Connect with us

Novinky

Florbal: Muži na sezónu nenastúpia, farby FBC Páv Piešťany bude hájiť mládež

Published

on

Reklama

Florbalový klub FBC Páv Piešťany otvára v poradí piaty florbalový ročník v Piešťanoch, ktorý bude mať prívlastok revolučný, nakoľko vedeniu klubu sa podarilo naplniť štyri mládežnícke kategórie. Dlhodobá koncepčná práca začína prinášať svoje ovocie, muži však kvôli náročnosti uplynulej sezóny a cielenej práci so žiakmi i dorastom v nadchádzajúcej sezóne nenastúpia, farby miestneho klubu tak budú hájiť mládežníci. Tím plánuje pokračovať v tréningoch a v ďalšej sezóne nastúpiť doplnený o talenty spomedzi dorastencov.

Reklama

TRÉNER
Dlhoročnou snahou klubu bolo angažovať trénera, ktorý už má skúsenosti, má záujem venovať sa deťom a zdieľa filozofiu, že mládež je najvyššia priorita. Stal sa ním Michal Srnec, ktorý presne zapadol tímovej skladačky. Okrem iného sa môže aktuálne pýšiť florbalovým trénerským kurzom úspešne absolvovaným vďaka Slovenskému florbalovému zväzu. Nič však nefunguje dobre, bez kvalitnej podpory. A tak spolu s ním trénerský kurz absolvovali aj štatutári klubu. Aktuálne tak v FBC Páv Piešťany pôsobia štyria oficiálni florbaloví tréneri licencie „D“. Ak pôjde všetko ako má, budú sezónu by sme mohli angažovať ešte jedného trénera.

PREDPRÍPRAVKA
Deti od troch rokov sú systematicky vychovávané k všeobecnému športu – radosti z pohybu, súťaženia, tímovej spolupráce, flexibility, sebadôvery, atď.

Reklama

„Tento rok sme sa začali venovať práci s našimi najmenšími Pávmi. Som veľmi rád, že je veľký záujem a deti nezanevreli na šport a chcú sa priučiť niečomu novému. Naše tréningy sú zamerané hlavne na všeobecnu pohybovú prípravu a základy florbalu. Deti majú všetko hravou formou, čo znamená, že do každého cvičenia majú zahrnuté nejaké súťaže a hry,“ poznamenal tréner Michal Srnec.

MLADŠÍ ŽIACI
V kategórií mladší žiaci teší zástupcov klubu hlavne fakt, že vzniklo úplne nové zoskupenie hráčov, pričom výnimku tvoria 3 hráči, ktorí už majú ligové skúsenosti z predchádzajúcich ročníkov. Sú zaradení do ligovej súťaže na rok 2017/18 a veríme, že sa na svoje prvé skúsenosti so zápasmi veľmi tešia. Prvýkrát sa stretnú s radosťou z gólu, gólov svojich kamarátov-spoluhráčov, z asistencií, prvých bodov, výhrami, ale i prehrami. Spoločne sa však naučia zvládať všetky emócie tak, aby z nich boli vyspelé osobnosti.

STARŠÍ ŽIACI + DORASTENCI
Zlúčenie týchto dvoch kategórii bolo nutnosťou z niekoľkých dôvodov. V starších žiakoch absentujú brankári, dorast má dvoch a muži troch. Obe kategórie nemajú nacvičený žiadny herný systém a mladší majú často zlozvyky, ktoré musíme odstraňovať. Pri tréningoch využívajú okrem Diplomat Arény aj možnosti miestnej posilňovne, kde mladí cvičia s vlastnou váhou. Na každý zápas cestuje maximálne 20 hráčov už s brankármi a chlapci sa tak budú musieť snažiť prebojovať do zostavy.

-red/Zdroj, foto a grafika: FBC Páv Piešťany-

Populárne články