Connect with us

Reklama

Čo stojí za úspechom mladých hokejistov na MS v Piešťanoch? Dobrá ľadová plocha a teplota pod mínus 110 stupňov. To nikto nečakal!

Reč je o Majstrovstvách sveta A divízie 18-ročných v hokeji, ktoré sa uskutočnili minulý týždeň u nás v Piešťanoch. Úspech mladých hokejistov sa nerodil ľahko. Hrali o návrat do hokejovej elity, ale aj v tejto skupine boli mladé tímy s chuťou víťaziť.

Published

on

Reklama

Nakoniec mladí Slováci v Piešťanoch po 11 rokoch opäť uspeli, s plným bodovým ziskom a jednoznačne postúpili. Ten, kto videl naživo alebo v televízii našich mladých chlapcov, musel si všimnúť ich vysokú bojovnosť a rýchly pohyb po ľade.

Nielen odborníci vedia, že základom rýchlej hry a pohybu je regenerácia po každom zápase. Aby mal každý hráč dostatok energie aj na ďalší a ďalší zápas. Pri tomto turnaji odohrali Slováci 5 víťazných zápasov za 7 dní. A podobne ako v lete pri „HLINKA GRETZKY CUP“, aj teraz pravidelne v rámci regenerácie navštevovali Kryokomoru v regeneračnom centre LINEA. No kto nevyskúšal, veľmi si nevie predstaviť ten chlad a pocity… Preto sme sa opýtali na dojmy niektorých našich opôr mužstva.

Reklama

Filip Mešár

 

„No donedávna som o kryokomore len počul, ale je to výborná vec na regeneráciu, za mňa tá najlepšia. Človek sa rýchlo „dostane opäť do hry“. Je to úžasné. Nabudí vás to a cítite ľahkosť v nohách – v zápasoch aj na tréningu,“ skonštatoval Filip Mešár.

Reklama

Maxim Štrbák

„Ja som spoznal kryokomoru už počas letného turnaja – tiež tu na LINEI. Najskôr som mal obavy ísť do chladu mínus 110 stupňov, ale je to – no je to za mňa paráda, relax. Vyplavia sa vám všetky hormóny šťastia. Po 3 minútach v kryokomore sa cítim ako znovuzrodený,“ hovorí s úsmevom Maxim Štrbák.

Pred posledným zápasom s Dánskom sa chcel priamo v kryokomore stretnúť s mladými hokejistami aj Jožko Metelka, náš viacnásobný zlatý olympionik. Ten ju tiež rád navštevuje pri svojich krátkych pobytoch v Piešťanoch. No ako vždy a všade, Jožko meškal 😊, a tak chlapcom natočil a osobne poslal do „skupiny“ v rámci jednej zo sociálnych sietí aspoň tento video pozdrav:

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Linea Centrum (@linea_centrum)

Ak by ste si to chceli vyskúšať aj vy, na úvod vás to nebude nič stáť stáť (prvý vstup je totiž zdarma), možno len 5 minút počiatočného strachu…

-red-

Populárne články