklieštenej zostave, keď nám chýbalo až 7 hráčov. Na druhej strane, tí, ktorí dostali príležitosť príjemne prekvapili. Prvý polčas sa odohrával väčšinou medzi šestnástkami. My sme mali veľa streleckých pokusov, ale všetky boli z väčšej vzdialenosti. Oveľa záživnejší bol druhý polčas, kde už sme sa dostali do gólových príležitosti, hlavne zásluhou Filipa Gregoroviča. Po našej nevyužitej príležitosti mali domáci výhodu pokutového kopu, ale dobre chytajúci Jakub Marek ho chytil. To našich chlapcov veľmi povzbudilo a výhodu pok. kopu po faule na Gregoroviča sme mali aj my. Hesko sice nebol úspešný, ale vyrazenú loptu vrátil do siete Gábor. Domácich to znervóznilo a po veľmi brutálnom zákroku bol vylúčený domáci kapitán. Od tohto okamihu sme mali územnú prevahu a pridali ešte poisťujúci druhý gól. Všetkých chlapcov musím pochváliť za kolektívny výkon.

MB/TK PFK

Populárne články