Connect with us

Šport

Dnes oslavujeme Medzinárodný deň športu. S Happy Move športujte každý deň aj napriek koronavírusu

Published

on

Reklama

Organizácia spojených národov vyhlásila 6. apríl za Medzinárodný deň športu za rozvoj a mier. Tento rok, keď celý svet bojuje s koronavírusom, je jeho pripomenutie ešte symbolickejšie. Deti momentálne nemôžu športovať v kluboch, ale mnohé nezaháľajú a poctivo cvičia aj doma. Piešťanské občianske združenie Happy Move spustilo pri príležitosti sviatku každodenné publikovanie ukážkových videí ako cvičiť vlastnou váhou, ale publikuje tiež zaujímavé videá piešťanských športovcov v spolupráci s Asociáciou športových klubov Piešťany.

Napriek pandémii, s ktorou sa krajiny snažia bojovať predovšetkým formou obmedzenia vzájomných osobných kontaktov ľudí, je potrebné, aby sa zachovala v spoločnosti istá miera fyzickej aktivity. Tá prospieva i duševnému stavu. Deti vďaka nej môžu vyplniť čas a byť pripravené vrátiť sa do športového procesu v kluboch po skončení aktuálnych obmedzení.

Reklama

O to, aby ľudia zostali v pohybe a nezanedbávali ho, ide aj OZ Happy Move. Od dnes každodenne pridajú na svoju facebookovú stránku a Instagram ukážkové video s nápadmi ako cvičiť vlastnou váhou.

Reklama

V prvom videu sa dozviete o cvičení vlastnou váhou pre celé telo od šikovného fyzioterapeuta Michala. „Počet sérii a opakovaní je veľmi individuálny a pre všetkých variabilný. Odporúčame vyskúšať 10 opakovaní na každý cvik. Denne si skúste zacvičiť aspoň 30 minút,“ odporúča Andrej Krištof z Happy Move.

Svoje fotky a videá z vášho snaženia môžete pridať na facebookovú stránku združenia.

Na nej nájdete zaujímavé tipy na cvičenie i od piešťanských športovcov. Napríklad plavkyňa Rebeka Buková zo Športového plaveckého klubu Kúpele Piešťany predviedla prostredníctvom videa ako sa dá realizovať plavecký tréning i doma bez bazénu.

 

Na stránke však nájdete aj inšpirácie od hádzanárky Hanky, či od futbalistov, alebo hokejistov. Neváhajte teda, nechajte sa inšpirovať a prežite časy ovplyvnené koronavírusom v zdraví.
-th- Zdroj: Happy Move – Pohyb s úsmevom

Populárne články