Connect with us

Novinky

Basketbal: Piešťanské Čajky posilnia sestry Alexandra Baburová a Dominika Deptová

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky majú ďalšie dve slovenské posily! Vedeniu klubu sa do radov družstva z kúpeľného mesta podarilo zlanáriť známe basketbalové sestry Alexandru a Dominiku Baburové. Druhá z nich je po vydaji známa už aj pod priezviskom Deptová. Pre obe dvojičky tak pôjde o tretí spoločný angažmán.

„Filozofia klubu je dať príležitosť slovenským hráčkam a pomôcť tak zvyšovať úroveň slovenského basketbalu. Mala som predstavu o hráčkach, ktoré by som rada videla v piešťanskom drese a som veľmi rada, že sa nám podarilo s Alexandrou i Dominikou dohodnúť. Sú to skúsené basketbalistky a verím, že sa zhostia líderskej pozície nášho družstva,“ uviedla na margo angažovania nových posíl generálna manažérka Čajok Bronislava Borovičková.

27-ročná Dominika Deptová (rod. Baburová) nastupovala v uplynulých dvoch sezónach v drese Good Angels Košice, predtým pôsobila v Ružomberku a materskom Poprade. 179 centimetrová obvodová hráčka má skúsenosti z ženskej reprezentácie, s ktorou sa predstavila v roku 2015 na majstrovstvách Európy. Angažmán v Piešťanoch pre ňu bude štvrtým v rámci Slovenska a hrať za Piešťanské Čajky berie ako ďalšiu výzvu v jej kariére.

Reklama

„Ponuku z Piešťan som sa rozhodla prijať hlavne preto, nakoľko má tento klub dlhodobo vysoké ciele a okrem slovenskej extraligy sa predstavuje aj v zahraničných súťažiach. Piešťany sú basketbalovým mestom a v klube sú vytvorené výborne podmienky. Verím, že vytvoríme tím, ktorému sa v nasledujúcej sezóne bude dariť,“ povedala o svojom rozhodnutí stať sa Piešťanskou Čajkou Dominika Deptová.

V drese tímu z kúpeľného mesta si zahrá aj jej sestra Alexandra Baburová. 183 centimetrová krídelníčka už v Piešťanoch pôsobila v sezóne 2012/2013, jej pôsobenie v Čajkách však skomplikovalo zranenie. „Viem, že Piešťanské Čajky sú ambiciózny klub, ktorý vytvára hráčkam výborné podmienky. Preto som sa rozhodla prijať ponuku a určite bolo pre mňa lákadlom prijať túto novú výzvu. Teším sa na nový tím a verím, že budeme mať úspešnú sezónu,“ uviedla 27-ročná A. Baburová, ktorá v uplynulej sezóne pôsobila v tíme tretej najvyššej francúzskej súťaže Roannais Basket. Predtým hrala podobne, ako jej sestra za Ružomberok a Poprad a tiež už reprezentovala Slovensko v kategórii žien.

Reklama

TS Piešťanské Čajky

Populárne články