Connect with us

Novinky

Basketbal: Slovenky zdolali Island vysoko 86:40

Published

on

Reklama

V sobotu 19. novembra večer sa v piešťanskej Diplomat aréne odohral kvalifikačný zápas ME 2017, v ktorom slovenské basketbalistky vyhrali s viac ako dvojnásobným počtom bodom nad Islanďankami. Najbližšie ich čaká zápas proti Maďarsku, ktorý je na programe v stredu.

Celému zápasu dominovali Slovenky nielen výkonom, ale aj výškou. Slamová tesne pred koncom prvej štvrtiny zvýšila na 26:6 a Slovenky sa tak rýchlo dostali do príjemného náskoku. Pred zmenou strán viedli už s 23-bodovým náskokom. V druhom polčase si strategicky šetrili sily a streľby na kôš už len potvrdzovali ich kvalitu. Slovenky zvíťazili nad Islanďankami s prehľadom 86:40.

Reklama

Stav po jednotlivých periódach: 26:6, 15:12, 25:12, 20:10

IMG_5847

Reklama

V zápase sa mimoriadne darilo basketbalistke Piešťanských Čajok Angelike Slámovej. Získala najviac bodov – 16, za ňou nasledovala Baburová (13) a Jurčenková (11).

Slovenské basketbalistky sú v E-skupine momentálne na čele tabuľky. Istotu účasti na šampionáte ešte nemajú, no vzhľadom na to, že ich čaká posledné kolo súbojov, sú k nej celkom blízko. Majstrovstvá Európy sa uskutočnia 16. až 25. júna v Českej Republike.

-vv, zdroj: www.basket.sk-

 

Populárne články