Connect with us

Šport

Čajky majú doma premiéru v zápase s Hradcom Králové

Published

on

Reklama

Ženské basketbalové družstvo, ktoré minulú sezónu bojovalo o horné priečky českej extraligy vyskúša pripravenosť Piešťanských čajok 1. a 2. septembra v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina.

[singlepic id=34275 w=520 h=350 float=center]

Reklama

Pre naše basketbalistky budú tieto dva zápasy znamenať prípravu na slovenskú extraligovú sezónu. Na turnaji budú prítomné aj reprezentantky do 20 rokov Marta Páleníková a Petra Bartanusová, či však do súbojov zasiahnu bude záležať na rozhodnutí trénera Martina Pospíšila. „Hradec hral minulú sezónu o horné priečky v českej lige ,čo samo o sebe znamená kvalitu. Trénerka Ptáčková pokračuje v začatej práci a to im prináša stabilitu a zaujímavý rozvoj,“ povedal tréner Piešťanských čajok a dodal: „Každopádne cez víkend budeme stáť proti mimoriadne disponovanému súperovi.“

Po tomto prípravnom zápase čaká naše reprezentantky pre začiatkom slovenskej extraligy ešte turnaj na domácej palubovke za účasti basketbalistiek z Good Angels Košice, Valosunu Brno a z ruského Krasnojarsku. „Prípravu pred extraligou zavŕšime zápasmi v Hradci Králové,“ uzavrel Martin Pospíšil.

Reklama

Piešťanské čajky budú potrebovať silnú podporu domáceho publika už v sobotu 1. septembra o 18.00 h a v nedeľu 2. septembra o 11.00 h v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina. Tamojšia palubovka prešla v uplynulých dňoch rekonštrukciou v hodnote 12-tisíc eur. Podľa šéfa nášho basketbalového klubu Miloša Drgoňa dostala špeciálny lak, ktorý je certifikovaný medzinárodnou federáciou FIBA. Na tribúnu sa momentálne zmestí asi 100 fanúšikov.

Text: ts/mp

REKLAMA
Camping Pullman - neseďte doma, príďte k nám

Populárne články