Connect with us

Šport

Basketbalový sviatok už dnes, Čajky privítajú turecký Hatay BB

Published

on

Reklama

D-skupina Európskeho pohára FIBA sa preklápa do druhej polovice a na programe sú odvetné stretnutia. Piešťanské Čajky čaká v stredu 1. novembra súper najťažšieho kalibru, keď v Diplomat aréne privítajú o 18.00 hodine elitný turecký klub Hatay BB.

Piešťanské basketbalistky sú naladené na víťaznej vlne. V domácej extralige ešte neokúsili trpkosť prehry a aj v Eurocupe dokázali vyhrať posledné dva zápasy, keď najskôr doma zdolali Toruň 77:73 a minulý týždeň porazili aj ACS Sepsi 54:52. Prehrali len so silným Hatayom na horúcej tureckej pôde 58:82.

Reklama

„Bolo by super pripísať si ďalšie víťazstvo. Tentoraz nás však v tureckom súperovi čaká mimoriadna prekážka. Stačí o Hatayi spomenúť, že v tejto sezóne ešte ani raz neprehral v silnej tureckej lige, či Eurocupe. To je vizitka najvyššej kvality,“ povedal pre utorkové vydanie Denníka Šport tréner Čajok Martin Pospíšil.

Hatay je v tejto sezóne zatiaľ stopercentný a patrí medzi najlepšie kluby v Turecku. Svedčí o tom nadupaná súpiska s hráčkami ako Paris, Abdelkader, Mitchel, Snitsyna, Ozturk, či ďalšie. „Hatay má v tíme ozaj hráčky svetového formátu na čele s americkou pivotkou Courntey Paris. Pousilujeme sa im klásť čo najväčší odpor, čo sa nám v Turecku žiaľ nepodarilo,“ pokračoval M. Pospíšil.

Reklama

Čajky v posledných dňoch trápili menšie zranenia, či choroby. Napriek tomu sú pripravené bojovať o čo najlepší výsledok. „Odhodlanie popasovať sa so všetkými problémami nám nechýba. Veľkú pomoc by nám mohli poskytnúť fanúšikovia, ktorých podporu budeme potrebovať. Pôjde o posledný zápas základnej skupiny Eurocupu v Diplomat aréne, preto by sme si mali všetci tento duel užiť, pôjde ozaj o basketbalový sviatok,“ zakončil kouč Piešťan.

Vzájomné porovnanie tímov si môžete pozrieť tu: http://www.fiba.basketball/eurocupwomen/17-18/0211/Pie%C5%A1tansk%C3%A9-Cajky-Hatay-BB

-TS Piešťanské Čajky-

Populárne články