Connect with us

Novinky

Florbal: Juniori FBC Páv Piešťany budú hrať extraligu

Published

on

Reklama

Juniorom florbalového klubu FBC Páv Piešťany sa podarilo splniť svoj cieľ a v budúcej sezóne budú hrať najvyššiu slovenskú súťaž – extraligu. Rozhodol o tom výsledok súbojov na kvalifikačnom turnaji v Spišskej Novej Vsi, kde Piešťanci po výhre a prehre obsadili druhé postupové miesto.

Reklama

O dve miestenky bojovali Spišská Nová Ves, Florpédo Bratislava a FBC Páv Piešťany.  Od piatku 12. do nedele 14. apríla sa každý deň hral jeden zápas.

V prvom sa proti sebe postalvili Spišiaci a bratislavské Florpédo. Hostia nezachytili úvod a prakticky o výsledku rozhodla prvá tretina, ktorú Florpédo prehralo 0:5 a celý zápas 4:9. V sobotu odohrali Bratislavčania svoj druhý a zároveň posledný súboj a to proti Piešťanom. O víťazstve Piešťan rozhodla druhá časť, ktorú Pávi vyhrali 6:2. Florpédo sa v závere snažilo a znížilo skóre na konečných 5:9. O prvenstvo v kvalifikácii sa tak bojovalo v nedeľu. Spišiaci v ňom vyzvali Piešťany a vo vyrovnanom súboji sa napokon tešili z tesného víťazstva 4:3 domáci hráči. „Kvalifikácia do juniorskej extraligy sa nám podarila po usporiadateľskej stránke ako aj z herného pôsobenia. Aj keď o postupujúcich bolo proti Piešťanom už rozhodnuté, chalani chceli veľmi vyhrať a bolo to vidieť aj na ihrisku. Podali kolektívny výkon a vyšlo to,“ povedal tréner Spišskej Novej Vsi Libor Koczka.

Reklama

Piešťany druhým postupujúcim

Piešťany aj napriek prehre získali druhú extraligovú miestenku. „Zápasy boli veľmi kvalitné a preverili nás po každej stránke. V stretnutí s Florpédom sme boli od začiatku aktívnejší vďaka čomu sme si vybojovali náskok ale potom prišlo poľavenie a súper to dokázal potrestať. Zápas sme ale zvládli, čo ma veľmi teší. Druhý súboj proti Young Arrows bol od začiatku veľmi vyrovnaný a stále sme sa doťahovali. Za stavu 3:2 sme nepremenili trestné strieľanie, čo bol asi zlomový moment. Pretože domáci dokázali z následnej presilovky vyrovnať a hneď po našej chybe v obrane sme inkasovali gól na 3:4 a už sme nedokázali prekonať domáceho brankára. Napriek tomu sme postúpili. Sme veľmi šťastní a na chalanov som nesmierne hrdý, pretože ukázali veľkú silu ako tím. Pre Piešťany je to prvý raz v histórii vybojovaná extraliga. Všetci sa na ňu tešíme ale čaká nás ešte veľa práce,“ povedal tréner Piešťan Michal Srnec.

Výsledky kvalifikácie o postup do extraligy juniorov:

Piatok 12. 4. 2019:

FbC Young Arrows Spišská Nová Ves – FBC MH Florbal FbO Florpédo Bratislava 9:4 (5:0, 2:4, 2:0)

Sobota 13. 4. 2019:

FBC MH Florbal FbO Florpédo Bratislava – FBC Páv Piešťany 5:9 (0:1, 2:6, 3:2)

Nedeľa 14. 4. 2019:

FbC Young Arrows Spišská Nová Ves – FBC Páv Piešťany 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)

-ref- Zdroj: www.szfb.sk  Foto: FBC Páv Piešťany

Populárne články