Connect with us

Šport

Dragons: Sezóna 2013-14 je pre nás veľkým úspechom

Published

on

Reklama

Zápasom proti Foreveru Púchovu sa 29. marca pre futsalistov Dragonsu Podolie skončila sezóna v II. slovenskej lige. Klub ešte čakajú povinnosti vo štvrťfinále Slovenského pohára, kde stále žije šanca prebojovať sa až do finálového turnaja, v ktorom sa istotne zíde futsalová smotánka Slovenska na čele s mnohonásobným majstrom SLOV- MATICOM FOFO Bratislava.

[singlepic id=52384 w= h= float=center]

Reklama

Hoci prvý krok hráčom nevyšiel podľa predstáv, v Žiline prehrali vysoko 6:2, stále žije nádej zmazať štvorgólové manko v domácom zápase. „V odvetnom zápase to budeme mať nesmierne ťažké, keďže sa predpokladá, že Žilina príde k nám len brániť. Budeme sa snažiť pred domácim publikom o malý futsalový zázrak, ktorý nás posunie v bojoch o pohár až do finále. Pokiaľ existuje čo i len najmenšia šanca na úspech, prečo by sme sa nemali pokúsiť ju využiť?! Ako sa hovorí: nádej zomiera posledná…“ hovorí tréner Drakov, Rastislav Bobocký.

[singlepic id=52385 w= h= float=right]Súťažnú sezónu 2013/14 vyhodnotilo vedenie klubu ako veľmi úspešnú čo sa týka výsledkov, postavenia tímu v tabuľke a hlavne v hernom prejave tímu, či vybudovaní stabilného a vyrovnaného kádra. Hráči nemali najlepší vstup do sezóny, keď prehrali 3 zápasy v rade. No potom už podávali viac-menej vyrovnané výkony. Po prehrách klub posilnili noví hráči i tréner a razom stúpali v tabuľke vyššie. Pre súperov boli už hrozbou, ktorá ich mala oberať o body. Dôkazom toho je aj vyjadrenie trénera ŽFA Žiliny D. Štaffena po zápase 5. kola: „ … tí sa na Hájiku predviedli vo veľmi dobrom svetle. Počas celého zápasu hrali veľmi organizovane a koncentrovane. Predviedli aj niekoľko nápaditých akcií a strelili dva krásne góly. Ja viem, že im moje slová chváli body do tabuľky nepridajú, ale so svojim výkonom musia byť jednoducho spokojní!“

Reklama

V konečnej tabuľke patrí našim futsalistom 5. miesto so ziskom 21 bodov a celkovým skóre 76:69. Dokázali predbehnúť Trnavu, Žilinu, Prievidzu, Etnu NM n/V. Zo 16 zápasov dokázali vyhrať šesť. V troch zápasoch sa zrodila remíza a v siedmich ťahali za kratší koniec. V zápasoch na domácej palubovke dokázali získať len 9 bodov. Piešťanská palubovka asi našim hráčom veľmi nevyhovovala. Lepšie to však bolo na palubovkách súperov, kde dokázali získať 12 bodov. V tejto tabuľke im patrí úctyhodné 3. miesto. Dragons disponuje treťou najlepšou defenzívou v lige. Najlepším strelcom tímu sa stal 19- gólový Martin Směřička s jasným odstupom od 12- gólového Halása a 10- gólového Bobockého. Ten istý hráč sa stal aj najužitočnejším hráčom tímu, ktorý ku gólom pridal aj 18 asistencií.

REKLAMA

zverland-2-april

Na zlepšených výkonoch a tiež aj výsledkoch mal istotne veľkú zásluhu príchod druhého trénera Jozefa Vrbu, ktorý bol zároveň aj morálnou spruhou. Dokázal z hráčov dostať maximum, čoho výsledkom bolo 21 získaných bodov. Okrem jeho príchodu majú veľkú zásluhu na zlepšení výkonov aj hráči Lackovič Lukáš (Vrbové) a Trebatický Martin (Čachtice). Klub sa však musel počas sezóny vysporiadať aj s odchodom Dušana Klasa, ktorého v závere nahradil Lukáš Kirka (Piešťany).

Káder Drakov nebol počas celej sezóny najširší, ale zato kvalita, ktorou disponoval sa prejavila na výsledkoch. Našťastie ho obchádzali aj zranenia, choroby či povinnosti hráčov vo veľkom futbale.

Veľkou pýchou klubu je povolanie Směřičku a Halása do reprezentácie Slovenska U- 21. Aj touto cestou sa klub zviditeľňuje a vzbudzuje uznanie, ako sa v ňom systematicky pracuje. Okrem mládežníckej reprezentácie sa „Smažovi“ podarilo prebojovať aj do A- tímu Slovenska. 16.4.2014 zaznamenal svoj debut v reprezentačnom drese seniorov pod vedením španielskeho trénera Marcosa Angula. Martin odohral priateľský zápas proti Maďarsku, v ktorom naši vyhrali 2:1. Ďalším nasledovníkom týchto hráčov môže byť 15- ročný Alex Drexler, ktorý naplno zarezával v tréningovom procese. Čoskoro ho istotne čaká aj futsalový debut. Práve títo hráči by mali byť povzbudením pre ostatných futbalistov v našom regióne, ktorí budú chcieť hrať s radosťou za náš futsalový klub. Klub verí, že toto je tá správna cesta, ktorou sa má uberať a dúfa, že aj v budúcnosti bude vychovávať reprezentantov. Práve aj pre tieto úspechy sa v klube uvažuje nad založením juniorského tímu, ktorý by pôsobil v extralige juniorov. Všetko však vo veľkej miere záleží od množstva financií, ktoré bude mať klub k dispozícii. „Pre tento projekt sa budeme snažiť zohnať silného sponzora, ktorý by sa rád podujal na výchove mládeže. Ak sa to podarí, nevidím najmenší problém v založení a bezproblémovom fungovaní juniorského tímu, popri nášmu seniorskému. Už to stojí len na financiách …“ dodal predseda klubu Mgr. Rastislav Bobocký.

V závere ešte nemožno nespomenúť ekonomickú otázku, na ktorú odpovedá predseda Mgr. Rastislav Bobocký: „Ako každý športový klub, tak aj náš by bez finančného zabezpečenia nemohol existovať. Hoci musíme skonštatovať, že tento ročník bol z finančného hľadiska oveľa náročnejší, podarilo sa nám všetko zvládnuť. Bez sponzorov, zanietencov a podporovateľov by to ale nešlo. Musíme sa poďakovať našim sponzorom, ktorí sa či už menšou, či väčšou mierou podujali na chode klubu: obci PODOLIE, Jánovi Gúčikovi, Jaroslavovi Čechvalovi (TANGO), Milanovi Ščepkovi a samozrejme aj najzainteresovanejším: Jánovi Bobockému (BOBENA), Ivanovi Bobockému st., bez ktorých by klub ťažko mohol pôsobiť na futsalovej mape a aj touto cestou im patrí veľká vďaka a obdiv.“

Futsalový klub Dragons Podolie reprezentovali počas sezóny 2013-14 títo hráči: 

Brankári: Bobocký Ivan, Trebatický Matej, Kyselica Ondrej

Hráči: Bobocký Rastislav, Makara Gabriel, Pyšný Daniel, Směřička Martin, Trebatický Martin, Halás Jozef, Šimor Ján, Lackovič Lukáš, Líška Peter, Kirka Lukáš, Klas Dušan

Text: RB Foto: archív klubu, Petlák

Populárne články