Connect with us

Šport

Čajky v závere prípravy zdolali Ostravu i Šopron

Piešťanské Čajky majú za sebou aj posledný prípravný zápas a nadchádzajúci víkend ich čaká ostrý štart do sezóny dvomi domácimi zápasmi. Minulý týždeň na záver prípravy najskôr doma zdolali SBŠ Ostrava 71:52 a v nedeľu porazili tiež Šopron Basket 66:62 po predĺžení.

Published

on

Reklama

Do domáceho zápasu s Ostravou mali Čajky skvelý vstup, keď už po 3 minútach vyhrávali 9:0. O 5 bodov sa postarala jedna z letných akvizícií, Herminjardová. Piešťanky hrali uvoľnene, dobre bránili a dynamickou hrou mali jasnú prevahu nad súperom. Prvé body v zápase dovolili Ostrave až za stavu 13:0. Čajky vyhrali prvú štvrtinu 21:6. V druhej časti sa mierne rozohral aj hosťujúci tím, navyše domáce basketbalistky zahadzovali dosť šancí. Našťastie pre nich, vedenie sa výrazne neokresávalo a postupom času sa vrátili ku svojej hre. S bodovým rozohraním Stašovej to Piešťanom išlo tak, ako v úvode. S dobre zvládnutým záverom z toho bolo napokon polčasové vedenie 45:21.

Po prestávke to nebola z oboch strán basketbalová krása, skóre pribúdalo veľmi pomalým tempom. Piešťanom sa mierne zadrhla ofenzíva, ale Ostrave nedovolili priblížiť sa. To bolo z pohľadu vývoja zápasu dôležité, do poslednej 10-minútovky sa išlo za stavu 54:33. Útočná produktivita sa vrátila do starých koľají, rozbehnutý bol však v tomto smere aj súper. Piešťany si už ale nenechali zobrať výhru z rúk, v závere potvrdili svoju hernú kvalitu.

Reklama

„Ťažko sa mi to hodnotí, taký zápas bez energie. Mali sme relatívne dobrý vstup do stretnutia, nedovolili sme súperovi ľahký kôš. Potom to nejako opadlo a celý zápas sa vliekol v nejakom divnom móde. Nepáčilo sa mi to. Vyhrali sme, je to super, teším sa, že máme prvé víťazstvo. Bol vidieť rozdiel v kvalite, ale nie som stotožnený s tým, čo sme predviedli,“ povedal po zápase
Peter Jankovič, tréner Čajok.

V Šoproni sa hral medzi majstrami Maďarska a Slovenska vyrovnaný basketbal. Svedčia to tom aj výsledky jednotlivých štvrtín 17:16, 17:16, 13:12, 11:14. Kým prvé tri vyhrali o jeden bod maďarské basketbalistky, záverečnú si pre seba „uchmatli“ Čajky o tri body. V predĺžení hráčky z Piešťan vyhrali 8:4. Najlepšími strelkyňami Čajok boli Herminjardová 15, Mitrasinovičová 14, Jamesová 13, Mandičová 11.

Reklama

„Odohrali sme náš najlepší zápas v príprave, z pohľadu koncentrácie, dodržania obrannej aj útočnej taktiky a nasadenia na našej obrannej polovici. Určite prispel aj fakt, že sme konečne hrali v kompletnej zostave. Zápas bol viac-menej vyrovnaný po celú hraciu dobu a nebyť pár jednoduchých zakončení spod koša, ktoré sme nezvládli, určite by sme siahali na víťazstvo aj v normálnej hracej dobe. V predĺžení na nás ale bola vidieť väčšia túžba po víťazstve a hlavne veľmi dobrou tímovou obranou sme tento náročný zápas zvládli,“ povedal po zápase Ondrej Haviar, asistent trénera Čajok.

Novú sezónu odštartujú Čajky počas víkendu 23. a 24. septembra na domácej palubovke úvodným turnajom Alpsko-Jadranského pohára.

-red-/TS Piešťanské Čajky Foto: Ladislav Duračka

Populárne články