Connect with us

Šport

Basketbal: Vanda Kozáková je novou posilou Piešťanských Čajok

Published

on

Reklama

Podkošový priestor Piešťanských Čajok vystuží v sezóne 2020/2021 slovenská pivotka Vanda Kozáková, ktorá do kúpeľného mesta prichádza z Young Angels Košice.

188 centimetrov vysoká pivotka hrávala v najvyššej slovenskej súťaži doposiaľ prevažne za Košice, ale v minulosti nastupovala aj za tím z Banskej Bystrice.

Reklama

„Piešťany beriem ako ďalší krok vpred, ktorý by ma mohol posunúť ďalej v mojej basketbalovej kariére. Mojim cieľom je nabrať čo najviac skúseností a byť pripravená po fyzickej, ako aj mentálnej stránke a podávať čo najlepšie výkony v drese Piešťan. Lákadlom je pre mňa určite aj šanca hrať  v medzinárodných súťažiach, v ktorých sa klub plánuje zúčastniť,“ povedala 21-ročná pivotka, ktorá popri basketbale ešte študuje telesnú výchovu na univerzite v Prešove. „Budem sa snažiť skĺbiť školu a basketbal tak, aby ani jedno nešlo na úkor druhého, no zároveň tak, aby som v oboch smeroch napredovala.“

Novú posilu si vyhliadla nová trénerka Piešťanských Čajok Lucia Krč-Turbová, tiež niekdajšia pivotka, ktorá sa o novej posile tímu z kúpeľného mesta vyjadrila nasledovne: „Vanda spravila za posledné dve sezóny výkonnostný progres. Je to hráčka, ktorá ako pivotka dobre pracuje v podkošovom priestore i mimo neho. Verím, že sa v našom tíme rýchlo adaptuje a bude pre nás ako slovenská hráčka posilou.“

Reklama

Bývalá mládežnícka reprezentantka sa už v novom pôsobisku zapojila aj do medzisezónneho prípravného kempu a jej dojmy z nového pôsobiska sú zatiaľ pozitívne. „Klub má skvelé podmienky, čo sa týka tréningových možností a taktiež regenerácie, čo sa mi veľmi páči. O hráčky je tu veľmi dobre postarané,“ doplnila odchovankyňa košického basketbalu. 

Zdroj: piestanskecajky.sk

Populárne články