Connect with us

Novinky

Florbal: Dorast FBC Páv zdolal Trnavu, ale na Trenčín nestačil

Published

on

Reklama

Dorastenci FBC Páv absolvovali v sobotu 21. októbra ďalší turnaj v Trenčíne. Tu si zmerali sily s domácim 1. FBC Florbal Trenčín a FBC 11 Trnava. Trnavčanov zdolali Piešťanci 6:4 a však Trenčania ukázali Pávom svoju top kvalitu a vyhrali vysoko 22:1.

Proti Trnave začali hráči FBC Páv výborne. Už po dva a pol minúte hry vsietil prvý gól Maximilian Šlosárik. Na začiatku siedmej minúty pridal druhý Matúš Stanko a minútu zvýšil na 3:0 Richard Orviský.

Reklama

Po troch minútach druhej tretiny sa presadili aj Trnavčania, keď strelil gól ich kapitán Patrik Adam. V čase 14:18 znížili hráči Trnavy zásluhou Mareka Cuninka na 2:3 z ich pohľadu. Piešťanci však opäť zvýšili svoj náskok o 2 minúty z hokejky Maximiliana Šlosárika. Potom prišli chvíle kapitána Pávov Richarda Orviského, ktorý do konca tretiny strelil ďalšie dva góly, oba v oslabeniach, čím zavŕšil hetrik. Po dvoch tretinách tak bol stav 6:2.

V poslednom dejstve pridali Trnavčania ďalšie dva góly a zdramatizovali stretnutie. K tlaku FBC 11 prispelo aj vylúčenie piešťanského kapitána za nešportové správanie, ale Pávi už výsledok ubránili a tešili sa z výhry 6:4.

Reklama

 

V druhom zápase druhého kola sa Piešťanci stretli s jedným z top favoritov súťaže 1. FBC Florbal Trenčín. Trenčania predviedli Pávom vysokú školu efektivity zakončovania. Hoci sa Piešťanci snažili udržať s domácimi krok, darilo sa im to iba v prvej tretine. Tú prehrali 0:3. Gólový uragán sa spustil v druhom dejstve, keď hráči Trenčína pridali šesť gólov, avšak doslova gólostroj to bol až v tretej tretine, v ktorej strelili 13 gólov vrátane jedného vlastenca Pávov. Symbolický úspech Piešťancov padol v polovici tretej tretiny z hokejky Orviského. Celkové skóre tak znelo 22:1 v prospech domácich.

Dorast čaká ďalšie kolo 4.11. v Trnave, kde si sily zmerajú s FbO Žochár Topoľčany a ŠK Slávia SPU DFA Nitra.

-th- Foto: FBC Páv Piešťany

Populárne články