Connect with us

Novinky

Cyklistika: Metelka v stíhačke po tretí raz majstrom sveta

Published

on

Reklama

Cyklistovi Jozefovi Metelkovi sa podarilo naplniť svoj sen. Po tretí raz za sebou je majstrom sveta v stíhačke. V sobotu 19. marca v deň svojich menín si dal na Majstrovstvách sveta zdravotne hendikepovaných cyklistov na dráhe v talianskom Montichiari v kategórii C4 najkrajší darček. Navyše 4 km zašiel za 4 minúty 26 sekúnd, čím vylepšil svoje osobné maximum.

metelka zlatoan fafaf

Reklama

„Pre toto to robíme. Zlatý hetrik so zlatom a striebrom. Ďakujem za podporu, priania a gratulácie,“ tešil sa po dokončení preteku pretekár pochádzajúci z Piešťan. Vo štvrtok na úvod majstrovstiev sveta vybojoval striebro na pevnom kilometri. Tomu už niekoľko rokov kraľuje Angličan Joudy Cundy. Podobne však kraľuje Jozef Metelka v stíhačke. Na majstrovstvách svete nenašiel vo svojej kategórii žiadneho premožiteľa v roku 2014 v Mexiku, v roku 2015 v Holandsku, ani v tomto roku v Taliansku.

Dnes čaká Jozefa ešte disciplína scrath a potom v pondelok, ak stihne, doma v Piešťanoch vyhlásenie najlepších športovcov minulého roka. Po výborných výsledkoch, keď si upevnil prvenstvo so svetovom rebríčku UCI na dráhe, sa môže už sústrediť na prípravu na paralympiádu.
-th- Foto: FB Jozefa Matelku

Reklama

Populárne články