Connect with us

Novinky

Florbal: Extraligových Pantherov za ukážku skvelej hry odmenili aj domácou slivovicou

Published

on

Reklama

Exhibičný zápas roka odohral domáci druholigový tím FBC Páv Piešťany s českým extraligovým mužstvom Panhers Otrokovice minulú sobotu 2. apríla v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina. Hráči z krajiny, ktorá sa nachádza na treťom mieste svetového rebríčka, boli pre mladých piešťanských florbalistov veľkou motiváciou a očarili aj publikum, ktoré ich odmenilo nadšeným vytlieskavaním Zdravíme Moravu. Na záver exhibície dostali oba tímy od najaktívnejšieho fanúšika piešťanských športov aj fľašu domácej slivovice.

FBC Pav - Panthers Otrokovice-109Súboj skončil víťazstvom Pantherov 13:5. „Aj tých päť gólov nám prakticky darovali,“ hovorí s úsmevom prezident FBC Páv Matúš Kromholc. „Ale boli sme naozaj radi, že vôbec chalani prišli a boli ochotní si s nami zahrať.“ Panterom sa v Piešťanoch podľa neho veľmi páčilo, ocenili atmosféru, skvelých fanúšikov, ktorí ich povbudzovali aj vytlieskavaním Zdravíme Moravu. Od najvernejšieho fanúšika piešťanských športovcov dostali oba tímy za skvelý výkon dokonca domácu slivovicu. Podľa Matúša Kromholca plánujú aj prípadný odvetný zápas v Otrokoviciach. „Rád by som z toho urobil aj nejakú tradíciu na konci sezóny,“ vysvetľuje mladý prezident a jeden zo zakladateľov FBC Páv, „lebo tentoraz sme to zorganizovali dosť narýchlo. Ale chcel som fanúšikom dopriať zažiť, ako sa hrá v extralige.“ Zároveň mala byť exhibícia podľa neho motiváciou pre hráčov, aby po vyhratých zápasoch z posledného obdobia nezaspali na vavrínoch.

Reklama

Okrem súboja pripravili florbalisti pre asi 130 zúčastnených fanúšikov aj rôzne sprievodné súťaže. Napríklad počas prvej prestávky sa konala súťaž v presnosti – zo siedmich striel bolo treba trafiť štyri terče, umiestnené v rohoch bránky. Noví diváci sa podľa Kromholca najskôr trochu hanbili: „Potom sa publikum osmelilo a prichádzali si ich vyskúšať. Verím, že fanúšikov sme potešili príjemnými aktivitami, darčekmi a ukážkou svetového florbalu. Pre mňa osobne to bola obrovská motivácia do neustáleho zlepšovania sa na tréningoch. Verím, že aj spoluhráčov to „nakopne“, pretože sme takmer mesiac nehrali zápas a toto bolo ideálne riešenie na preverenie do semifinále.“

FBC Pav - Panthers Otrokovice-120

Reklama

Piešťanský florbalový klub FBC Páv vznikol v júni 2013 a v súčasnosti má hráčov v štyroch kategóriách: mladší žiaci, starší žiaci, dorastenci a muži. Trénujú v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina, kde sa odohráva aj väčšina zápasov. „ Hráme druhú ligu západ, ktorá má veľmi kvalitné tímy, konkurencia je tu obrovská. Celkovo je na Slovensku okolo 11-tisíc florbalistov,“ vysvetľuje M. Kromholc. Verí však, že sa im podarí siahnuť na vyššie méty, pretože už teraz majú silné jadro približne 17 stálych hráčov. V súčasnosti spoločne trénujú muži a dorastenci, ktorí podľa M. Kromholca dosiahli v uplynulej sezóne výrazné úspechy aj proti tímom s oveľa lepšími podmienkami.

FBC Pav - Panthers Otrokovice-135

FBC Pav - Panthers Otrokovice-131

FBC Pav - Panthers Otrokovice-107-ad-, foto: ihashtag.eu

Populárne články