Connect with us

Šport

Cyklistika: Metelka s prvým tohtosezónnym víťazstvom aj na ceste

Published

on

Reklama

Piešťanskému cyklistovi Jozefovi Metelkovi sa po úspechu na Majstrovstvách sveta v dráhovej cyklistike telesne hendikepovaných v Mexiku, darí aj na cestných pretekoch v jeho prechodnom domove v Anglicku. Počas minulého víkendu sa zúčastnil etapových pretekov Phil Corley Cycles Tour of Milton Keynes, ktoré sa idú pod hlavičkou Medzinárodnej cyklistickej federácie a zúčastňujú sa ich anglické profesionálne tímy, kde získal celkové siedme miesto. Vo štvrtok 8. mája si pripísal na svoje konto i prvé víťazstvo v cestných pretekoch v aktuálnej sezóne, keď nenašiel žiadneho premožiteľa na kritériu Corley Cycles/Abbeygate.

1972504_10154076181320463_9122156016043301794_n[1]

Reklama

 Jozef Metelka (vľavo)

Prvou etapou Phil Corley Tour bolo kritérium s veľmi technicky náročnou traťou. Jozefovi sa od začiatku darilo držať na čelných pozíciach, čo sa mu podľa jeho slov celkom vyplatilo. „Žiaľ v závere som stratil trochu pozornosť ,“ konštatoval J. Metelka, ktorý v špurte získal 10. miesto.
„V druhej etape sa išlo od začiatku naplno, bez prestávok s nástupmi a dvanástim sa nám podarilo odtrhnúť sa od pelotónu,“ popísal priebeh ďalšieho dejstva pretekov piešťanský rodák. V závere sa išlo opäť do špurtu, kde tento raz skončil šiesty. Hoci Jozef štartoval v pretekoch ako jednotlivec, v časovke ho prijal na hosťovanie jeden z tímov a hoci išli spolu po prvý raz, vyjazdili výborné tretie miesto. V poslednej 140 km dlhej etape sa Jozefovi nepodarilo dostať do skupiny, ktorá odskočila pelotónu. Napokon sa však ukázalo, že to bolo výhodou, pretože veľké tímy skupinu dotiahli a v závere sa išlo opäť do tradičného špurtu, v ktorom obsadil 10. miesto. Celkovo tak obsadil 7. miesto a z ôsmych desiatok jazdcov a získal body do hodnotenia pretekárov v kategórii Elite v Anglicku.

Reklama

Vo včerajšom kritériu Corley Cycles/Abbeygate sa Jozefovi podarilo odskočiť pelotónu v záverečnej časti a po polhodinovej sólo jazde vybojoval prvé tohtoročné víťazstvo. Momentálne si dáva od etapových pretekov na chvíľu pauzu, ale rád by si zajazdil Okolo Slovenska, ak by ho niektorý z tímov zobral na hosťovanie.

Autor: ht  Foto: Sarah Hooper/www.facebook.com

Populárne články