Connect with us

Šport

Cyklista Jozef Metelka medzi TOP desiatkou Slovenska

Published

on

Reklama

Piešťanský rodák, Jozef Metelka sa napriek svojmu handicapu umiestnil na Majstrovstvách Slovenska a Česka v cestnej cyklistike, ktoré sa konali minulý víkend v Žiline, na 4. mieste v piatkovej časovke a v nedeľu v cestných pretekoch s hromadným štartom aj pri konkurencii Petra Sagana a zdravých pretekárov skončil ako desiaty Slovák.

11058562_399399223578787_6223607524426079748_nNa bronzovú medailu mu pritom v časovke chýbala minúta a tri sekundy, o ktoré prišiel do cieľa skôr Patrik Tybor. Podľa jeho vyjadrenia na www.mtbiker.sk mu nepomohlo, že pred cieľom zle zabočil a chýbala mu tiež časovkárska kombinéza, ktorú mu organizátori nedovolili obliecť.

Reklama

Čo sa týka nedeľných cestných pretekov,  hovorí niekoľkonásobný víťaz pretekov svetového pohára paracyklistov, že to bola riadna mela a je veľmi rád za dosiahnuté umiestnenie: „Bolo nás tam všetkých okolo 180. Lialo tak, že som nemohol mať ani okuliare, lebo som cez ne nevidel. Keď som si ich dal dolu, tak mi zasa tiekla voda do očí. Ľudia okolo mňa padali ako hrušky, mal som šťastie, že som zostal na biku. Keď nás, ale zostalo menej, zlepšilo sa to, tak sme ťahali, ako sa len dalo.“

-inf-, foto: FB Jozef Metelka

Reklama

Populárne články