Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky sú vo finále Slovenského pohára

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky vyhrali v piatok štvrťfinálový duel Slovenského pohára nad Banskou Bystricou a dnes (15.2.) zvíťazili v semifinále aj na Ružomberkom. Zajtra sa stretnú vo finále s Good Angels Košice.

Piešťanské basketbalistky potvrdili svoje výsledky zo základnej časti slovenskej extraligy, kde skončili na druhom mieste. Vo štvrťfinále zdolali  ŠKP 08 Banská Bystrica 98:59, keď o víťazstve rozhodli v prvom polčase, ktorý vyhrali 56:26. Strelecky sa darilo predovšetkým Márii Felixovej, ktorá dala 21 bodov. Druhou najlepšou strelkyňou bola Laura Dubeňová s  19 bodmi (Tatham a Fabianová po 12, Minčíková 9, Krč-Turbová 7, Bartánusová a Bartoňová po 6, Zentková 4, Pilátová 2).

Reklama

V semifinále čakali na Čajky hráčky MBK Ružomberok. Piešťanky vstúpili do duelu famózne, prvú štvrtinu vyhrali 23:5. Podľa trénera Martina Pospíšila rozhodla kvalitná obrana Čajok a to, že dievčatá plnili, čo od nich tréner požadoval. Čajky vyhrali 60:37 (Bartoňová 13, Tatham 12, Krč-Turbová 10, Felixová 6, Minčíková 5, Bartánusová, Fabianová).

V nedeľu o 15:30 h  čaká Čajky v bratislavskej HANT Aréne finále proti Good Angels Košice. Zápas vysiela SlovakSport TV3.

Reklama

Autor: ht

Populárne články