Connect with us

Novinky

Beh okolo hradu Tematín, opradeného povesťami o drakovi a nešťastnej láske, už túto sobotu

Published

on

Reklama

Štvrtý ročník Behu okolo hradu Tematín sa uskutoční v sobotu 1. júla. Štartovať sa bude o 10.00 h z obce Modrovka (okres Nové Mesto nad Váhom) a pre bežcov je pripravená nová 14 a pol kilometrová trasa s miernejším, ale dlhším stúpaním. Organizátori zvažujú viesť preteky priamo cez hrad, kde obyvatelia podľa povesti kedysi bojovali s drakom a chytili ho do pasce. Na hrade ostalo po ňom len prepadlisko.


Bežci sa popasujú s prevýšením 469 metrov. Trasa povedie okolo Ihelníka, ale naň sa bežať nebude, pôjde sa len popri po zvážnici na hrad Tematín a potom po značke späť do Lúky. Dá sa povedať, že až na posledný kilometer to bude krásny uzatvorený okruh s výhľadmi, borovicovým lesom a úzkymi rozprávkovými chodníčkami, kde blúdila dcéra šľachtica a spoznala mladého pastiera, ale nemohli byť spolu, lebo osud im neprial.
Pre víťazov v jednotlivých kategóriách sú pripravené vkusné trofeje. Po behu si tancu a spevuchtiví budú môcť zatancovať v miestnom „kulturáku“ na obecnom úrade. Súčasťou štartovného bude pivo alebo kofola po pretekoch a občerstvenie počas preteku na hrade Tematín.

Reklama

Pre všetkých bežcov sú pripravené po dobehnutí pamätné medaile a ceny v tombole – každý pretekár dostane pri registrácii tombolový lístok. Registrácia prebehne v Obecnom úrade obce Modrovka od 7.30 do 9.30 h. Viac informácii ako aj mapku trate, propozície a kontakt nájdete na www.horskybeh.sk.
Preteky sa konajú pri príležitosti 860. písomnej zmienky o obci Modrovka za podpory Trenčianskeho kraja.
Informácie o pretekoch: janka.benacka@gmail.com
TS

Reklama

Populárne články