Connect with us

Šport

Bedmintonisti víťazne na turnaji v Tvrdošíne

Published

on

Reklama

V športovej hale  Gymnázia Tvrdošín sa uskutočnil koncom marca piaty ročník bedmintonového turnaja o pohár primátora mesta. Celkovo sa ho zúčastnilo 21 mužov z Nižnej, Tvrdošína, Trstenej, O. Bieleho Potoka, Ružomberka, Sabinova a Piešťan. Farby klubu BK GYPY Piešťany hájili 4 hráči – Marek Kalinčík, Matej Hrubý, Ján Šmída a Dušan Malast, pre ktorého bola palubovka dôverne známa z dôvodu, že pochádza z Oravy, kde začínal s bedmintonom, v ktorom pokračuje teraz v Piešťanoch.

[singlepic id=12493 w=320 h=240 float=left]V hlavnej A kategórii mužov sa súperili bedmintonisti v štyroch skupinách, z ktorých sa postupovalo do vyraďovacieho pavúka. Po veľmi vyrovnaných semifinálových zápasoch nasledovali finálové zápasy. O tretie miesto, sa stretli zástupcovia najstaršej generácie hráčov z Oravy – Pavol Žuffa z Nižnej a Miloš Golboň z Trstenej. V zápase plnom zvratov Pavol Žuffa nakoniec vyhral 2:1 na sety. Do finále sa prebojovali Jaroslav Suchánek a Marek Kalinčík. Vo veľmi peknom a vyrovnanom zápase zvíťazil piešťanský hráč a stal sa prvým „neoravským“ víťazom tvrdošínskeho turnaja.

Reklama

Po finále pokračoval turnaj zápasmi vo štvorhre. Z troch základných skupín sa napokon do finále dostali M. Hrubý a M. Kalinčík z Piešťan a V. Lucký a P. Žuffa. Víťazstvo si opäť odniesli bedmintonisti z Piešťan. V zápase o tretie miesto zvíťazila dvojica M. Golboň a J. Suchánek nad dvojicou K. Oriešek, J. Švec. Dvojica J. Šmída a D. Malast skončila tesne pred bránami semifinále, kde o ich nepostúpení rozhodol jediný prehratý set v rámci celkovej bilancie.

Turnaj sa niesol vo veľmi príjemnej športovej atmosfére. Nadviazal na sériu priateľských turnajov, ktoré sa  konajú v športovej hale v Piešťanoch, kde sa väčšina hráčov stretáva na Vianoce a na Veľkú noc.

Reklama

Najbližšiu sobotu 23. apríla sa v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina uskutoční turnaj registrovaných hráčov, mužov a žien, Grand Prix „B“.  Začiatok je o 9:00 h.

[nggallery id=659]

Autor: dm

 

Populárne články