Connect with us

Šport

Čajkám sa v Hradci Králové nedarilo

Published

on

Reklama

Na medzinárodnom basketbalovom turnaji v Hradci Králové, ktorý sa konal počas uplynulého víkendu (14. – 16. septembra), prehrali naše reprezentantky všetky zápasy.

Reklama

V prvom zápase s poľským KK ROW Rybnik Piešťanky najprv silného súpera zaskočili, no s pribúdajúcimi minútami sa presadili najmä Američanky v drese súperiek. Naše mladé družstvo však hralo dobrý zápas, ktorý však skončil víťazstvom KK ROW Rybnik 58:43.

V zápase s VŠ Praha Čajky stratili rešpekt pred súperkami a hru po prvej štvrtine vyrovnali. Bol to typický prípravný zápas s chybami na oboch stranách, ale hraný v dobrom tempe. Duel napokon skončil výsledkom Piešťanské Čajky – VŠ Praha 53:86

Reklama

Ešte viac sa našim darilo v súboji s Czech Coal Strakonice. Vyhrali prvý polčas, avšak vstup do tretej časti hry im nevyšiel. Snažili sa vývoj stretnutia otočiť, ale skúsenejšie súperky si víťazstvo postrážili. Piešťanské Čajky – Czech Coal Strakonice 58:69.

REKLAMA

„Aj v tomto turnaji sme mali za súperov kvalitné družstvá, ktoré nám dobre ukázali, kde ešte máme nedostatky. Naša filozofia – konfrontovať sa s najlepšími tak často ako je to možné je však podľa nášho názoru správna a pre naše hráčky je to obrovská škola. Teraz sa už sústredíme na prvý zápas extraligy, v ktorom privítame doma Petržalku,“ povedal šéf nášho klubu Miloš Drgoň.

V extraligovom zápase sa poprvýkrát domácemu publiku Piešťanské Čajky predstavia 22. septembra v hale Gymnázia P. d. Coubertina v zápase s BK Petržalka. V stredu 26. septembra hrajú v Dome športu v Leviciach s BKŽ Levice a potom v sobotu  29. septembra budú hrať doma proti SBŠ Ostrava.

Text: dm

Populárne články