Connect with us

Šport

Florbal: Dorastenci FBC Páv Piešťany ako vicemajstri Ligy Západ postúpili na majstrovstvá Slovenska

Published

on

Reklama

Dorastenci florbalového klubu Páv Piešťany vicemajstrami Ligy Západ. Zároveň tak Piešťanci postúpili na majstrovstvá Slovenska, medzi osmičku najlepších slovenských tímov. Rozhodlo sa až v poslednom nervydrásajúcom dueli, v ktorom florbalisti od Váhu remizovali s Nitrou.

V záverečný hrací deň florbalovej Ligy Západ v sezóne 2018/2019 mali Piešťanci všetko vo svojich rukách. Potrebovali minimálne jednu remízu na zabezpečenie si dostatočného bodového zisku. V prvom zápase však na lídra ligy 1. FBC Trenčín nestačili a prehrali 4:13. V poslednom stretnutí tak jednoznačne museli bodovať s ŠK Slávia SPU DFA Nitra, priamym konkurentom v boji o druhé miesto a postup.

Reklama

Prvý gól stretnutia vsietila Nitra. V úvodnej tretine to bol zároveň jediný presný zásah. V druhom dejstve sa Piešťancom podarilo v šiestej minúte vyrovnať, keď trestné strieľanie premenil Adam Kišš. Nitra sa však v 16-tej minúte opäť ujala vedenia. Po dvoch tretinách tak bol stav 2:1 v jej prospech. V poslednej dvadsaťminútovke to už bola hra nervov so šťastnejším koncom pre FBC Páv Piešťany. Štyri a pol minúty pred koncom stretnutia sa Adamovi Kiššovi podarilo vyrovnať a v nervóznom závere už ďalší gól nepadol. Záverečný výsledok 2:2 znamenal pre Piešťancov zisk druhého miesta v lige a postup na majstrovstvá Slovenska.

Reklama

-th- Foto a video: FBC Páv Piešťany

Populárne články