Connect with us

Šport

Basketbalové reprezentantky sa budú na Majstrovstvá Európy pripravovať aj u nás

Published

on

Reklama

Slovenská basketbalová reprezentácia žien sa v pondelok 1. júna zíde v Piešťanoch na spoločnej letnej príprave na novembrovú kvalifikáciu Majstrovstiev Európy 2021. Tréner národného družstva Juraj Suja si do Piešťan pozval 15 hráčok, pre ktoré spolu s realizačným tímom pripravili štyri päťdňové tréningové bloky.

„Som veľmi rád, že vzhľadom na aktuálnu situáciu sa môže táto príprava vôbec uskutočniť a ďakujem vedeniu SBA za možnosť zrealizovať ju v takomto rozsahu. Je pre nás veľmi dôležité, abysme mohli tento čas efektívne využiť a takisto dať hráčkam možnosť pripraviť sa na nadchádzajúcu sezónu. V novembri nás čaká domáci kvalifikačný zápas s Holandskom, pred ktorým bude veľmi málo času na prípravu. V nominácii je základ tímu, s ktorým sa od nášho nástupu k reprezentácii stretávame už po štvrtý raz. Vážim si prístup členov realizačného tímu i hráčok, ktoré sa do prípravy zapoja, že chápu opodstatnenosť fungovania reprezentácie v tomto období,“ povedal tréner reprezentačného družstva žien Juraj Suja.

Reklama

Nominácia slovenskej basketbalovej reprezentácie žien na júnovú prípravu v Piešťanoch:

Hráčky: Michaela Balážová (Young Angels Košice), Barbora Bálintová (Arka Gdynia, Poľ.), Nikola Dudášová (MBK Ružomberok), Michaela Fekete (MBK Ružomberok), Ivana Jakubcová (Le Mura Basket Lucca, Tal.), Nikola Kováčiková (Georgetown University, USA), Miroslava Mištinová (MBK Ružomberok), Alica Moravčíková (MBK Ružomberok), Sabína Oroszová (GEAS Sesto San Giovanni, Tal.), Terézia Páleníková (Piešťanské Čajky), Tereza Sedláková (Nottingham Wildcats, V. Brit.), Angelika Slamová (Arka Gdynia, Pol.), Radka Stašová (MBK Ružomberok), Timea Sujová (ŠBK Šamorín), Soňa Svetlíková (ŠBK Šamorín).

Reklama

Náhradníčky: Dominika Drobná (Young Angels Košice), Alexandra Hašková (Piešťanské Čajky), Laura Horvátová (ŠBK Šamorín), Simona Marcová (ŠBK Šamorín), Rebeka Mikulášiková (Ohio State University, USA), Veronika Remenárová (KP Brno, ČR), Stella Tarkovičová (KP Brno, ČR), Lucia Žilinská (ŠKP 08 Banská Bystrica).

Realizačný tím: Juraj Suja (hlavný tréner), Peter Jankovič (asistent trénera), Tomáš Horký (manažér), Ján

Meszároš (lekár), Alžbeta Dutková (fyzioterapeutka), Silvia Puchelová, Marián Vlkovič (maséri).

Text a foto: Tlačová správa SBA

Populárne články