Connect with us

Novinky

Bežci si zmerajú sily na trati Srdiečko – Chopok na počesť Vlada Plulíka

Published

on

Reklama

V poslednú septembrovú sobotu sa uskutoční už deviaty ročník Memoriálu Vlada Plulíka, ktorý sa beží na šesťkilometrovej trati s prevýšením 800 m na trati zo Srdiečka na Chopok. Na tomto podujatí sa každoročne zúčastňujú pretekári zo Slovenska i zo zahraničia, rodina a priatelia Vlada Plulíka, aby si pripomenuli jeho pamiatku.

Reklama

Preteky v hlavnej kategórii sa uskutočnia v sobotu 30. 9. so  o 11:00 h od hotela Srdiečko. Novinkou budú detské behy, kde si malí pretekári zasúťažia na trati dlhej 200 – 500 m, pričom štart tejto kategórie je o 10:00. Prví pretekári v hlavnej kategórii by mali na vrchol Chopku vybehnúť  zhruba za 50 minút. Zaregistrovať sa môžete vopred elektronicky, ale registrovať sa bude dať aj na mieste. Podrobnejšie propozície podujatia nájdete tu.

Kto bol Vlado Plulík?
Ľudia si ho pamätajú ako bežca, bikera, freeride lyžiara,
i horolezca. Je autorom mnohých prvovýstupov, hodnotných prelezov technických ciest a reťazoviek vo Vysokých Tatrách. Obdržal viacero ocenení za Výstupy roka Slovenského horolezeckého spolku JAMES.
V roku 1998 stál na vrchole Mount Everestu (8848 mnm), kam vyliezol cestou zo severu bez použitia umelého kyslíka a v roku 2008 vystúpil na vrchol Gašerbrumu alpským štýlom. Zo svojich horolezeckých športových podujatí si však najviac cenil zimný a letný sólo nonstop prelez hlavného hrebeňa Vysokých Tatier.
Od 26. júna 2008, keď nezostúpil z Broad Peaku (8024 mnm), je nezvestný.

Reklama

-red-  Ilustr. foto: www.dmartincova.com

Populárne články