Connect with us

Šport

Čajky majú ďalšiu posilu z Ameriky

Published

on

Reklama

Piešťanské basketbalistky získali pred blížiacimi sa duelmi nadnárodnej slovensko-maďarskej súťaže ďalšiu posilu zo zámoria. Rozohrávačka Brittani Shells bola na Slovensku necelých 24 hodín a už nastúpila v poslednom zápase základnej časti extraligy  proti Cassovii Košice, ktorý Čajky potrebovali vyhrať, aby postúpili do súbojov s maďarskými družstvami.  Čajky zvíťazili suverénne 72:49 a Brittani Shells dala 10 bodov.

Onedlho dvadsaťštyriročná  Američanka sa s Čajkami dohodla na spolupráci do konca apríla. Od roku 2007 do roku 2011 pôsobila na univerzite v Richmonde, kde v poslednej sezóne mala priemer 19,2 bodu na zápas. V sezóne 2011/2012 pôsobila v Izraeli v družstve Elitzur Maclaren Holon s priemerom 13,3 bodu na zápas.

Reklama

Zo zranenia členku sa stále doliečuje ďalšia americká rozohrávačka Simon Dymond, ktorú má Shells zaskočiť a odľahčiť. Podľa vyjadrenia výkonného riaditeľa Piešťanských Čajok Miloša Drgoňa, by v najmenej optimistickejšom odhade mala S. Dymond nastúpiť najneskôr na tretí zápas slovensko-maďarskej ligy, teda 9. februára. Simon trávila vianoce doma v Amerike a po návrate na Slovensko už začala s ľahkým tréningom.

Ďalšou zranenou hráčkou je Alexandra Baburová, ktorá má za sebou operáciu kolena. Tá začala s rehabilitáciou, aby bola prichystaná pridať sa k družstvu počas prípravy na budúcu sezónu.

Reklama

REKLAMA

Autor: db Foto: www.regeneracomsports.com

Populárne články