Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky vyhrali Stredoeurópsku ligu žien

Published

on

Reklama

Počas uplynulého víkendu sa v Brne uskutočnilo Final Four basketbalovej Stredoeurópskej ligy žien. Piešťanské Čajky sa stali jej víťazkami, keď najskôr zdolali Brno a vo finále aj Hradec Králové.


Hráčky Piešťanských Čajok sa tešia z pekného úspechu. Na turnaji Final Four CEWL zvíťazili najskôr nad domácim českým tímom Basket Žabiny Brno 67:60.

Reklama

V nedeľu si zahrali o víťazstvo s družstvom Sokol Hradec Králové, ktoré v semifinále porazilo Young Angels Košice. Čajky český klub zdolali 60:54 a tešia sa zo stredoeurópskeho titulu.

Pre piešťanské basketbalistky je to v rámci Stredoeurópskej ligy CEWL už tretie medailové umiestnenie, no prvé víťazné, čím skompletizovali zbierku všetkých cenných kovov. V sezóne 2014/2015 obsadili Čajky tretie miesto, keď vo Final Four v Nymburku porazili domáci celok v súboji o tretie miesto 71:64. V ročníku 2016/2019 si zahrali finálový duel Final Four, ktoré organizovalo na domácej palubovke KP Brno. Proti domácemu celku Čajky neuspeli a prehrali 53:65.

Reklama

V klubovej histórii ide o druhú súťažnú trofej. V roku 2017 vyhrali Piešťanky Slovenský pohár žien, teraz im do vitríny pribudne aj pohár z medzinárodnej scény za víťazstvo v Stredoeurópskej lige CEWL, ktoré sa zaradilo medzi najvýraznejšie klubové úspechy.

-red-/TS Foto: FB Piešťanské Čajky

Populárne články