Connect with us

Novinky

Florbal: Dorastenci FBC Páv Piešťany s prehrou i výhrou

Published

on

Reklama

Dorastenci florbalového klubu Páv Piešťany odštartovali ligovú sezónu v Západoslovenskej oblasti v sobotu 7. októbra. V prvý hrací deň ich v Topoľčanoch čakal zápas s DFA Nitra a s domácimi florbalistami Žocháru Topoľčany. Na Nitru nestačili, avšak Topoľčany zdolali, takže si pripísali do tabuľky prvé tohtoročné ligové body.

Piešťanci vstúpili do duelu s ŠK Slávia SPU DFA Nitra sľubne. Prvý gól Pávov strelil v čase 1:34 kapitán Richard Orviský. Po jeho asistencii v šiestej minúte zvýšil Martin Urban na 2:0. Potom však prišla odpoveď hráčov Nitry, ktorý sa tromi gólmi v rozmedzí 2,5 minúty ujali vedenia v zápase. Súperi spod Zobora nepoľavili a v nastúpenom tempe pokračovali, keď do konca prvej tretiny pridali ešte ďalšie tri góly a vyhrali ju tak celkovo 6:2. 

Reklama

V druhej tretine opäť dominovali na palubovke Nitrania. Strelili štyri góly, kým Pávom sa nepodarilo vsietiť žiaden. Po dvoch tretinách tak prehrávali 2:10 a zdalo sa, že o výsledku je definitívne rozhodnuté.

Dorastenci Piešťan sa však v poslednej tretine zmobilizovali a pokúsili sa zápas zdramatizovať. V treťom dejstve strelili 5 gólov, z ktorých tri boli z hokejky kapitána Orviského a po jednom pridali Kopún a Stanko, avšak na zvrátenie nepriaznivého stavu to nestačilo. Hráčom Stavbáru sa podarilo tiež dvakrát skórovať a tak stretnutie skončilo ich víťazstvom 12:7.

Reklama

Druhý zápas bol úspešnejší

Po obede čakali piešťanských dorastencov, za ktorých hrajú aj starší žiaci, domáci hráči z Topoľčian. Gólový účet tohto stretnutia otvorili domáci Žochári, keď sa na konci piatej minúty presadil Jakub Daňo. Pávi však ešte do polovice prvej tretiny vyrovnali a následne sa ujali vedenia 2:1 po góloch Šlosárika a Masaroviča. Viac gólov už v prvom dejstve nepadlo. 

Druhé bolo značnú časť tiež bezgólové. Strelci sa presadili až na jeho konci. Najskôr za domácich vyrovnal v čase 18:30 min na 2:2 Daňo. Hosťujúcemu tímu sa však podarilo streliť v dvadsiatej minúte dva rýchle góly v  rozmedzí 14 sekúnd. V čase 19:35 skóroval Macejka a po ňom kapitán Orviský. Piešťanci tak po dvoch tretinách viedli 4:2.

V poslednej tretine sa domácim podarilo najskôr v tretej minúte znížiť na rozdiel jedného gólu, avšak potom sa presadili už len Pávi. Na konečných 6:3 v prospech Piešťancov upravili Masarovič a Margetin.

Najbližšie čaká dorastencov ďalší turnaj v sobotu 21. októbra v Trenčíne.

-th- Foto: FB Páv Piešťany Zdroj: szfb.sk

Populárne články