Connect with us

Šport

Basketbal: Za Čajky bude hrať bývalá mládežnícka reprezentantka

Published

on

Reklama

Ďalšou posilou, ktorá v nasledujúcej sezóne oblečie dres Piešťanských Čajok je 21-ročná odchovankyňa nitrianskeho basketbalu a bývalá mládežnícka reprezentantka Natália Martišková.

170 centimetrov vysoká rodáčka z mesta pod Zoborom hrávala v najvyššej ženskej súťaži v sezónach 2016/2017, 2017/2018 a 2018/2019 za materský BKM Junior UKF Nitra. Vo všetkých troch ročníkoch patrila k oporám tímu. Po tom, čo sa Nitra do minulej sezóny extraligy žien neprihlásila, nastupovala za MBK Stará Turá v 1. lige žien.

Reklama

V partnerskom tíme Piešťanských Čajok patrila k najlepším hráčkam družstva a svojimi výkonmi si vypýtala šancu stať sa súčasťou piešťanského tímu. „Natália je stále mladá a perspektívna slovenská hráčka. Hoci po konci v Nitre nastupovala za MBK Stará Turá v prvej lige žien, jej prístup bol príkladný a bola najproduktívnejšou hráčkou tímu. Ukázala tým, že to s basketbalom stále myslí vážne a zaslúži si šancu v Piešťanských Čajkách. Veríme, že sa jej podarí skĺbiť basketbal so štúdiom a rýchlo sa v našom klube adaptuje,“ povedala hlavná trénerka Piešťanských Čajok Lucia Krč-Turbová.

Aj Natália Martišková sa v júni zúčastnila medzisezónnej prípravy v Piešťanoch a tak spoznávanie nového prostredia má už za sebou.  „Moje prvé dojmy z nového pôsobiska sú veľmi pozitívne. Cítiť, že sa tu pracuje na profesionálnej úrovni. Je to vidieť v práci na tréningoch, regenerácii, či zázemí klubu,“ popísala svoje prvotné pocity z nového pôsobiska obvodová hráčka a taktiež prezradila, prečo sa rozhodla prijať ponuku z piešťanského klubu: „Jedným z dôvodom, prečo som sa rozhodla prijať možnosť hrať za Piešťany je aj to, že budeme hrať aj zahraničné súťaže. To je pre mňa veľkým lákadlom. Verím, že je to pre mňa ten správny krok vpred.“

Reklama

21-ročná hráčka v minulosti stihla ochutnať basketbal aj na medzinárodnom fóre, keď Slovensko reprezentovala na európskych šampionátoch v mládežníckych kategóriách. „Dalo mi to cenné skúsenosti, pretože tých potrebujem čo najviac, a majú veľkú hodnotu. Reprezentácia bola vždy dobrá možnosť konfrontovať sa so zahraničnými hráčkami, uvidieť iný štýl a inú basketbalovú mentalitu, ako na Slovensku,“ uviedla Natália Martišková.

Natália Martišková popri basketbale stíha aj štúdium na vysokej škole. Na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre je študentkou odboru telesná výchova v kombinácii anglickým jazykom a literatúrou.

Zdroj: piestanskecajky.sk

Populárne články