Connect with us

Novinky

Dobrovoľníci postavili ihrisko peňazí participatívneho rozpočtu župy

Published

on

Reklama

Ihrisko bude od júna dostupné aj pre verejnosť. Realizátorom projektu bol Trnavský samosprávny kraj v spolupráci s predkladateľom projektu – Piešťancom Miroslavom Bérešom.

„Veľmi pekne ďakujem všetkým dobrovoľníkom, ktorí sa zapojili a pomohli zrenovovať ihrisko, ktoré tu pred rokmi stálo. Som rád, že sme ho za určitých kompromisov s mestom Piešťany mohli zrealizovať,“ hovorí M. Béreš.

Reklama

Ihrisko leží v priestoroch, ktoré si od mesta prenajíma miestny futbalový klub. Trnavská župa v rámci participatívneho rozpočtu vyčlenila 250-tisíc eur pre rok 2019 na podporu občianskych a komunitných projektov.

Tieto prostriedky sa rozdelili medzi jednotlivé okresy kraja podľa počtu trvale bývajúceho obyvateľstva. Okresu Piešťany pripadalo 28-tisíc eur, o ktoré sa uchádzalo celkovo 17 projektov.

Reklama

„V rozhodujúcej fáze napokon podporu získalo 8 piešťanských projektov, a to v maximálnej výške 5 tisíc eur,“ predstavuje proces rozdelenia financií participatívneho rozpočtu jeho projektový koordinátor Marek Krnáč.

„Jedným z víťazných projektov za piešťanský okres bol projekt s názvom Návrat beachvolejbalu do starých Piešťan, ktorého predkladateľom bol pán Miroslav Béreš. Hlavným zámerom projektu bolo obnoviť a zrevitalizovať zanedbané beachvolejbalové ihrisko nachádzajúce sa v športovom areáli,“ dodáva.

Celková príprava trvala niekoľko mesiacov a realizácia sa aj kvôli počasiu presunula na jar 2020.

„Spolu s kamarátmi sme tak vykopali burinu, navozili štrk, potiahli geotextíliu a vlastnoručne za pomoci hrablí a lopát nanosili a upravili piesok do finálnej podoby,“ vysvetľuje celý proces realizácie Miro Béreš.

Desiatka dobrovoľníkov pracovala vyše dvoch týždňov. Počas najbližšieho obdobia chcú ešte skrášliť tesné okolie ihriska.

Celková príprava trvala niekoľko mesiacov a realizácia sa aj kvôli počasiu presunula na jar 2020.

„Spolu s kamarátmi sme tak vykopali burinu, navozili štrk, potiahli geotextíliu a vlastnoručne za pomoci hrablí a lopát nanosili a upravili piesok do finálnej podoby,“ vysvetľuje celý proces realizácie Miro Béreš. Desiatka dobrovoľníkov pracovala vyše dvoch týždňov. Počas najbližšieho obdobia chcú ešte skrášliť tesné okolie ihriska.

„Tešíme sa, že po celom kraji máme šikovných ľudí, ktorí sa chcú vo svojich obciach a mestách realizovať. V tomto projekte sme zaobstarali potrebný materiál, pričom samotné práce boli realizované na dobrovoľníckej báze za účasti podporovateľov tohto projektu,“ uzatvára Marek Krnáč.

Tlačová správa

Populárne články