Connect with us

Kultúra

Radošinci zahrajú Besame mucho v amfiteátri v Radošine

Published

on

Reklama

Radošinské naivné divadlo zavíta v nedeľu 24. júna do Radošiny. V podvečer o 19:30 h odohrajú v amfiteátri hru Besame mucho. Nenechajte si ujsť jedinečný zážitok vidieť divadlo v mieste jeho vzniku a navyše na otvorenej scéne pod holým nebom. Radošinci vám v trpkej komédii prinesú poriadnu dávku zábavy i možnosti zamyslieť sa.

Reklama

Ulica kdesi pred hlavnou stanicou, pred stanicou zvláštni náhodní chodci súčasníci, zabudnutý drahý kufor na chodníku, vedľa kufra bezdomovec, kedysi populárny hudobník a spevák Koki a legendárna sentimentálna latinskoamerická pieseň Besame mucho v jeho interpretácii sú ústrednými témami  trpkej komédie Stanislava Štepku, ktorá má podtitul Čo sa skrýva v kufri (a v nás).

S. Štepka v s exotickým názvom Besame mucho pôsobivo a, samozrejme, vtipne rozohráva zaujímavé, pestré osudy a spletité príbehy ľudí z najsúčasnejšej súčasnosti neďaleko anonymnej slovenskej stanice. Chodci, čo náhodne prechádzajú okolo odloženého tajomného kufra, zároveň nepriamo prichádzajú k hudobníkovi a spevákovi bezdomovcovi Kokimu so svojimi trpko-smiešnymi životnými príbehmi. Vedľa bývalého rockera a jeho náhodne pozbieranej pouličnej kapely, čo okrem rockových piesní dokáže zaujať aj známym šlágrom Besame mucho, sa znenazdania ocitne drahý kufor, čo začne veľmi iritovať náhodných chodcov, funkcionárov, ale aj zlodejov, policajtov, takých aj onakých občanov. Všetci sú zvedaví nielen na bezdomovca Kokiho, ale najmä na pôvod a hlavne obsah kufra – a my sa zase cez ich reakcie nepriamo dozvedáme o ich ľudskom pôvode a obsahu. Iste napokon nejde o obsah kufra, ale o ten obsah v nás…

Reklama

Lístky si ešte stále máte možnosť zakúpiť v piatok 22. júna dopoludnia na Obecnom úrade, ale aj počas celého víkendu po telefonickom dohovore na čísle 0907 730 363. V prípade, že sa všetky nepredajú bude možné si ich zakúpiť aj priamo pred predstavením v nedeľu.

-inf- Zdroj: FB Radošina, RND.sk Foto: rnd.sk

Populárne články