Connect with us

Šport

Bežkoval v plavkách, dožil sa deväťdesiat

Published

on

Reklama

Receptom na dlhovekosť je podľa Karola Kevana studená sprcha každý deň. Najstarší otužilec na Slovensku dnes na brehu Váhu oslávil úctyhodné jubileum. Chladná rieka ho láka aj vo vysokom veku.

MP 02-13-14 106356

Reklama

Kedysi naňho ukazovali prstom a ťukali si pritom na čelo. Keď športovci na Silvestra behali medzi mostami, Karol Kevan plával. Keď ostatní bežkovali zababušení až po uši, on bol iba v plavkách. V Piešťanoch nikdy nemal veľa nasledovníkov, v studených vodách Váhu bol zväčša sám.

Dnes ho prišli podporiť takmer dve desiatky otužilcov z celého Slovenska. Oslávenca – dlhoročného vegetariána najviac potešilo čerstvé ovocie.

Reklama

Jeho receptom na dlhovekosť je každodenná studená sprcha a následné štvrťhodinové cvičenie. „Ak toto budete robiť, nebudete vedieť čo je to chrípka, nádcha a aj horúčavy bude znášať lepšie,“ povedal 90-ročný Karol Kevan desiatkam ľudí, ktorí jeho kolegov – otužilcov sledovali z brehu. Dodal, že ak by pri schodíkoch do Váhu bolo zábradlie, rád by sa aj on v studenej vode okúpal. Obavy z pošmyknutia mu to však teraz nedovoľujú.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=A8SIy5fO_Nk[/youtube]

Text, foto a video: Martin Palkovič

Populárne články