Connect with us

Šport

Basketbal: Ženy budú hrať v Piešťanoch o postup na európsky šampionát

Published

on

Reklama

Slovenská ženská basketbalová reprezentácia zavíta do Piešťan, v Diplomat aréne odohrá dva kvalifikačné zápasy o postup na Majstrovstvá Európy 2017. Vedenie Slovenskej basketbalovej asociácie pozvalo do tímu celkovo 15 hráčok, pričom v reprezentačnom drese sa objavia aj tri hráčky Piešťanských Čajok, konkrétne Nikola Dudášová, Angelika Slamová a Terézia Páleníková. Tím Slovenska má kvalifikáciu dobre rozbehnutú, keď tabuľku E-skupiny vedie o skóre pred Maďarskom. Prvý zápas v Piešťanoch je na programe už v sobotu 19. novembra o 18:00, ďalší je naplánovaný na stredu 23. novembra proti reprezentácii Maďarska. Predpredaj vstupeniek v hodnote 3 eur bude prebiehať v reštaurácii Diplomat arény v čase obedov počas pracovných dní a v deň zápasu od 16:00 v pokladni. 

IMG_2680_resize

Reklama

Reprezentačný tréner Maroš Kováčik zrejme počíta aj s Teréziou Páleníkovou, ktorej štart je však zatiaľ otázny kvôli výronu. V reprezentácií sa predstavia Zuzana Lázárová, Petra Bartánusová, Miroslava Mištinová, Eva Kmeťová, Barbora Bálintová, Anna Jurčenková, Dominika Baburová, Angelika Slamová, Nikola Dudášová, Katarína Tetemondová, Žofia Hruščáková, Regína Palušná, Klaudia Lukačovičová a Marie Růžičková. Tím Slovenska čaká v Piešťanoch aj predzápasové sústredenie a klasický tréningový cyklus, aby neboli hráčky zbytočne vyrušované tesne pred zápasom cestovaním.

Prvý duel proti Islanďankám by mal byť akousi zaťažkávacou skúškou pred zápasom o prvé miesto v skupine s Maďarskom. I keď islandské basketbalistky hrajú bez výrazného prístupu k taktike, snažia sa zakončovať z trojkových hodov a následne doskakovať pokusy, ktoré neskončia v koši. Zápas proti Maďarkám by mal byť skutočnou čerešničkou na torte, keďže Slovenky u našich južných susedou prehrali o jediný bod. Naša reprezentácia je momentálne na prvej priečke E-skupiny s bilanciou 3 výhry a jedna prehra pred Maďarskom, Island je tretí a tabuľku uzatvára Portugalsko.

Reklama

-lt/Zdroj a grafika: SITA, Piešťanské Čajky/Foto: archív-

Populárne články