Connect with us

Šport

Florbal: Juniori FBC Páv Piešťany s prehrami proti Košiciam. Žiaci zdolali Trnavu

Published

on

Reklama

Juniori FBC Páv Piešťany odohrali v extralige počas víkendu 12. a 13. októbra ďalšie dva domáce zápasy. Súperom im boli košické družstvá. Do súťažného nasadenia v stúpili v nedeľu aj starší žiaci dvomi zápasmi v Trenčíne.

Ilustr. foto

Juniori FBC Páv Piešťany nastúpili v piatom kole extraligy na domácej palubovke proti tímu FK Florko Košice. Proti minuloročnému finalistovi extraligy odohrali domáci sľubnú prvú tretinu, keď v nej  dokázali zvíťaziť 4:2. Druhé dejstvo však ovládli hostia, pričom strelili štyri góly a žiaden neinkasovali. Poslednú tretinu vyhrali rovnako so štyrmi strelenými gólmi. V tretej dvadsaťminútovke sa Pávi  presadili len raz a tak celkové skóre zápasu bolo 5:10 v ich neprospech. Záver stretnutia bol nervózny a sprevádzali ho tresty a vylúčenia. 

Reklama

„Nezvládli sme zápas vlastnými chybami, keď sme prestali hrať to, čo sme si nacvičili a inkasovali 3 góly v krátkom časovom slede. Súper sa tak nielen dotiahol, ale ešte aj navýšil stav v ich prospech. My sme sa už do zápasu nedokázali dostať,“ komentovali domáci priebeh zápasu na svojej facebookovej stránke.

V nedeľňajšom zápase sa Pávi postavili proti minuloročným majstrom z ATU Košice. Po vyrovnanej prvej tretine (1:1) držali domáci krok s mužstvom z východu Slovenska do polovice zápasu, keď bol stav 4:4. V druhej polovici druhej tretiny však hráči ATU strelili tri góly, pričom v tretej časti hry ich gólostroj pokračoval. Záverečný účet znel 5:11 v prospech hostí. Koniec zápasu bol rovnako ako deň predtým nervózny a priniesol aj vylúčenia do konca zápasu na oboch stranách. 

Reklama

 

Starší žiaci otvorili sezónu v Trenčíne

Družstvo starších žiakov FBC Páv Piešťany otvorilo ligovú sezónu v skupine Západ v nedeľu 13. októbra dvomi zápasmi v Trenčíne. Piešťanskí florbalisti sa najskôr postavili proti tímu FBC 11 Trnava „B“. Dlho to bol vyrovnaný zápas, kedy síce mali Piešťanci o niečo viac z hry, ale nevedeli sa presadiť gólovo. Podarilo sa im to až v závere druhej tretiny, keď sa presadil Peter Oravec. V poslednom dejstve pridali chlapci z Piešťan ešte góly z hokejok Dzurecha, Košinára a Marunu, čo znamenalo záverečné skóre 4:1 v ich prospech.

V ďalšom stretnutí nastúpili Piešťanci po pár minútach po prvo  zápase proti ŠK ICE Players Sereď. V prvej tretine sa ujali vedenia 1:0, ale ďalší gól nie a nie streliť. Tímu zo Serede sa podarilo vyrovnať v tretej tretine. Následne pridali oba tímy ešte po jednom góle a zápas tak skončil nerozhodne 2:2.

 

Text a foto: -th-

Populárne články