Connect with us

Šport

Beh okolo Marhátu prilákal sedem desiatok súťažiach

Published

on

Reklama

V nedeľu 11. augusta sa na Výtokoch uskutočnil Beh okolo Marhátu organizovaný klubom ŠBR Piešťany – tento rok v znamení 11tiek. Išlo sa o 11. ročník a štart hlavnej kategórie bol, ako každý rok, o 11-tej hodine.

Prvý plánovaný štart kategórie Nordic Walking bol o 10.00 h a na trať sa vydali 3 paličkári. Následne po nich odštartovali naše nádeje – deti do 6 rokov, do 10 rokov a do 15 rokov. Štart hlavnej kategórie a juniorských a veteránskych kategórií bol o 11.00 h. Celkovo sa na trate vydalo 71 pretekárov.

Reklama

Trať viedla z rekreačného strediska Výtoky pri Moravanoch lesným stúpaním do sedla Gajda, vrstevnicou smerom na Jelenie jamy, kde sa stočila do stúpania do sedla Marhátu po červenej turistickej značke. Popod vrchol Marhátu lesnou cestou znova na červenú značku s prudkejšími stúpaniami a klesaniami smerom späť na sedlo Gajda. Zo sedla Gajda lesnou cestou s prechodom na asfaltovú cestu klesaním do doliny a do cieľa na Výtokoch. Dĺžka trate bola 11,5 km a prevýšenie približne 420 metrov.

Výsledky:

Reklama


Zdroj: ŠBR Piešťany

Populárne články