Connect with us

Novinky

Ďalší úspech piešťanského rugby – Mini Rugby Piešťany

Published

on

Reklama

Pred derby zápasom Respect Extraligy v sobotu 25. marca sa medzi 1. RC Slovanom Bratislava a RC Spartak Trnava sa odohral turnaj detí. Zúčastnili sa na ňom hráči z Trnavy, Bratislavy a historicky po prvý krát aj z Piešťan. Na turnaji sa predstavili dve vekové kategórie detí U8 a U12. Mladí Piešťanci sa zapojili do oboch kategórií.

Reklama

Príjemné slnečné počasie napovedalo, že sobota bude ako stvorená na rugby. V areáli Slávie v Trnave sa celkovo zišlo päť družstiev z troch slovenských miest. Najskôr na zmenšené ihrisko nastúpili najmenší rugbysti v kategórií do 8 rokov. Súperom piešťanských Mini-rugbystov boli rovesníci zo Slovanu Bratislava. Celkovo sme odohrali dva skvelé polčasy, kde naši chlapci predviedli svoju bojovnosť, tímového ducha a obrovskú dávku nadšenia pre hru.

„Aj vďaka CVČ Ahoj Piešťany sme mohli počas celej zimy trénovať v telocvični. Po niekoľkých mesiacoch sme konečne vybehli na ihrisko a chlapci ukázali, čo všetko sme sa doposiaľ naučili. Chlapci si odohrali svoje prvé zápasy, na ktoré budú spomínať celý život. Som nesmierne hrdí na každého jedného mladého rugbystu, pretože do zápasov dali maximum, ale najmä srdce. Dominovali sme v oboch kategóriách, ale podstatné je, že si chlapci konečne zahrali a tešili sa z hry. Veľká vďaka patrí rodičom, ktorí vytvorili perfektnú divácku kulisu,“ vyjadril sa k Mini-rugby tréner Filipa Kráľa.

Reklama

Po zápase U8 nasledoval turnaj v kategórií do 12 rokov. Do turnaja sa zapojili takisto naši starší Mini-rugbysti. Najskôr sa odohral zápas medzi deťmi Slovana a Spartaka, potom nasledovali naše zápasy proti Slovanu a následne proti Trnave. V prvom zápase sme pôsobili mierne zaskočene, keďže sa jednalo o náš prvý zápas. Avšak po prvých skládkach a prienikoch sme sa upokojili a hrali si slušné žiacke rugby. Predviedli sme niekoľko pekných akcií, nebáli sme sa útočiť a viackrát sme dokonca nahrávali v kontakte tzv. offloadom.

Za Mini-rugby Piešťany nastúpili:
Daniel Valek, Alex Bartovic, Jerguš Brickman, Jakub Varga, Daniel Nemec, Dávid Drobný, Dominik Košťál, Jakub Rusnák, Marek Bača a Matej Stano.

-RUC Piešťany-

Populárne články