Connect with us

Novinky

Čajky s kvalifikáciou nerátali, cieľom je postúpiť do skupinovej fázy Európskeho pohára FIBA

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky sa v ročníku 2016/2017 opäť predstavia v druhej najprestížnejšej ženskej basketbalovej súťaži v Európe – Európskom pohári FIBA. Po minuloročnom vydarenom pôsobení, kedy Čajky dokázali porážať silné zahraničné celky, si účasť v základnej skupine budú musieť tentoraz zabezpečiť v kvalifikácii, kde im žreb prisúdil maďarský tím PEAC Pécs.

w_MG_2709

Reklama

Strieborný tím uplynulého ročníka slovenskej extraligy nerátal s tým, že bude musieť bojovať o účasť v základnej skupine prostredníctvom kvalifikácie. Napriek tejto komplikácii sú však Čajky odhodlané maďarský tím zdolať a opäť sa predstaviť v pohárovej Európe.

„Po minuloročných výsledkoch sme nepredpokladali, že budeme musieť hrať kvalifikáciu. Ale, keďže sa Good Angels Košice na poslednú chvíľu rozhodli pre Eurocup, boli sme automaticky presunutí do kvalifikácie, kde sme mohli naraziť na kvalitné družstvá z Turecka, Ruska a Maďarska, keďže sme ako krajina zaradená do východnej konferencie. Akonáhle sme sa to dozvedeli, začala som osobne komunikovať s FIBA, aby sme sa vyhli kvalifikácii. Sme stabilný klub s určitými víziami a prípadná neúčasť v nasledujúcom ročníku by bol pre nás krok späť. Som veľmi rada, že sme sa vyhli tímom z krajín, ktoré sú európskymi veľmocami. Z geografického a z hľadiska cestovania nám žreb nadelil prijateľného súpera, ktorého však netreba podceňovať. Chceme prejsť kvalifikáciu, aby sme piešťanským fanúšikom ponúkli opäť kvalitný európsky basketbal a pozbierali sme aj body do rankingu pre Slovensko,“ povedala generálna manažérka Čajok Bronislava Borovičková.

Reklama

Prvé kvalifikačné kolo odohrajú Čajky proti Pécsu na domácej palubovke v stredu 5. októbra a odveta na horúcej maďarskej pôde je na programe presne o týždeň. Realizačný tím Čajok tak musel nečakanej situácii aj prispôsobiť model letnej prípravy. „Mali sme to prichystané tak, že začneme o tri týždne neskôr. Tým pádom musíme začať s nácvikom basketbalových činností oveľa skôr a aj prípravné zápasy budeme hrať v skorších termínoch. Musíme to brať tak, ako to je a na kvalifikáciu sa pripravíme čo najlepšie,“ povedal tréner dvojnásobných vicemajsteriek Slovenska Martin Pospíšil.

V prípade postupu by v B-skupine čakali Čajky opäť zaujímaví súperi. Ruský PBC MBA Moskva, turecký AGÜ Spor Kayseri a maďarský PINKK Pécsi 424. „Tak ďaleko zatiaľ nepozeráme. Všetky myšlienky smerujú ku kvalifikácii. Čo sa týka potencionálnych súperov v skupine, tak môžem skonštatovať, že to nie je taká smrteľná skupina, ako minulý rok,“ uzavrel Martin Pospíšil.

-Piešťanské Čajky-

Populárne články