Connect with us

Šport

Bude v Piešťanoch ďalšia extraliga?

Published

on

Reklama

Okrem hokeja by sa v budúcom roku mohla hrať v Piešťanoch ďalšia extraligová súťaž. Napriek tomu, že okresné mesto nemá vlastnú športovú halu, je možné, že diváci v budúcom roku budú môcť chodiť na zápasy ženskej basketbalovej extraligy.

[singlepic id=10420 w=320 h=240 float=left]Basketbaloví nadšenci z BKM Piešťany v spolupráci s klubom zo Starej Turej pripravili projekt basketbalového extraligového tímu. Či sa plán stane realitou sa rozhodne definitívne 10. júna na valnom zhromaždení Združenia ženských basketbalových klubov v Ružomberku.

Reklama

Podľa Miloša Drgoňa, doterajšieho trénera BKM Piešťany, ktorý stojí aj za projektom nového tímu, Piešťany a Spišská Nová Ves splnili všetky stanovené podmienky pre vstup do extraligy žien. Od septembra by tak družstvo postavené na základoch basketbalových klubov z Piešťan a Starej Turej, mohlo pri domácich zápasoch v Piešťanoch hostiť tímy ako Good Angels Košice, MBK Ružomberok, či ambiciózne basketbalistky zo Šamorínu. Celkovo by sa mala ženská extraliga rozšíriť z minuloročných siedmych klubov na desať až dvanásť družstiev.

Trénerom novovzniknutého tímu má byť úspešný tréner slovenských reprezentačných výberov dievčat Martin Pospíšil. Názov nového družstva, ktorému majú mladé basketbalistky vychovávať doterajšie kluby v Piešťanoch a na Starej Turej, Miloš Drgoň ešte nechcel prezradiť, ale má byť na slovenské pomery dosť neštandardný.

Reklama

Autor: ht Ilustračné foto: T. Hudcovič

REKLAMA

Populárne články