Connect with us

Šport

Fínsky obranca Jarkko Lepänen na skúške u Havranov

Published

on

Reklama

V posledných týždňoch trápili hokejistov ŠHK 37 Piešťany zdravotné problémy najmä v obrane, na základe čoho sa tréneri spolu s vedením klubu rozhodli zavolať na skúšku dvadsaťsedemročného fínskeho obrancu Jarkka Lepänena. Rodák z Tampere pôsobil posledných šesť rokov v nižších zámorských súťažiach, kde sa v minulej sezóne stretol v jednom tíme aj s Tomášom Klempom.

clanok_9162

Reklama

„Minulý rok som v Amerike hral s Tomášom Klempom, zostali sme v kontakte a rozprával mi, ako to v Piešťanoch funguje. Potom som sa skontaktoval s trénerom Sýkorom a naskytla sa mi možnosť prísť sem na skúšku. Túto sezónu som sa pokúšal uplatniť za morom, no nepresadil som sa a tak som hľadal nejaké možnosti. Akonáhle sa vyskytla príležitosť prísť do Piešťan, neváhal som a sadol na prvé lietadlo. Hoci som túto sezónu ešte nehral žiaden zápas, cítim sa celkom dobre, pretože som sa tvrdo pripravoval. Chýba mi zápasová prax, ale verím, že by som sa do toho rýchlo dostal,“ vysvetľuje okolnosti príchodu do Piešťan Jarkko Lepänen, ktorý už s mužstvom absolvoval dva tréningy.

REKLAMA

Reklama

country

Fínsky obranca prišiel do neznámeho prostredia a dá sa povedať, že aj on je pre všetkých veľkou neznámou. 180 centimetrov vysoký a 82 kilogramov vážiaci obranca prezradil, aký štýl hry je mu blízky: „Posledných šesť rokov som hral v USA a myslím, že som sa tam naučil hrať dôrazný hokej v rýchlosti, no nie je mi cudzia ani kombinačná hra. Rád pripravujem šance pre spoluhráčov, ale hlavne chcem byť spoľahlivý v obrane a aby som čo najviac pomohol tímu.“

Zásluhu na tom, že Jarkko do Piešťan prišiel má okrem Tomáša Klempu aj tréner Roman Sýkora, ktorý s nim viedol e-mailovú konverzáciu a po dohode s vedením sa ho rozhodol vyskúšať. „Prvá komunikácia prebehla cez Tomáša Klempu, ale potom som to už riešil ja a rozhodli sme sa zavolať Jarkka na skúšku. Zatiaľ s nami bude len trénovať, pretože sa potrebuje dostať do tempa a nabrať kondíciu. Uvidíme, ako sa nám bude javiť, potom rozhodneme, či ho nasadíme do zápasu. To však pripadá do úvahy najskôr po Vianociach,“ povedal kouč havranov.

Havrani podobne pred pár týždňami skúšali kanadského brankára Bretona Lindoffa, ktorý v Piešťanoch zhruba mesiac trénoval, no angažmán si tu nevybojoval. Na druhej strane počas svojej skúšky v Piešťanoch zvýšil konkurenciu, ktorá pomohla k lepším výkonom Martinovi Šurekovi aj Patrikovi Rybárovi.

TS ŠHK37 Piešťany/red  Foto: L. Duračka

Populárne články